Foto: Bobo
Včeraj je potekala dražba znanega mariborskega Hotela Arena pod Pohorjem. Očitno je hotel dobil novega lastnika, njegova negotova usoda pa se je končala. Kdo je torej lastnik, ki si je zraven hotela priboril še Pohorske terase in zemljišče na Studencih?

V sredo se je na elektronski dražbi prodajal Hotel Arena na Snežnem stadionu pod Pohorjem, in sicer po izklicni ceni 2,125 milijona evrov in 22-odstotnim davkom. Izklicna cena se je pri tem povečevala za pet tisočakov. 

Usoda hotela Arena je bila sicer dolgo časa negotova, a se je lani poleti začasno razrešila. Družba za upravljanje terjatev bank in mariborsko podjetje FMF sta podpisala najemno pogodbo, s čimer sta se zaradi nesmiselnosti propadanja nepremičnine, če ta ni v uporabi, dogovorila za kratkoročni najem.

Družba za upravljanje terjatev bank je hotel ob tem še vedno prodajala, a lanska dražba ni dala novega lastnika. V sredo pa je očitno hotel le dobil novega lastnika. 

Nov lastnik nepremičninski mogotec Aleksander Jančar

Četudi omenjena družba, ki hotel prodaja, podatkov o uspešnih dražiteljih ne razkriva, pa so za Večer pojasnili, da so najboljši dražitelji sicer znani, vendar prodaja še ni zaključena

Sedaj namreč sledi izvedba različnih postopkov v skladu z internimi pravili Družbe za upravljanje terjatev bank, nepremičnina pa se bo štela za prodano, ko je podpisana pogodba, plačana kupnina in izvedena primopredaja. Šele takrat lahko, ob spoštovanju določil prodajne pogodbe, podajo tudi nekaj več informacij.

Kljub temu je Večeru uspelo izvedeti, da naj bi bil bodoči lastnik Aleksander Jančar, celjski nepremičninski mogotec, ki je zraven Hotela Arena prilastil tudi apartmajsko naselje Pohorske terase

»Bila je elektronska dražba. Dobili smo sporočilo, da smo najboljši dražitelj, in čakamo sklep od Družbe za upravljanje terjatev bank,« je Jančar pri tem po koncu dražbe povedal za Večer. Ali bo nakup dokončno uspel pa zaenkrat še ni znano.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice