Danes se v Murski Soboti, Ormožu in Ljutomeru mudi minister za zdravje Tomaž Gantar, ki išče rešitve za okužene varovance Doma starejših občanov Ljutomer. Odgovornost za nastalo situacijo v domu pa ugotavlja zdravstvena inšpekcija in strokovni nadzor.

Po propadlem poskusu premestitve 40 okuženih varovancev ljutomerskega doma v ptujsko bolnišnico danes zdravstveni minister Tomaž Gantar pospešeno išče rešitve na terenu. Po hudih kritikah in očitkih, ki jih je pred dnevi Gantar usmeril v vodstvo doma in direktorja Tomislava Nemca, naj bi v domu bil odrejen nadzor s strani ministrstva za zdravje, minister za delo Janez Cigler Kralj, pa je potrdil, da v domu poteka nadzor tudi zdravstvene inšpekcij3.

Usodo direktorja bo določila inšpekcija

Na današnji tiskovni konferenci je sicer Cigler Kralj dejal, da glede morebitne odstavitve Nemca ne bo ravnal na podlagi mnenja ulice, govoric ali anonimk. Spomnimo, odstop Nemca je zahtevala ljutomerska županja Olga Karba, kritična mnenja pa so podali tudi zaposleni iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki so bili v dom napoteni za pomoč pri delu ob številni kadrovski stiski, ki se je v domu pojavila zaradi bolniških odsotnosti.

Cigler Kralj pa je potrdil, da bo odločitev glede Nemca sprejel na podlagi ugotovitev zdravstvene inšpekcije, ki v ljutomerskem domu opravlja preiskavo, upoštevati pa je po njegovem mnenju potrebno obe plati zgodbe.

Da so prisotne težave v domu, je sicer za Sobotainfo priznal že včeraj tudi strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar. Soboška bolnišnica je sicer domu za pomoč in svetovanje namenila 15 zdravstvenih delavcev, skupaj jih iz regije pomaga 57.

Sodelovanje ljutomerskega doma se mora izboljšati

Ob današnjem obisku ministra Gantarja so se pogovarjali tudi o tem, kakšne so razmere v soboški bolnišnici in kako bo delo potekalo po epidemiji. Grabar je dejal, da so ljutomerskemu domu še naprej pripravljeni pomagati, pod pogojem, da se bodo v Ljutomeru držali vsega, kar se dogovorijo. »Želimo si, da se upoštevajo pravila, ki jih stroka postavlja in da se omogoča vsem izvajalcem delo pod takimi pogoji, ki so zahtevani in predpisani,« je dejal Grabar ob robu obiska ministra.

Selitev varovancev v Mursko Soboto ne pride v poštev, po naših informacijah naj bi sicer ostali še naprej v ljutomerskem domu ob nadaljnji podpori in pomoči kadra soboške bolnišnice.

Minister za zdravje Gantar naj bi rešitev za dom predstavil danes ob 16.30 v Ljutomeru.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Akcija.Tresla se je gora....
Ne bo epiloga

T23 (nepreverjen)

Čez dva meseca bo vse o koroni pozabljeno, ostala bo le gromozanska gospodarska škoda, ki ste jo povzročili manipulativni mediji s tem NATEGOM STOLETJA

Klopu (nepreverjen)

Samo denar te zanima, mrtvi ne stejejo.

In reply to by T23 (nepreverjen)

Ukilele (nepreverjen)

si tak skrbno prešteval mrtve tuj pred koronof? Bi valda znal ka dnevno mrje 56 slovencov.

Ali pač gnesden mislite ka nišče nesmi mrejti?

In reply to by Klopu (nepreverjen)

lilio (nepreverjen)

za corono ni zdravila, za gripo ga imajo. Ne, zaradi neumnosti in egoja drugih noben ne sme umreti.

In reply to by Ukilele (nepreverjen)

komenteror (nepreverjen)

Zdaj si še mimo vdaril. Za gripo NI zdravila. Zgolj cepivo. In še to učinkovito v 70% primerih.

In ti 90 letniki v neslavni korona statistiki so umrli za dejansko hudimi obolenji.

In reply to by lilio (nepreverjen)

Beltinčar (nepreverjen)

Ravnatelj GŠ Beltinci je tudi zajebal do konca župnijo Beltinci. Naredil je gromozansko škodo ne samo faranom, temveč staršem, učencem GŠ in še marsikateremu. Da sploh ne omenjamo zelo strokovne profesorice,kateri je dal 3 odpovedi zapored! To,da je taka oseba še na takšnem položaju je živa katastrofa!!! 150 000 EUR finančne škode narejene od strani tega ravnatelja,marsikaj pove o ravnanjih takega nevestneža. Moral bi biti nagnan že zdavnaj! Zakaj so take osebe zaščitene? Škof, že je skrajni čas, da končno ukreneš!

kuna (nepreverjen)

A v Böltincaj že tudi razhaja korona? si se testiral?
Namreč ta zgodba nima nobene veze z Lotmerkom.

In reply to by Beltinčar (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Ko so zadeve začele eskalirati v Metliki, Šmarje in Ljutomer, takrat bi te pristojne službe morale ukrepati v sodelovanju z NIJZ.
Kosilo ministra v DSO Ljutomer bo najdražje kosilo v zgodovini.
To sedaj, je vsaj 3-4 tedne prepozno.
Žal.

eses (nepreverjen)

a res? preberi si komentar od pacienta T23 malo visje, glavno da ni gospodarske skode. Ostali ki umrejo so koleteralna skoda. to je nateg, dokler on ne umre.
Ko je eskaliralo je komedijant Sarec podal odstop in komaj cakal da se skoci v prazen bazen na glavo. res ne vem kdo to voli???

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Torej še nekdo, ki ni opravljal svojega dela?
Pa to je v njihovi pristojnosti? Ali?
A res mora nekdo čakati na ukaz politike, da začne opravljati svoje delo?
Pa saj so zaposleni, s pooblastili, z znanjem, ... nenazadnje zeeellooo dobro "izobraženi" in temu primereno PLAČANI. Zelo verjetno dobijo v tem času še rizičen dodatek.
Poglej si tržne inšpektorje, policaje, medicinsko osebje....
A vedo za svoje obveznosti, dolžnosti?
Mene bo nekdo kaznoval s 400€ kazni, ker sem prestopil občinsko mejo. Torej vedo.
Če nekomu narašča število okuženih exponentno pa ne bo nič kriv.
Če umre en-eh, je*** ga. Statistika. Če jih umre čez 7 in jih je okuženih čez 100. Je to OK?
In zaradi takšnih "butalcev", imamo to, kar omenja T23.
Pa da ne bo kdo mislil, da sem zagovornik te politike.
Kar zamerim politiki je, da še ni sprožila kazenskega postopka proti odgovornim na pristojem organu NPU.

In reply to by eses (nepreverjen)

rumena juha (nepreverjen)

Eno vprašanje: kako ješ pecivo preko maske?

kosiloper (nepreverjen)

tako kot lizes sladoled skozi okno.

In reply to by rumena juha (nepreverjen)

odgovorko (nepreverjen)

pecivo je ostalo se od prejsnje zabave vodstva.

In reply to by rumena juha (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Ne serite z zdrasvstveno inšpekcijo. Še en organ, ki izgublja strokovnost in kredibilnost. Po novem se zaposljujejo na mesta zdravstvenih inšpektorjev pravniki. Ljudje brez strokovnih znanj in kakršnihkoli izkušenj. Da se ne bo kdo potem čudil, ko se bodo dogajala sranja.
Mogoče pa komu to celo ustreza.

vodka (nepreverjen)

Direktor bi že zdavnaj moral biti bivši pa še odgovarjati za takšno situac ijo pred sodniki in biti kaznovan.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Gledate Tarčo in svinjarijo Podlunška direktorja MEDICOP kako je hotel zaslužit z maskami FFP2,ko je imel ceno 6,45 € ostali pa 3,20 do 3,50 €.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Kaj je črnuharji,a še se boste upali oglašat po tej svinjariji,ki je prišla ven v oddaji TARČA kaj počne ta vlada s kriminalcem Janšo na čelu.

ena huda teta (nepreverjen)

Minister Gantar je iskal rešitve. IN končno ugotovil, da zdravstvo dela po svoje. On, kot minister pa nima moči in samo hodi okrog in išče rešitve.
KO je končno ugotovil, da nobena zdravstvena ustanova noče okuženih je spoznal, da je zdravstveni lobi močnejši, kot zdravstveni minister. In zato je povedal, da okuženih ne bodo selili nikamor. Ker jih tudi nimajo kam.
To, da je zdravstveni lobi močnejši kot minister in ministrstvo in vlada je znano že dolgo. Že zelo dolgo! Zato tudi imamo dolge čakalne vrste. Že nekaj vlad in ministrov je obljubljalo, da bodo zadeve uredili in jih ni še noben. In tudi Gantar jih ne bo. To so mu v teh dneh jasno pokazali v nekaterih zdravstvenih ustanovah.

In potem se je še lepo mirno prizemljil, ko je prišel v DSO Ljutomer. Prej sploh ni poznal razmer v Ljutomeru in je pač slepo verjel, kar so mu nasprotniki Nemca natvezili.
Gantar pa kot že videno naivnež je verjel zgodbam. Ko se je danes srečal z Nemcem je videl, da je zgodba precej drugačna in se je prizemljil in nič več grozil.

Resorni minister pa je tudi lepo povedal, da ne verjame glasu ulice in (beri med vrsticami) glasu iz občine Ljutomer.

Uffff, sedaj mora biti hudo, ko ima županja dolg nos. Pa teko lepo ji je kazalo in sedaj se je vse sfižilo. Uboga Olgica.
Spet bodo dali skupaj glave njeni privrženci in iskali nov način, da blatijo Nemca, kot je že v njihovi navadi.

Še dobro, da se v Ljubljani najde kdo, ki kar tako ne nasede eni lokalni županji.

Karčči (nepreverjen)

Zelo zanimivo pa je pismo zaposlenih v DSO Ljutomer, tistih ki niso vedeli za javno pismo ministru kao zaposlenih. Potem je nekdo v imenu zaposlenih napisal to pismo ministru.
Opozarjajo na pomanjkanje varovalnih sredstev. Kako niso bili seznanjeni o njeni uporabi, ko so jo dobili. Ko so opozarjali na slabo počutje jim je vodstvo govorilo, da so težave psihološkega izvora. Kako od vodilnih niso bili deležni spodbudnih besed za njihovo delo...

In reply to by ena huda teta (nepreverjen)

ena huda teta (nepreverjen)

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so ministru ponudili Prekmursko gibanico. Siromaki so jo verjetno s težavo jedli, če so imeli maske gor. Verjetno so pa maske sneli, ko so se mediji spokali in mirno pojedli gibanice.

Mediji tudi natolcujejo z naslovi, da bo inšpekcija določila usodo Nemca. NOBENA inšpekcija NE BO določila nobene usode.

Na podlagi izsledkov išpekcije se bo minister Cigler Kralj odločil kaj in kako. NOBENA inšpekcija. Ampak minister bo sprejel odločitev.

Sicer že poznam ministrovo odločitev ampak, ker je minister pameten človek se je odločil za inšpekcijski nadzor in se tako razbremenil, ker se za Nemca ne bo nič spremenilo.

Na Vrazovi 1 v Ljutomeru pa spet dolgi nosovi. Bodo pač morali počakati na kakšno novo krizo in druge ministre.

stric feri (nepreverjen)

Tomi, ena nič za tebe !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice