Oglasili so se starši birmancev, ki podpirajo odločitev župnika, ki bi zakrament svete birme junija podelil le polovici veroukarjev. Pravijo, da tisti, ki ima v šolski redovalnici le slabe ocene, ne morejo biti odlični.

V teh dneh je veliko prahu v javnosti dvignila odločitev župnika v župniji Sveti Jurij ob Ščavnici, da bo lahko junija k birmi pristopila le polovica veroukarjev, in sicer le tisti, ki so pridno sodelovali pri verouku.

Ostali bodo zakrament svete birme prejeli septembra. 

Nekatere starše birmancev je ta odločitev razburila. »Zelo razočarani so, hudo mi je. K birmi ne bodo mogli iti skupaj, ampak so padli med nepridne, pa tudi drugi sošolci se delajo iz njih norca,« nam je zaupala mama enega izmed 'porednih' otrok Violeta Kurbus. 

Birma zahteva resno pripravo in pripravljenost krščanskega življenja

»Za prejem zakramenta svete birme je potrebna primerna verska poučenost in pripravljenost krščanskega življenja tistega, ki želi birmo prejeti. Vsak otrok je dobil na e-mail staršev tedensko spodbudo in nalogo. Ena polovica je redno sodelovala, odgovarjala in pošiljala odgovore, druga polovica pa se na povabila v sedmih mesecih ni odzvala niti enkrat,« se je odzval tamkajšnji župnik Boštjan Ošlaj. 

Župnik pa v svojem zapisu še navaja, da »birma, tako kot vsak drug zakrament zahteva resno pripravo. Če to velja za šoferski izpit in za vse poklice in druge veščine, velja to tudi za prejem zakramentov.« Dodaja, da bi v času priprav na birmo mogla vlogo odigrati celotna družina.

Nekateri starši odločitev župnika podpirajo

Po objavi prispevka so se oglasili starši birmancev, ki podpirajo odločitev farnega župnika. Izpostavljajo, da otroci niso razdeljeni na 'pridne' in 'poredne', ampak na 'pripravljene' in 'nepripravljene' na prejem zakramenta.

»Ta odločitev pa je med drugim temeljila na delu, sodelovanju učencev pri verouku, kar je edino prav,« so zapisali.

Kot so pojasnili, so bile naloge namenoma poslane staršem, tako da so starši za poslane naloge vedeli, zato da bi lahko otrokom pri njih tudi pomagali.

»Na vprašanje, ali učim doma svoje otroke moliti in jih pri tem vzpodbujati in vztrajati, naj si vsak odgovori sam,« dodajajo.

Ni prav, da bi bili vsi enako nagrajeni

»Dejstvo, da številni bodoči birmanci v tem času niso oddali niti ene naloge in s tem pokazali pomemben odnos do kateheta, pokazali, kako malo jim vse to pomeni in da bi za to delo bili enako nagrajeni kot tisti, ki so naloge vestno opravljali ter jih oddajali, absolutno ni prav,« menijo starši.

Dodajajo, da je vsem popolnoma sprejemljivo, da tisti, ki ima v šolski redovalnici le slabe ocene, ne more biti odličen. Pri verouku je sistem enak.

»Pohvalno za gospoda Ošlaja je, da si bo vzel čas za naše bodoče birmance še enkrat v jeseni, jih pripravil ter jim tako omogočil sprejem svetega zakramenta,« so zaključili. 

Odziv staršev objavljamo v celoti. 

Starši birmancev, začnimo pri sebi!

Oglašamo se kot starši bodočih birmancev na članek, ki je bil objavljen na vaši spletni strani.

Radi bi, da tudi svet izven meja Prlekije izve, zakaj je prišlo do odločitve glede ločenega podeljevanja zakramenta, da vse le ni tako enostransko in da pri tem podpiramo našega farnega župnika Boštjana Ošlaja. 

Naj takoj na začetku pojasnimo, da je sestavek plod staršev, ki želimo naše otroke vzgajati v veri in da smo še daleč od tega, da bi bili sami popolni kristjani; da s sestavkom ne želimo nobenega obsojati, nekoč bo namreč sojeno vsem nam. V tem smo si verjetno starši pri Sv. Juriju ob Ščavnici, ki želimo, da letos naši otroci prejmejo zakrament svete birme, enotni. Razžalostile pa so nas vrstice skupine prizadetih staršev oziroma mame, ki opisuje gospoda Ošlaja kot človeka, ki je pač odločil, kdo bo šel k birmi junija in kdo v jeseni, da jih je razdelil na »pridne in poredne«. Sestanka bodočih birmancev smo se udeležili in naj popravim navedeno v predhodno objavljenem članku: otroci niso bili omenjeni kot pridni in poredni, ampak pripravljeni in nepripravljeni na prejem zakramenta. Ta odločitev pa je med drugim temeljila na delu, sodelovanju učencev pri verouku, kar je edino prav. Znamo si predstavljati, da so bili marsikateri starši zaradi tega razočarani, saj njihovi učenci sploh niso ali so zelo poredko oddajali naloge, kot je bilo to potrebno.

Način življenja, katerega smo deležni več kot eno leto, predstavlja čas preizkušenj za vsakega posameznika: prilagoditi smo se morali na številne nove izzive, kar naenkrat smo se nekateri soočali z delom na domu, čakanjem na delo, povečala se je osamljenost, brezvoljnost, a v naši srčiki smo ostali enaki oz. bi to morali ostati: biti kristjani in našim otrokom dajati vzgled v veri, jih vzpodbujati tudi v času epidemije, tudi pri verouku, letos še posebej, saj jih na koncu šolskega leta čaka zakrament svete birme. K temu je gospod župnik pri opravljanju svetih maš, kolikor so bile letos možne, seveda v skladu z varnostnimi ukrepi, tudi jasno vzpodbujal, nas obveščal o neodzivnosti bodočih birmancev in posledicami neodzivnosti, da vsi pač ne bodo mogli k birmi. 

Verjamem, da je čas epidemije prispeval k manjši odzivnosti, sodelovanju učencev pri nalogah kateheta, saj je verouk potekal večinoma na daljavo. Naloge so bile namenoma poslane staršem, tako smo starši za poslane naloge vedeli, da bi jim pri njih tudi pomagali. Hkrati so bile tu stalne vzpodbude za vztrajanje v verskem življenju znotraj družine, kot npr. molitev v krogu domačih, kjer bi se zbrala cela družina. Da bi te navade živeli, obdržali in bile v nas, ne samo zato, ker se to od nas trenutno pričakuje. Na vprašanje, ali učim doma svoje otroke moliti in jih pri tem vzpodbujati ter vztrajati, naj si vsak odgovori sam!

Dejstvo, da številni bodoči birmanci v tem času niso oddali niti ene naloge in s tem pokazali pomemben odnos do kateheta, pokazali, kako malo jim vse to pomeni in da bi za to delo bili enako nagrajeni kot tisti, ki so naloge vestno opravljali ter jih oddajali, absolutno ni prav. Vsem je popolnoma sprejemljivo, da tisti, ki ima v šolski redovalnici le slabe ocene, ne more biti odličen. Pri verouku je sistem enak.

Pa vendar nekateri v naši okolici to obsojajo. Menim, da je k temu veliko doprinesla vzgoja staršev, otrokom se vse dopušča, svojim otrokom želimo vedno le najboljše, brez odrekanja, vse je vsem dosegljivo, če je potrebno, se jim pogleda tudi skozi prste. Pa vendar jim s tem delamo le slabo.

Nenazadnje smo sami starši birmancev bili vzgojeni v krščanskem duhu, sprejeli smo vero, ugotovili, da je ta za nas dobra in živimo po njej, želimo, da tudi po birmi živijo tako naši otroci. Če pa se sami starši ne najdemo v teh vrsticah, pa tudi kljukica, da naš otrok sprejme zakrament svete birme, sicer pa nam in verjetno posledično tudi otroku prav nič ni pomembno biti kristjan, sigurno ni v doprinos in ponos naši skupni veri. Ali smo s tem kaj bližje Tistemu, v katerega verujemo? Starši razmislimo kaj sploh želimo in začnimo pri sebi, ne iščimo krivca za svoje razočaranje nekje drugje.

Zato podpiramo gospoda Ošlaja, kot človeka s hrbtenico (katerih v današnjem času ni veliko in je zaradi tega izpostavljen javnemu linču), ki vztraja pri svoji odločitvi in dejstvu, da lahko v življenju pričakujemo plačilo le za korektno opravljeno delo! 

Pohvalno za gospoda Ošlaja je, da si bo vzel čas za naše bodoče birmance še enkrat v jeseni, jih pripravil ter jim tako omogočil sprejem svetega zakramenta.  

Vse dobro in krenimo po pravi poti!

Skupina staršev, ki podpiramo odločitev farnega župnika pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Komentarji (60)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fahrarAleksij (nepreverjen)

zelo zelo korektno... kdo noce resno vzeti vere se naj se sili z njo.. za vse napake otrok pa vsak staris sam kriv saj domaca vzgoja se navzven kaze... takda podpora zupniku in tamkajsnjim ki so se trudili in podpirajo zupnika..

Zikollino (nepreverjen)

tisti ki niso redno hodili k verouku
imajo sigurno
kar tako na šverc poročene starše
In taka zakonska zveza ne velja
in v taki zakonski zvezi se babe kurbajo
na veliko

In reply to by fahrarAleksij (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

a na šverc poročen pomeni,
da nisi cerkveno poročen
Tudi jaz tako pravim,
da če ni cerkvene poroke
poroka ne velja
in otroci ne morejo
iti k birmi
Kaj šele
se kdaj kasneje cerkveno poročiti

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Čista resnica.
taka civilna poroka
je enako kot pogreb brez župnika
na takem pogrebu te pač kar fuknejo v jamo
Če pa je cerkveni pogreb
je slovo od pokojnika popolnoma drugačen
in dostojanstven
Kot je Gostja že prej napisala
v taki civilni zakonski zvezi se babe kurbajo ko prasice

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

moji dve odsluženi prostitutka
pravita
Če nisi bil pri birmi
ne boš prišel v nebesa

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Ti bonsaj majčkeni- murgeljski
Ti boš pa sigurno prišel v nebesa
Za tebe je prostor v peklu
kjer se boš cvrl v večnem peklenskem ognju
na vse veke vekov
AMEN

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

stara (nepreverjen)

Še eno sejanje razdora med ljudmi - kar je še huje - med otroci. Če bi bil moj otrok v tem primeru označen za "nepridnega", bi obrnila župniku in cerkvi hrbet. Bog že ve, zakaj nekateri otroci niso zmogli nalog. Primerjava birme s šoferskim izpitom je pa absurd!

VRANA (nepreverjen)

Ja, razdor delajo rdeči mediji !!! Otroci so NEPRIPRAVLJENI, "nepridni" so po besedah one, ki gobca okoli in zagovarja nedelo, prezir do župnika !!!
Ti bi obrnila hrbet cerkvi, zato ker si butasta. Vera NI župnik, ti enostavno nisi verna !!! Ti si fake verna! Fake vernikov je dosti preveč !! Očitno tudi tukaj-prezirajo župnikov trud, a za Facebook pa bi radi objavljali slike, pa darila,...

In reply to by stara (nepreverjen)

ravninec (nepreverjen)

Vrana imaš prav za vse so krivi "RDEČI HUDIČI ", tudi zato da njihovi pridni otroci ne gredo k verouku ampak se doma učijo slovenščino matematiko.....HUDIČI RDEČI nam bodo še pridnegan Jančeka vrgli stroma ! Aj aj aj

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Baron (nepreverjen)

Hahahahahahaha

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gasilec Samo 👨‍🚒 (nepreverjen)

Vrana tudi tokrat si dolazal, da si mentalni bolnik.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

mentalni bolnik.
ti je mama

In reply to by Gasilec Samo 👨‍🚒 (nepreverjen)

fahrarAleksij (nepreverjen)

kaj odnos starsev in birmancev do nekorektne priprave treba spregledat??? da bo takim ki ste skropucala rdeca ki samo na kuverte mislite lepse??? ni sans!

In reply to by stara (nepreverjen)

Sobošški (nepreverjen)

Tvoj odgovor je dokaz, da je župnik naredil prav. K birmi se pristopi ko si pripravljen da sprejmeš zakrament. Ne da je to samoumevno. Če pa kot starš podpiraš otrokovo nedelo pa mu s tem ne delaš dobro. Naučil se bo da mora vse dobiti v življenju, čeprav si tega ni zaslužil.

In reply to by stara (nepreverjen)

Draš (nepreverjen)

Stara, tij si verna tak kak 1/2 Slovenije. Te, kda se trbej fajn oblejčti, pa se najbole čedno držati v cerkvi. Za božič, vüzen, prvo obhajilo pa mogoče birmo. Mogoče! Ali pa si tisti čas, kda sta birmanec pa boter pri meši, tij ge v hladnoj senci na špricari.

In reply to by stara (nepreverjen)

Sosedadanica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Popovi so lopovi. Sama gamad pokvarjena. Te pa ga pribijmo na kriz, kak so jegovega sefa. Pa da vidimo kak de te glasen. Fuj nesnoge cervene

A. . (nepreverjen)

KAJ SE PA ENI DELATE PAMETNE PA ITAK DOBRO VESTE DA TUDI BIRMANI OTROCI POZNEJE VEČ NE BODO HODILI V CERKEV, KER JE PRI VELIKI VEČINI TAKO DA SE Z BIRMO KONČA PRAVO VERSKO ŽIVLJENJE , PA SE NE SPRENEVEDAJTE.
PO DRUGI STRANI BI PA TEGA ŽUPNIKA VPAŠAL ČE JE ON TAKO NEDOLŽEN IN ČE IMA POOBLASTILO OD SAMEGA BOGA DA V NJEGOVEM IMENU SORTIRA LJUDI IN Z TEM DEJANJEM ŠE BOLJ PRAZNI CERKVE.

Tr,, (nepreverjen)

ti najprej sebe vprasaj?

In reply to by A. . (nepreverjen)

A. . (nepreverjen)

Tr Resnica pač boli , saj se boš navadil.

In reply to by Tr,, (nepreverjen)

Lp890 (nepreverjen)

Cerkev oziroma društvo pedofilov. Nesnaga lopovska

Bimbambom123 (nepreverjen)

Pravilno. Birma je milost, ki je ne mores kar kupiti, moras se potruditi. In vero predvsem ziveti. K temu pa pripomore tudi pravilna vzgoja, kjer je vkljucena celotna druzina. Glasni pa so sedaj ravno ti starsi, ki ne vedo krscansko ziveti in se jim ne gre za to, da bi otrok bil delezen milosti svete birme, ampak samo da bo praznovanje.

levi komunist (nepreverjen)

jebem jih v glavo ludožersko
Kaj pa ko so starši v istospolnih zakonskih zvezah
pa takšne otroke župnik tudi ne pisti k birmi
pa čeravno so pridni
kje je tu pravica?

In reply to by Bimbambom123 (nepreverjen)

Antonio Pojbic (nepreverjen)

Božja kaštiga za nimake, ka vörvlejo v boga. Nimacke ene!

Antonio Pojbic (nepreverjen)

Če se pa ide za milost, pravilno kršansko vzgojo pa je župnik nimak. Direkt je ustvaro grupo bodočih politikov. Po možnosti SDS ali NSi. Mislin na tej lagoje. Ovi so itak čorave kak šišmiši.

Pojbič (nepreverjen)

Bravo tak kometar sem čakal tudi zato je kriv Janša.

In reply to by Antonio Pojbic (nepreverjen)

ravninec (nepreverjen)

Aj aj aj pa Janček je tak fajn, vej je pa še zrak, pa noč pa den, pa vodou zrihto !

In reply to by Pojbič (nepreverjen)

Baron (nepreverjen)

Bravo

In reply to by Antonio Pojbic (nepreverjen)

Oportunčki (nepreverjen)

Če nekdo želi prejeti zakrament, naj se pač obnaša temu primerno (hodi k maši in k verouku), v nasprotnem primeru pa je naj rajši tiho. Tisti, ki tega nočejo sprejeti, v cerkvi nimajo kaj iskati. Kakšne so sploh koristi, če si bil pri birmi?

ravninec (nepreverjen)

Če si bil pri birmi dobiš Skuter !

In reply to by Oportunčki (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

če greš k birmi dobiš od botra skuter
ali pa celo avto
Če ne greš k birmi dobiš kurec od ovce
zato bi vsi radi šli k birmi

In reply to by ravninec (nepreverjen)

PUSSI (nepreverjen)

Kaj vi gospod župnik sploh veste v kakšnih stiskah so nekateri v tem času. ? Šola na daljavo, verouk na daljavo. Zadnje leto se od otrok ni zahtevalo nič drugega kot sedenje za računalnikom. Je že res , da si je treba v življenju vse prislužiti, nič ni podarjeno. Toda to , da nekateri niso izpolnili vaših obrazcev ne pomeni , da niso nepripravljeni še manj pa slabi kristjani. Nič hudega , če nekateri ne bodo šli k birmi . Jaz se kot starš ne bi s tem obremenjevala. Opravljena birma pa tudi ni merilo , da bodo otroci dobri ljudje. Vera je v srcu in glavi vsakega posameznika kateri je sposoben razumeti in videti druge ter brezpogojno pomagati. Imam pa take izkušnje, da so ravno tisti, ki so v cerkvi vedno v prvi vrsti najhujši . Naj vam bog odpusti, da predalčkate ljudi.

VRANA (nepreverjen)

Kakšni retardi pišete nekaj pa flancate, pa tou te buje. Vej pa sami sebe proti gučite.
"Nič hudega , če nekateri ne bodo šli k birmi." No, zakaj pa potem tak halo okrog tega??
Kdo je pa predalčkal ljudi?? SAMI so se opredelili, da NE SODELUJEJO ne pri nalogah, ne pri mašah, ne pri verouku,.... V čem je težava? Aha, BREZ DELA morajo imeti VSE PRAVICE !!!

Pohvale župniku, ker ima hrbtenico !!!

In reply to by PUSSI (nepreverjen)

🔥 (nepreverjen)

Gnoj kleropedofilski!!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

se ti vidi
da si
kanon futer

In reply to by 🔥 (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

a je tebi mali murgeljski prdev v glavo prdnil da si tak fuknjeni

In reply to by 🔥 (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

IN TO ZADEVO ZRAVEN TOLIKO DRUGEGA SRANJA TAKO POMEMBNO DAJATI NA VELIKI ZVON:)
JOJOJOJ FAKE MEDIJ, VSE ZA KLIKE.
Verjetno 50% vse napihnjeno in zlagano....

nomoregod (nepreverjen)

zaradi takšnih Župnikov pa več nihče ne hodi k maši vsi komaj čakajo da opravijo zakramente in čim prej spizdijo pred tem leglom pedofilov in mafijcev...

Pojbič (nepreverjen)

Ne kometiraj in ne žali človeka ki ga sploh ne poznas njemu ne majnka čisto nič je vredu fant ki hoče imeti red in vsaj malo znanja in potem zaradi takih kot si ti in tebi podobni ki pišete take kometarje pa nastanejo take '' afere '' ki koristijo samo takim portalom da si povečajo obisk in z tem več zaslužka

In reply to by nomoregod (nepreverjen)

Toporišič (nepreverjen)

A si tii kdaj slišal za ločila?

In reply to by Pojbič (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

ja jaz sem se
ločila
od mojga deda
zato ker me je tukel
ko prasico

In reply to by Toporišič (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

zakaj si se pa kurbala
prav je da te je tukel

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Xxxr (nepreverjen)

Navadne faroške pure še hodijo v cerkev

. (nepreverjen)

To je kazen za starše?

bralka (nepreverjen)

Kakso locevanje.Katastrofa.Vsa deca naj idejo k birmi.S par posamezniki pa se to naj med sebof rejsi.

VRANA (nepreverjen)

Resnično, kakšno ločevanje: 30 učencev v SEDMIH mesecih se ne odzove NITI ENKRAT na vabila, maile, ne dela nalog, se ne pripravlja, ne sodeluje ama ništa,.....Resnično katastrofa!! In čudežno niso pripravljeni, kako to? Seveda, nekdo drug je kriv!!! Samo delomrzneži niso krivi, nikoli !!! Ampak oni morajo vse dobiti, vse zastonj, vse brez dela !!!!!

Da, vsa deca bodo šli k birmi. Pripravljeni že junija, nepripravljeni septembra. Župnik je pokazal ogromno dobrote, saj se bo s polovico še enkrat ukvarjal in jih PRIPRAVLJAL, da bodo vsaj do septembra pripravljeni za zakrament. V čem je problem? Potruditi se bodo morali, delati naloge sodelovati?? Uf, kako nepravično, kajne???

V javnost so šli v tem primeru delomrzneži, ne župnik !!! Seveda so najprej zlivali gnojnico po župniku, to je danes zelo moderno !!! Drugo stran, kakor tale odgovor drugih staršev, pa objavili nekaj dni kasneje... Vendar RESNICA je prišla na svetlo... Normalni že od začetka vemo, kaj se je dogajalo!!!

In reply to by bralka (nepreverjen)

🔥 (nepreverjen)

Ti prevrženec, a te ta pingvin v krilu mogoče poriva, da ga tako ljubeče ščitiš?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ne, temu se pravi imeti vrednote ! Tega ti pač nimaš, niti ne veš, kaj je to!

Da nekaj dobiš, moraš za to nekaj narediti !

In reply to by 🔥 (nepreverjen)

🔥 (nepreverjen)

Ja vrana, saj te razumem. Da ga dobiš, pač moraš zagovarjati nekaj imaginarnega...😫

In reply to by VRANA (nepreverjen)

vranar (nepreverjen)

Temu se pravi samo in edino - imeti oprane možgane.
Seveda v cerkvi dobiš nekaj.... poznaš tisto foro o snikersi in cocacoli?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Hektor (nepreverjen)

Plačajte pa bo....

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ej, starši, ki ste napisali to pismo in lezete župniku v rit, se ne zavedate, da delate razdor med ljudmi in še huje razdor med otroci ?! Škodo delate svojim lastni otrokom in tudi ostalim !!!!!!

Že dovolj, da politika vsak dan deli ljudi in dela razdor. Potem to počnejo še ljudje na podeželju.

Kaj res nimate nobene pameti !

To šolsko leto je bilo zelo naporno in otroci so večino časa delali za šolo od doma.

Zato me ne preseneča, da je kdo tudi pozabil na kakšno obveznost.

Glede dejanja župnika pa to. Lahko bi bistveno prej reagiral in ne, da jih je kar pustil. Lahko bi jih tudi vmes pozimi opomnil, če ni bilo odziva.
Nekateri župniki so imeli srečanja s starši v cerkvi. Ponekdo so katehistinje tiste, ki otroke pripravljajo na zakramente in se župnik s tem ne ukvarja. Če je kdo kaj pozabil so ga opomnile.

Kje je sedaj Jezusov nauk ??????

In, kot sem zgoraj omenil se sedaj še najde tista "boljša" stran, ki deli moralo ostalim staršem. In s tem lezejo v rit župniku !! Poznamo take ljudi ! Taki so najhujši. In se imajo za neke hude vernike !!!!

Delujejo mi, kot desničarji !

Sploh se ne zavedajo, da delajo škodo tako svojim otrokom, kot ostalim, ki jih imajo za "slabše" !!!!

KDO BO PRVI VRGEL KAMEN ?????????!!!!!!!!!!!!!!

VRANA (nepreverjen)

Daj, daj, ne seri. Razdor in škodo delajo tisti starši, ki podpirajo NEDELO. V bistvu niso niti verni, le za fešto, skuterje, FB slike iz birme se jim gre!!!
Verouk je prostovoljen, ko se pa prostovoljno odločiš za, pa sprejmeš določene DOLŽNOSTI !!!
SEDEM mesecev, ob vsakotedenskih mailih, in ti praviš: "Zato me ne preseneča, da je kdo tudi pozabil na kakšno obveznost." Pa kaj si ti retardiran, da v SEDMIH mesecih niti ene naloge ne pošlješ, ne sodeluješ čisto nič,.... in to označiš kot "Ups, malo se nekaj pozabil"...
Pa če bi bilo recimo 10 obveznosti, pa jih 6 narediš 4 pa ne - še takrat se lahko kaj pogajaš, da si pozabil!!! Ne pa da od desetih ne narediš ničesar, pa se buniš!!!! Pa ste vsi fuknjeni? Kako to lahko kdo zagovarja?
Koliko opominjanja pa kdo rabi?? Večkrat tedensko, ker mail na starše direktno ni dovolj???? 3x ali 5x tedensko bi bilo OK?? Potem bi pa šli v medije, da jih župnik nadleguje in vsiljuje verouk???? Župnik je kljub nesodelovanju pošiljal maile, ob nesodelovanju pa verjetno kar razočarano ugotovil, da so se prostovoljno odrekli zakramentu!!

Ali kako to gre npr. pri treningu za fuzbal? Včlaniš se v klub, na papirju si registriran, celo leto NE TRENIRAŠ, na koncu pa pričakuješ, da boš v PRVI POSTAVI na recimo najpomembnejši tekmi v celotnem letu??? Resno????

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ehhh VRANA, ti si en Cerkveni molj !

Že dolgo te nisem nič videl tukaj.

Ko je kaj okrog Cerkve se pojaviš !!!

Sicer nisi napisal nič bistvenega in konkretnega.

Apriori zagovarjaš početje župnika.

Če bi bil vsaj malo bolj izobražen bi vsaj pisal, da bi se te razumelo.

In ti tudi ne razumeš kaj kdo piše.

Si pravi Farizej !

Sam sem se osredotočil na pisanje staršev, ki so popolnoma brcnili v temo in delajo medvedjo uslugo svoji otrokom, ker še bolj sedaj v medijih razdvajajo otroke.

Na žalost bo posledica tega, da bodo njihovi otroci sedaj tisti, ki bodo izolirani od ostalih in za to bodo edini odgovorni njihovi starši, ker podpihujejo razdvajanje.

Tipično za desnuharje !!

Aja pa še enkrat:

"KDO BO PRVI VRGEL KAMEN" ?!?!?!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha,
"Če bi bil vsaj malo bolj izobražen bi vsaj pisal, da bi se te razumelo." O, da, hihi. Moj še tako preprost odgovor ti ne razumeš??? Pa še referenco na fuzbal sem dal, pa še vedno ne razumeš?? Veš, kam te to postavlja?? ALI SO PROBLEM MALE ČRKE? ŠE NISI TAKO DALEČ, SAMO VELIKE TISKANE TI GREDO??

In ne, nič dramatičnega se ne bo zgodilo. Otroci se bodo naučili, da samo z delom pridejo do rezultata. In to je absolutno prav tako !!! Hudo bo enim samo zaradi fasade, ki jo hočejo vzdrževati pred drugimi. A kaj, ko pa so znotraj gnili? Razvajena deca dobijo skuter namesto junija pač septembra??? Ooooooo, kakšna katastrofa, konec sveta, hihihi...
Pošten starš, otrok, si bo pa priznal svojo zmoto in kaj podobnega ne bo probal delati kasneje v življenju. In takšen bo USPEŠEN!!! Zaradi tega enega spodrsljaja ni slab človek, ni luzer,.... Še vedno lahko brez problema vse obrne, spremeni na dobro.... Luzer je edino tisti, ki ne prizna totalnega nespoštovanja do župnika, do vere, do delovnih sošolcev, do staršev delovnih otrok,.... To pa so luzerji!!!

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

psi-ho-log (nepreverjen)

ČUSTVENA NEORIENTIRANOST
.
Neorientirano čustvovanje povzroča, da osebi manjka temeljni kompas, ki bi jo vodil in na katerega bi se lahko zanašala pri svojih odločitvah. Zato ne more zaupati sebi, kaj ji čustva sporočajo v določenih situacijah. Na primer, če se ne more zanesti na svoj strah, ko se prebudi, lahko ogroža sebe, saj se ne more zavedati nevarnosti. Ne zmore preceniti, na primer, s katerimi ljudmi se je varno družiti in s katerimi ne, ter razumeti, zakaj ji bližina določenih oseb škodi. Čustvena neorientiranost povzroča občutja neavtonomnosti in ujetosti, kot da ne narekujemo svojega življenja in nimamo moči, da bi lahko vajeti prevzeli v svoje roke.
.
.... in takšni potem najdejo smisel življenja v veri in stranki SDS.... nesamostojneži, kateri rabijo vodjo, da jim kroji in usmerja življenja. Za takšne ljudi sta bog in Janša eno in isto.

administrator (nepreverjen)

takšne kot si ti jaz jebem
od pozadi

In reply to by psi-ho-log (nepreverjen)

alfonz raufenkirer (nepreverjen)

vi pederi tak vse
jebete od pozadi

In reply to by administrator (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Uffff, vidim, da desnuharji dežurajo ob tem članku !!!!!!!

Desnuharski starši, katerih otroci bodo sedaj šli k birmi so tudi napisali pismo !!!!!

Delajo razkol med otroci in med starši !!!!

Takoj se vidi, da so zelo nizko izobraženi !!!!!

Tipični desnuharji !!!!!!!!!

Lezejo v rit lokalnemu župniku !!!!!!!!!

Tipično za desnuharje !!!!!!!

Koliko poznam v tem kraju prevladujejo NSi in SDS !!!!!!

Vsi ponosni sami nase, da se kar kadi.

Izobrazbena struktura pa hudo nizka.

Podeželje + nizka izobraženost = desnuharstvo !!!!!!

Tudi drugje po svetu je tako !!!!!!!!

VRANA (nepreverjen)

Tipičen levnuhar, hahaha.... Torej, brez dela je treba deco nagraditi?? S tem dosežejo le eno: vsi enaki, vsi podpovprečni !!! Ja, to se tebi zdi super ideja, ker si sam podpovprečen in se s tem nekak skriješ v (pod)povprečju !!! Da, razumem popolnoma.

Podeželje žališ? Pa ti si večji seljak, kot pa katerikoli kmetovalec!! Vsak povprečen kmetovalec ima dosti več pameti, razuma, pridnosti,... pa tudi denarja, kot ti seljak zarukani... Živijo dosti bolj kvalitetno, kot pa večina meščanov. Vsak malo bolj premožen si na koncu zrihta neko bajto na podeželju-proti koncu življenja komaj skapira, v čem je štos, hahahaha... Ti levnuhar to ne boš razumel nikoli, saj nisi sposoben tega. Si že pogruntal, katerega spola sploh si od vaših 72 ali koliko jih trenutno sploh je??? Ja, to je za tebe "napredno", New York,...
P.S.: Tudi v mojem razredu smo v srednji šoli imeli 6 sošolcev iz Murske Sobote, ostalo smo bili iz podeželja več ali manj. NOBEDEN od teh 6 jih ni končal niti srednje šole, vsi so se prepisali v neke 3-letne poklicne šole. Mi, s podeželja, pa smo povečini iz srednje šole še kasneje diplomirali na faksih, magistrirali,... Pa kdaj srečam kakega fancy sošolca "meščana"-šele sedaj kateri skapira, kakšen seljak je v primerjavi z nami... In to mi je v veliko zadoščenje, če se spomnim vsega zbadanja in frajerisanja takih luzerjev, hahahaha... Ohoho, kako so se karte premešale, hahahaha

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Marshal TwiTTo (nepreverjen)

Ejjjjj spelji se Janšist eden desnosučni smrad.....

smrt fašismi svoboda narodi

In reply to by VRANA (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice