Številne pritožbe prodajalcev na mestni tržnici glede parkiranja na Zvezni ulici. Zdaj se je odzvala tudi Mestna občina Murska Sobota.

Poročali smo, da se je na uredništvo Sobotainfo obrnil ogorčen bralec, ki se je pritoževal glede parkiranja, da naj bi na parkirišču na Zvezni ulici v Murski Soboti, kjer parkirajo samo prodajalci mestne tržnice, parkiralo vedno več ljudi.

»Ko pridemo zjutraj na tržnico, ni več placa«

Kot je izpostavil bralec, je na omenjenem parkirišču postavljen tudi prometni znak, ki izrecno narekuje, komu je namenjeno to mesto. Kljub temu da je slednje ustrezno označeno, pa mnogi tega ne upoštevajo. 

Po njegovih besedah naj bi tam med drugim parkirali tudi delavci centra za socialno delo ter zaposleni v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. 

»Ko pridemo zjutraj na tržnico, pa ni več placa, ki je namenjen za prodajalce tržnice, kar je seveda tudi označeno. Kdo je odgovoren zato?« je opozoril prodajalec. 

Za izvajanje dostave so na voljo tudi dovozne površine

Ker je bila v članku predstavljena zgolj plat prodajalcev mestne tržnice, ki se pritožujejo glede parkiranja, so se zdaj odzvali tudi na Mestni občini Murska Sobota. Kaj so torej povedali o domnevnih težavah s parkiranjem na Zvezni ulici?

»Ponovno pojasnjujemo, da je dostava in odvoz blaga v oziroma iz mestne tržnice urejena tudi na dovoznih površinah tržnice.  Dostavo blaga v mestni občini ureja Odlok o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota, ki določa dostavni čas za opravljanje vsakodnevne dostave, in sicer med 5.00 in 8.00 zjutraj ter med 13.00 in 15.30 popoldne, v ožjem mestnem središču pa je dostavni čas med 5.00 in 6.30 zjutraj ter med 13.00 in 14.30 popoldne.

Za dostavo se lahko uporabljajo vse urejene prometne površine v mestu Murska Sobota, vendar se mora dostava izvajati v navedem času,« so izpostavili na Mestni občini Murska Sobota glede težav z dostavo na mestni tržnici. 

»Dobili dovoljenje, da se jim še posebej nameni predmetno parkirišče, ki je sicer javno«

Kot še poudarjajo na občini, so se z namenom pomoči prodajalcem tržnice za izvajanje dostave dogovorili z javnim podjetjem Komunala, da se jim še posebej nameni predmetno parkirišče, ki je sicer javno in kot takšno namenjeno parkiranju vseh občanov in občank, zato je bilo Komunali v preteklosti izdano tudi dovoljenje za posebno uporabo javne površine.

»Z javnim podjetjem se bomo v prihodnje dogovorili o morebitnem podaljšanju tega dovoljenja (sedaj je veljavno do konca leta) in o možnosti dodatne fizične ograditve prostora, ki bi bil namenjen zgolj in le dostavi blaga na tržnico,« so dodali. 

Občina ne more in ne sme rezervirati parkirnih prostorov samo za prodajalce tržnice

Kljub zgoraj navedenemu dogovoru s Komunalo pa se seveda dogaja, da na omenjenem parkirišču parkirajo tudi ostali občani in delavci v sosednjih stavbah.

Ob tem soboška občina izpostavlja, da ne more in ne sme rezervirati parkirnih prostorov samo za osebne avtomobile prodajalcev tržnice, da bi lahko samo ti ves čas oziroma cel dan parkirali na javnem parkirišču, ki je namenjeno vsem, nenazadnje tudi obiskovalcem tržnice. 

»Po takšnem razmišljanju, kot to izhaja iz vašega članka, da je torej potrebno prodajalcem tržnice zagotoviti parkirna mesta, bi torej morala občina tudi vsem zaposlenim, ki delajo na območju mesta v trgovskih, gostinskih lokalih ali poslovnih prostorih, zagotoviti rezervirane parkirne prostore za njihove avtomobile, za kar pa seveda v veljavnih predpisih o ureditvi cestnega prometa, ni podlage. 

Parkiranje osebnih avtomobilov prodajalcev tržnice torej ne moremo in ne smemo enačiti z omogočanjem dostave na tržnico, ki pa je urejena, kot smo vam že odgovorili,« poudarjajo na občini.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
twittr (nepreverjen)

kateri ubošček na občini pa je pripravil ta odgovor?
enačiti javno tržnico s privat gostinskimi lokali in pisarnami?

komu na čast 50+ zaposlenih birokratov na občini, ko pa ni enega sposobnega?
očitno sposbnost ni pogoj, važno da imajo prijatelji rdečo partijsko izkaznico ....

tržnicare (nepreverjen)

Se pravi vse ostaja po staron. Problem rešeni.

dödole (nepreverjen)

Pa po svoje ni potrebno, da se ves prostor rezervira za tržnico. Kakor sem napisal izdati dovoljenja, neko nalepko ali tablico za dati na vidno mesto v avtu in zarisati kaj vem deset, dvajset parkirišč. Izdelati ali novo informativno tablo ali vsaj to prestaviti. Potem to redarji nadzirajo in zgodba je končana. Res... da se nič ne spremeni je še najboljša rešitev za občino. Da se ne sekirajo, da nihče ne pride malo na ogled, da nihče nič ne dela!

In reply to by tržnicare (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

Direktno se vidi da tile občinarji nimajo nobenega načrta ali vizije, edino če mislijo samo na inkasantstvo.

loleki na kubik (nepreverjen)

Ges bi tudi rad ka mi občina zagotovi parkirišče pred našo firmo. Včasik nemren niti robe dostaviti ka mamo vse zaparkejrano. Gda kaj pripelan razložin pa kombi pelan včasik 3-4 ulice fkraj ka komaj tan plac dobin. Pa te nazaj na firmo peški. Ali cigani so pač gospodje in jin more občina zraven štanda parkplac zrihtati ka nedo srmaki tisto sranje od robe mogli malo dale nositi.

dödole (nepreverjen)

Pusti že enkrat "cigane", kot da so sedaj oni celi problem, čeprav tudi njihovo blago šteje in ni ravno lahko zaradi teže vse tisto znositi. K tržnici spada tudi ostali del, pa da tebe vidim, kako boš nosil kilograme in kilograme sadja, zelenjave, pa to in ono.
Tržnica je po mojem javnega značaja, eno mesto jo mora imeti in nekako sem mnenja, da pripada prodajalcem parkirno mesto oz. parkirno mesto za dostavna vozila. Za osebna od prodajalcev bi se verjetno tudi strinjali, da si morajo pač mesto najti, kakor vsak drug?

In reply to by loleki na kubik (nepreverjen)

loleki na kubik (nepreverjen)

Aja? Zakoj se pa ovi na živilski tržnici ne pritožujejo zaradi tega, pa verjetno oni nemajo avtojov pouleg štandov parkejranih. Pač prpelajo, razložijo in odpelajo avtoje. Ne ven ge jih parkejrajo ali tan pouleg sigurno nej.
Pa da ti mejne vidiš??? Majster, ge sakši den 5x več znosin robe kak cigani teh cot. In to malo težjo robo. Če nega pač zadosta mest, ka v Soboti itak nigi nega, se pač trbej nekak prilagoditi. V drugih mestih te nišče ne favorizejra, če ti nekaj prodajaš. Pač razložiš kak znaš, te pa avto parkejraš ge pač najdeš mesto in še plačaš parkejranje. To edino v Soboti bi vsi v trgovine z avtojami šli in meli nekše privilegije.

In reply to by dödole (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Kje so pa mestne redarji ,ko se parkira po,,zelenici,,pred blagovnico

vodka (nepreverjen)

pri avtobusni postaji je poceni parkirišče pa naj tam parkirajo kot vsi drugi občani.

. (nepreverjen)

jas nikoli ne parkiram kot vsi drugi občani jok brate nijednom

In reply to by vodka (nepreverjen)

zokosla (nepreverjen)

Odgovor občine je samo dokaz, da more priti do sprememb na občini.

Nasvet (nepreverjen)

Tržnico postavite k Püšči pa do prodajalci šli peš na delovno mesto :). Več parkirnih mest de tak tudi za inšpektorje

Mandarina (nepreverjen)

Vstali bi prej,nej ka pridete ob 9.
Pac ste eni eni leni in van tak trbej,jaz vedno dobim prosto mesto za parkirati na trznici in me veseli da ga vi ne dobite ker predolgo spita,pa o tem kako parkirate nebom izgubljala besed

black panter

Pa te ciganske cote nisce ne kùpùvle...

Mandarina (nepreverjen)

Po vecini cigane,vis ka so vsi armani pa pri karl lagerfeld

In reply to by black panter

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice