Oglasila se je mama treh otrok, bratca in dveh sestric, ki je bila na zdravljenju, njeni trije otroci pa v varstvu pri teti v naših koncih.

V uredništvo Sobotainfo smo prejeli pismo mame treh otrok, ki je z nami delila še njeno plat zgodbe.

Spomnimo. Konec aprila smo pisali o srce parajoči zgodbi, bratca in dveh sestric, ki so pred tremi leti izgubili očeta, mama pa je zaradi bolezni morala v bolnišnico. Zato so prišli v teti v Pomurje, ki pa že sama z 280 evri pokojnine težko shaja.
 

Doživela dno dna

Zdaj se je oglasila mama, ki je bila na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici. 

“Doživela sem živčni zlom, po domače rečeno, utrgalo se mi je. To so bile sekunde, trenutki, ki se jih še danes dodobra ne zavedam in ne razumem, zakaj,” piše mama v pismu.

Doživela je dno dna. Zakaj je prišlo do tega, ne ve. Pravi, da se je mogoče vse to v njej kopičilo od smrti moža, mogoče od prevelike skrbi za otroke, vse tekoče stroške, napredovanja v službi in dodatnih zadolžitev, mogoče pa tudi zato, ker si ni pravočasno poiskala pomoči.

Otroke odpeljali k starejši teti

Po zlomu so prijazni sosedi mamo odpeljali k zdravniku, ki jo je napotil na zdravljenje. Otroke pa je sosed odpeljal k teti, ki je njihova edina sorodnica, ki po besedah mame, kljub bolezni in visoki starosti še vedno sama ureja vrt in je sposobna skrbeti za druge. Pravi, da se pri njej vedno počutijo dobrodošli in varno.

“V tistem trenutku, ko sem bila popolnoma na tleh, nisem razmišljala o njeni nizki pokojnini. Danes vem, da so moji otroci pri njej dobili svež kruh, namaz in kuhan krompir. Razjokala sem se ob tem.”

Po mleko brez denarja

Najmlajša hčerka se je odpravila v trgovino po mleko, za katerega pa ni imela denarja in tako je zgodba prišla v javnost.

Z anonimnostjo želi zaščititi otroke

Mama se v pismu zahvaljuje vsem, ki so jih v težkih trenutkih stali ob strani, še posebej pa Dobrodelnemu društvu Pomagajmo odprtih src, bolnišničnemu osebju in centru za socialno delo. Mama pravi, da so nejasnosti nastale zaradi tega, ker sami živijo v eni, teta pa v drugi regiji. Pravi, da so njeni otroci bili na varnem in njihova življenja niso bila ogrožena.

Mama še vedno želi, da zadeva ostane anonimna, “da zaščitim otroke pred posmehovanjem sošolcev, prijateljev s kluba in glasbene šole.”

“Prvič in verjamem, da nikoli več, sem se znašla v situaciji, ko smo tako rekoč čez noč ostali brez vsega, ko so moji otroci bili lačni in odvisni od pomoči drugih.”

Mama se zahvaljuje vsem, ki so ji nudili pomoč, prepričana pa je tudi, da bi bilo te pomoči še več, če ljudi ne bi odvrnilo pisanje določenih medijev. Zbrana sredstva bodo sicer namenjena obnovi doma.

“Mama je žalostna in veliko joka”

Svoje pismo pa je napisal tudi sin, ki pravi, da se je najbolj razveselil majice z napisom ‘Dončič’.

“Vsi smo uspešno zaključili razred. Z mamo smo še pri teti. Mama je žalostna in veliko joka. Vsi si želimo domov, samo nima mama denarja, da popravi hišo. Ne vem, kako bomo s šolskimi potrebščinami in obleko za šolo.”

V pismu je še zapisal, da radi berejo in da bodo čez počitnice doma.

Vsi, ki bi še radi pomagali mamici s tremi otroki, lahko to storite preko Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src. 

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice