Žalostna zgodba iz naših koncev, ki privabi solze v oči.

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, ki pomaga socialno ogroženim družinam ponovno prosi za pomoč. Minuli petek so v eni od trgovin opazili sedemletno deklico, ki je ukradla liter mleka.

Ženska, ki je dejanje videla, je deklico prijazno nagovorila, plačala mleko in deklico pospremila iz trgovine. Deklica je povedala, da je kradla zato, ker so doma lačni. Ženska je deklico odpeljala domov, kjer ji je ta zaupala srce parajočo zgodbo.

Bratec in sestrici ostali sami

Deklica je s starejšim bratom in sestro ter mamo živela v hiši, očeta so izgubili pred tremi leti. Mama je imela dobro službo, zato so živeli povsem normalno in brezskrbno življenje. Potem pa se je trem mladoletnim otrokom svet postavil na glavo.

Mama je doživela zlom, v navalu agresije je uničila njihov dom. Mamo so odpeljali na psihiatrično zdravljenje, otroci pa so se preselili k teti, ki je njihova edina sorodnica. Teta je stara čez 70 let in ima sladkorno bolezen, prejema le kmečko pokojnino v višini 280 evrov. Za tri nečake skrbi po najboljših močeh.

Najstarejši od treh otrok, fant obiskuje osmi razred, ena deklica je v šestem, druga komaj v prvem razredu osnovne šole. Dekleti pri teti spita na dvosedu.

Dobrodelno društvo je čez vikend uspelo zagotoviti vsaj postelje. Tako dekleti spita zdaj pri teti, fant pa v dnevni sobi.

Tako lahko pomagamo

Otroci so od doma odšli brez vsega, zato bi potrebovali:

  • oblačila: fant (št. 164, čevlje št. 38/39), deklica (146-152, obutev 38/39), deklica (120, obutev 32),
  • računalnik za učenje na daljavo,
  • močnejši modem za internet,
  • posteljnino,
  • higienske potrebščine, in predvsem hrano.

Do najbližje trgovine imajo osem kilometrov, tako da bi jim prav prišlo tudi kolo, pojasnjujejo v dobrodelnem društvu.

Vsa pomoč bo v dogovoru s teto, ki želi ostati anonimna in zaradi zaščite otrok, potekala preko Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src.

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src

Bakovci, Vrtna ul. 15,

9000 Murska Sobota

TRR pri NLB: SI56 02015 - 0254139042

Več informacij na: [email protected] 

Komentarji (3)

kanžor

No MOMS se boste izkazali z kakšno pomočjo tem otrokom in njihovi babici ?

ffran

Slovenska karitas aktivna že 30 let ?

In reply to by kanžor

igica

To je pa res pomoči potrebno. Nekako verjamem v to zgodbo, žal pa ne vem koliko so pristojne inštitucije resnično pomagale.

Darujem.

Starejše novice