Občina Šalovci bo trajnostno turistično ponudbo širila še naprej. V centru vasi bo kmalu zrasel objekt, ki bo predstavljal nadgradnjo turistične ponudbe občine in širšega območja.

Kmalu se namreč načrtuje izgradnja Centra Volčin, ki je po besedah šalovskega župana Iztoka Farteka nadaljevanje oziroma nadgradnja trajnostne turistične ponudbe občine Šalovci in širšega območja.

Tukaj bo na zanimiv način predstavljena turistična ponudba Goričkega, kjer se bodo tudi izvajali najrazličnejši turistični dogodki in prireditve, je Fartek povedal za Sobotainfo

Nov turistični produkt

Dodaja še, da bo namenjen tudi za različne delavnice, izobraževanja in medgeneracijska druženja.

Posebnost projekta je nov turistični produkt, katerega pomemben del bo predstavljal okoljsko ozaveščanje obiskovalecev na lokaciji. V centru bodo obiskovalci lahko dobili vse turistične informacije, lahko si bodo izposodili kolesa in še več, poudarja.  

Center Volčin bo postavljen ob turistično-prireditvenem prostoru v središču Šalovec.

Po besedah župana projektantska ocena znaša približno 120.000 evrov.

Začetek gradbenih del kmalu

Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, prav tako so bili po besedah župana s partnerji uspešni na razpisu in s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja tudi pridobili odločbo o pravici do sredstev, torej sofinanciranje projekta »Turizem za jutri – Center Volčin«.

»Smo v pripravi razpisa za izvajalca gradbenih del, predvidevamo, da bi se gradbena dela naj začela v mesecu aprilu in končala najpozneje do septembra 2022,« pojasnjuje.

Butična trgovinica lokalnih ponudnikov 

Na vprašanje, kakšna je prednost takšnega centra v občini, Fartek odgovarja: 

»Center Volčin predstavlja dodatno turistično ponudbo v občini in tudi širše, v centru bodo predstavljene nove vsebine glede trajnostnega in sonaravnega razvoja in naravne dediščine, ki jih na območju zaenkrat še ni, v centru bo tudi butična trgovinica lokalnih ponudnikov, hkrati pa bi lahko center predstavljal tudi izhodišče, predvsem tistim, ki pridejo z železnico ter vsem ostalim in si izposodijo kolesa, za obisk območja Goričkega. V centru bodo namreč tudi javne sanitarije in tuši,« zaključi.

Vir: Občina Šalovci
Vir: Občina Šalovci

Bodo že septembra Šalovci zasijali v prenovljeni podobi?

Spomnimo. V sklopu del, ki trenutno potekajo v centru občine, se ureja regionalna cesta skozi naselje Šalovci z izgradnjo pločnika, ulične razsvetljave, odvodnjavanjem ter ureditev krožišča in križišč.

V sklopu gradnje pa se bo v zemljo položilo tudi optično in elektro omrežje.

Dela naj bi, prav tako kot pri izgradnji Centra Volčin, po besedah župana bila dokončana do septembra 2022. 

Kaj bo krasilo nastajajoče krožišče v Šalovcih, pa lahko odločate tudi vi. Občina namreč zbira predloge za izgled krožišča, avtorji treh najboljših idej pa bodo prejeli denarno nagrado. Več lahko preberete tukaj.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice