Samo včeraj so v občini Rogaška Slatini potrdili pet primerov okužb s koronavirusom.

V Sloveniji so včeraj odkrili štiriindvajset novih okužb v šestnajstih slovenskih občinah. Med njimi je tudi občina Rogaška Slatina, kjer so odkrili največ, kar pet novih okužb. V Rogaški Slatini je sicer osem aktivnih primerov koronavirusa.

Informacijo o okužbi so danes potrdili v Vrtcu Rogaška Slatina, v enoti Izvir. Ravnateljica vrtca Magdalena Plavčak je za Radio Rogla dejala, da so bili danes obveščeni, da je pri enem od otrok potrjena okužba.

V skladu s protokoli in navodili pristojnih so že obvestili vse starše otrok, ki so bili v stiku z okuženim. 

Po zadnjih podatkih sta v Vrtcu Rogaška Slatina poleg otroka okuženi tudi dve strokovni delavki, poročajo Novice.si. V vrtcu še ugotavljajo in popisujejo stike z okuženimi, zato natančno število otrok, ki jim bo odrejena karantena, še ni znano. Verjetno se bo to število gibalo med 30 in 40.

Vrtec naj bi bil po doslej znanih informacijah jutri normalno odprt, vsi, ki so bili v stiku z okuženim otrokom, pa ostajajo doma.

Nov primer so včeraj, kot smo že poročali, zaznali tudi na območju občine Rogatec. Tam je sicer šest aktivnih primerov koronavirusa. Med tistimi, ki so v izolaciji, je po poročanju Novice.si tudi župan Martin Mikolič.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, ka če na eks spiješ tri mrzle pive si že pozitiven. Otroci pa se z tem virusom zelo redko okužijo.

Gostja (nepreverjen)

Brez veze

Starejše novice