Fotografija je simbolična
Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj opravili 919 testiranj na novi koronavirus, pri čemer so odkrili 14 novih okužb. Skupno število okužb v Sloveniji doslej znaša 2115.

Po okužbi s koronavirusom po vladnih podatkih v zadnjih štiriindvajsetih urah ni umrla niti oseba, a iz hrastniškega doma za starejše so včeraj poročali o novi smrtni žrtvi

Spomnimo. V Domu starejših Hrastnik je včeraj umrla še ena oskrbovanka doma, tako da so skupaj od izbruha okužbe umrli trije oskrbovanci. 

A skupno število smrtnih žrtev po državnih statistikah ostaja na 117.

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zaradi okužbe s koronavirusom zdravilo 21 ljudi, štirje od njih na intenzivni negi. Iz bolnišnice niso odpustili niti enega pacienta.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
borja (nepreverjen)

A do sedaj pa v domovih za starejše niso umirali? Zavedati se je treba, da v dom ne gre nihče, ki je zdrav in sposoben skrbeti sam zase, ampak so to večinoma bolni in predvsem stari ljudje, ki bi itak prej ali slej umrli. Pa nočem komentarjev s smislu, da "starejši torej lahko umirajo". Vsako življenje je dragoceno, vsak rad živi, a ko pride 'tvoja' ura, se pač posloviš, ne glede na to, če si mlad, srednjih let, ali star... Korona pa mogoče samo za par dni ali tednov smrt pri kronično bolnih (rizična skupina ne glede na starost) in predvsem starejši smrt žal pospeši. Smrt je del življenja - pravzaprav njegov konec.

Vipko
Truplo

Nobena vlada se do sedaj ni brigala za ta problem. Bi se tudi slednja, če ne bi udarila epidemija? Mislim da ne... vsi smo starejše potisnili na stran... Gornji komentar je zadet v nulo... o tem vsaj pri meni ni dvoma.
Glede na vse, kam zmečemo denar nikakor ne verjamem, da se ne najde sto, dvesto milijonov na leto, da se začnejo pospešeno graditi novi, sodobnejši domovi za ostarele, da se zdravstveni kader ojača in še marsikaj. Na veliko nevladnih organizacij, raznih agencij, kateri resnici na ljubo ne delajo nič koristnega, ampak samo lepo živijo z državnim denarjem, torej tja zmečemo na stotine milijonov (nekaj pod milijardo so podatki), dočim se za ljudi, kateri so prispevali k razvoju in blaginji (kakor kdo vzame) države več nihče ne zmeni. Žal!

In reply to by borja (nepreverjen)

gost 0011000 (nepreverjen)

a bi torej morali vsakega, kii umre v domu starejsih belezit pod covid 19.

bolani mediji ,ki sploh niso mediji ampak trobilo placancev. tisto, o cemer bi morali porocati molcite ,pisete pa neumnosti

Lipa3 (nepreverjen)

Naj objavijo koliko ljudi je res umrlo samo za covid 19,ne pa umrle z pridruzenimi bolezni.Ocitno vlada in novinarji sodelujejo budaletine.

In reply to by gost 0011000 (nepreverjen)

PREKMÜJRE (nepreverjen)

Kak je lepo zapisal eden mojih predhodnikov SMRT JE DEL ŽIVLJENJA - PRAVZAPRAV NJEGOV KONEC pa res ne razumem kaj bi eni radi, da bi se ljudje po domovih pomladili ali kaj. Res pa je da se za te domove zadnjih 30 let ni nihče popolnoma nič brigal in ministra so ves čas imeli komunisti oziroma novodobni SD ki so dali izdelati študijo za 70 miljonov evrov nobene koristim od tega, razen da so nekateri blizu SD obogateli. Pa vprašajte SD kaj je delal vsa leta.

Hmmmm (nepreverjen)

Jah, v prvon vali so belezili vsakoga, zaj pa nej... Ka de Sarcev val mel vecje posledice in vec mrtvih, in JJov pac nej...

VRANA (nepreverjen)

Si bil zraven? Ali si tou na ZAROTE.SI prebral? Mogoče ti je pa strokovnjak čarni vrag tou povedo? Čuvaj se korone!! Ali, od korone je zelo velka šansa, ka se stvar izboljša in pozdravi. Tou, kak si glupi, tou se pa nede izboljšalo, na žalost...

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Cvilicvek (nepreverjen)

Enako vala za tejbe ...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

BLUZIČI ENJAJTE ŽE LAGATE INAUK.

Prešernov TRG (nepreverjen)

KOLESARJENJE STROGO PREPOVEDANO !!!

Janez

Slom (nepreverjen)

Be be ha ha ha..

Starejše novice