Slika je simbolična.
Oseba, ki jo oddaja, živi v Avstriji. Kako lahko pride do nje?

Na nas se je obrnila bralka, ki se je znašla v zelo zagonetni situaciji. Izkazalo se je namreč, da njeno garažo že dve leti v najem daje oseba, ki živi v Avstriji.

Kako se je lahko to sploh zgodilo?

Agent ji tega ni povedal

Kot nam je pojasnila, je bilo ob nakupu nepremičnine v kupoprodajni pogodbi zapisano, da imajo 98 kvadratnih metrov; naknadno pa so ugotovili, da jim nekaj kvadratnih metrov manjka. 

Poizvedba na Geodetski upravi Republike Slovenije je razkrila, da jim pripada še en prostor, ki pa ga uporablja druga oseba. 

Ko so prejeli ustrezno dokumentacijo, je bilo jasno, da ta prostor pripada njihovi nepremičnini.

Prodajni agent jim tega torej ni povedal. Zdaj pa iščejo naslov osebe, ki, kot rečeno, živi v Avstriji, da ji lahko pošljejo opomin, ker želijo zadevo urediti po, kot je zapisala, pravni poti. 

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Preko odvetnika

Za pomoč smo se obrnili na odvetnika Gregorja Gajška iz Odvetniške pisarne Gajšek iz Domžal.

Kot nam je povedal, je mogoče do naslova priti s poizvedbo pri registru prebivalstva Avstrije, »vendar preko odvetnika, ki bi izkazal pravni interes za ta podatek«.

»Vprašanje pa je, ali nima oseba prijavljenega prebivališča v Sloveniji, glede na to, da redno uporablja to nepremičnino.«

Kaj sledi po tistem, ko je oseba identificirana?

»Sledi poziv na izročitev s opozorilom pred tožbo ter opozorilom, da bo zahtevala tudi plačilo uporabnine zaradi neupravičene uporabe garaže,« pove Gajšek.

In doda: »V primeru neodziva sledi publicijanska tožba in tožba na plačilo uporabnine.«

Komentarji (7)

- (ni preverjeno)

Zakoj bi isko osebo v Avstriji, sedanjoga uporabnika pač odstraniti iz garaže pa je stvar rešena. Či je naprej plačo naj se un ukvarja s ten.

čarni vrag (ni preverjeno)

Vržeš ven toga najemnika, pa nej te iz Avstrije išče.

- (ni preverjeno)

Točno tak ne nuca odvetnika či ma tej pogodbo z tistin iz Avstrije keri je nej lastnik je pogodba nična in ims da ide ven, ptostovoljno ali pa na silo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Točno tak ne nuca odvetnika či ma tej pogodbo z tistin iz Avstrije keri je nej lastnik je pogodba nična in ima da ide ven, ptostovoljno ali pa na silo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Lepo (ni preverjeno)

Nam so rekli, ni problema boste lahko gradili zdaj bo minilo skoraj 15 let od tega in to v vaših koncu. Študiram dat tožbo proti določenim osebam v Moravskih toplic. Na občini.

- (ni preverjeno)

Ja pa koga boš toužo in na podlagi ka so rekli. Či bi meo kaj na papejri nspijsano pa ti ne vala.

In reply to by Lepo (ni preverjeno)

Snopsar (ni preverjeno)

A najemnik ne ve komu plačuje? 🥴

Starejše novice