Naprodaj je večinski del urejene poslovne stavbe, ki predstavlja poslovne prostore v skupni izmeri 2167,40 kvadratnih metrov.

Prodaja se večinski del poslovne stavbe, v kateri se nahaja soboška poštna poslovalnica. Preverili smo, ali bo prodaja kakorkoli vplivala na poštno poslovalnico. 

Poslovni prostori, ki se prodajajo, se nahajajo delno v kleti, v pritličju, v štirih nadstropjih in mansardi poslovne stavbe, ki je bila zgrajena leta 1962, dograjena pa leta 2001.

Poleg navedenih poslovnih prostorov se prodajata še garaža v izmeri 445,80 kvadratnih metrov in kletni prostor v izmeri 44,90 kvadratnih metrov, ki se nahajata v sosednji stavbi.

Predmet prodaje je tudi zemljišče pred objektom v izmeri 186 kvadratnih metrov. Prostori imajo dva dostopa, glavni vhod iz ulice in stranki vhod. V garažo se dostopa preko uvozne rampe. Poslovni prostori so delno zasedeni.

Prostori so primerni za opravljanje trgovske , pisarniške ali storitvene dejavnosti. Parkiranje je možno na lastniških parkiriščih v kleti objekta in na javnih površinah pred objektom. Vse skupaj se prodaja za 1.480.000 evrov.

Stavba izgrajena v treh fazah, prva sega v leto 1962

Poslovna stavba je bila grajena v treh fazah. Prvi starejši del stavbe je bil zgrajen leta 1962 in dograjen leta 1978, leta 2001 pa je bil dograjen še novejši vzhodni del stavbe.

Objekt je AB gradnje, fasada je kombinacija klasičnega ometa in steklenih površin, streha pa je ravna. Nadstropja so med seboj povezana s stopnišči. V stavbi sta tovorno dvigalo, ki povezuje klet in pritličje ter osebno dvigalo v vzhodnem novejšem delu stavbe.

Ogrevanje prostorov je radiatorsko iz kurilnice na zemeljski plin, prostori so tudi delno hlajeni s split klimatskimi napravami. Stavba se nahaja v dobrem stanju in je redno vzdrževana.

Bo poštna poslovalnica ostala na isti lokaciji?

Preverili smo, ali bo prodaja poslovnih prostorov kakorkoli vplivala na zdajšnjo lokacijo poštne poslovalnice. Vse kaže, da bo Pošta Slovenije ostala tukaj tudi po prodaji nepremičnine. 

»Pošta Slovenije prodaja celotni del poslovnih prostorov na Trgu zmage 6 v Murski Soboti. Gre za večinski del poslovne stavbe s pripadajočim funkcionalnim zemljiščem ter garažo in klet v kletni etaži sosednje stavbe. V pritličju poslovne stavbe obratuje poštna poslovalnica 9101 Murska Sobota. Manjši del prostorov je v lasti Telekoma Slovenije, ki pa ni predmet prodaje,« so za uredništvo povedali na Pošti Slovenije. 

Omenjena nepremičnina je v skladu s planom dezinvestiranja nepremičnin v Pošti Slovenije predvidena za odprodajo. V lanskem letu smo na območju Murske Sobote odprli novo logistično pošto, kamor smo preselili dejavnost (dostava pisemskih in paketnih storitev in podobno), ki se je do nedavnega opravljala na naslovu nepremičnine, predvidene za prodajo, še pojasnjujejo. 

Pošta Slovenije bo v delu pritličnih prostorov tako ostala tudi po prodaji nepremičnine. Gre za prostore poštne poslovalnice, ki jih bo dolgoročno najela, so nam še zaupali pristojni. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Feri. (nepreverjen)

naj prodajo meni, da jim bom dvojno zaračunal nazaj za najemnino, moj dobiček pa jim nakažem na skrivni račun

jojhnk (nepreverjen)

SDS RABI DENAR....

Starejše novice