Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 23. septembra, opravili 5471 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 941 novih okužb, gre za 17,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.487 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5618 PCR testiranjih potrdili 1011 novih okužb. Šlo je za 18-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.686 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 23 novih okužb v enajstih občinah

Po okužbah prednjačijo Beltinci, kjer so v zadnjem dnevu potrdili sedem novih okužb s koronavirusom. Sledi Turnišče s tremi novimi primeri, dve novi okužbi pa imata občini Murska Sobota ter Moravske Toplice.

Občine Radenci, Gornja Radgona, Lendava, Tišina, Apače, Križevci, Cankova, Sveti Jurij ob Ščavnici ter Rogašovci beležijo eno novo okužbo.

Brez novih okužb je tako 14 pomurskih občin. 

V Pomurju imajo najslabšo epidemiološko sliko Beltinci, kjer imajo 58 aktivnih primerov. Tej občini sledi Ljutomer z 51 in Murska Sobota s 43 aktivnimi okužbami.

Najbolje pa še zmeraj kaže Hodošu, kjer niso nove okužb zabeležili že od 8. junija. Odlično epidemiološko sliko imata tudi Razkrižje, kjer so nazadnje okužbo odkrili 5. septembra in Šalovci, kjer so nazadnje okužbo odkrili 7. septembra. 

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 62.769 oziroma 54,7 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 55.468 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Pomurju cepljenih 325 oseb.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

V Pomurji so še nej zvedli, ka majo najbole precepljene države največ okuženih. recimo Izrael pa Velika Britanija. Mi bi se radi tem pridružili. Bogše bi bilo, ka bi s temi pejnezi drva za srmake kupili, ka nedo v zimi zmrznoli.

Stopfakenews (nepreverjen)

IZMIŠLJOTINA in NATEG in PREVARA!

manipulatore (nepreverjen)

Samo v Pomurji se je prej včeraj cepilo več kak 300 lidij, če vzememo celo slovenijo je to sigurno več tisoč lidij samo včeraj. Pa sigurno še predvečraj, pa predpredvčeraj.... vaše številka ge štejte cepljene zgoraj na toj vašoj žalost od medija pa se je že par dni nej spremenila.

Ggvghhhh (nepreverjen)

Tako je lažejo kradnejo v PEKEL SPADAJO KRIMINALCI LAŽNIVI PODKUPLJENI!

In reply to by manipulatore (nepreverjen)

Prlekus (nepreverjen)

No Sobotainfo, a boste kaj glede okužb in karanten povprašali ravnateljico OŠ Ivan Cankar v Ljutomeru???
Po preverjenih informacijah so najmanj trije nižji razredi v karanteni. Okužena učiteljica, ki poučuje vse tri razrede pa zaprisežena proticepilka.
Pa ni edina na tej šoli. Da vidimo ali res premorete kaj novinarske žilice ali pa bo kot ponavadi: copy - paste...

Pax (nepreverjen)

A so kokoši, ki poučujejo na ljutomerski osnovni šoli že cepljene?
Ne?
Torej je za pričakovati naslednje tri do štiri razrede v karanteni…👎🏻

čarni vrag (nepreverjen)

Cepivo proti prašičji gripi, ki je bila lažno razglašena za epidemijo, je povzročilo številne grozljive stranske učinke pri 800 otrocih. Vključno s kar 450 primeri degenerativne bolezni Guillain-Barré. Žrtve možganskih poškodb zaradi cepiva proti prašičji gripi so dobil milijonske odškodnine.

Starejše novice