Foto: Spletna stran Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije
Na sejmu AGRA je, kot vsako leto, potekal tudi izbor najlepših. Saratoga, Tačka in Jona so pobrale te laskave nazive.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije vsako leto organizira ocenjevanje razstavljenih govedi. Tako počastijo govedorejce, ki imajo telice, vredne naziva najlepših v Sloveniji. 

Letos je bilo razstavljenih osem plemenskih bikov vseh pomembnejših pasem v Sloveniji, dvajset plemenskih telic lisaste, rjave in črno-bele pasme, tri krave dojilje s teleti, dve telički in dva bika. 

Komisija je ocenila plemenske telice in rejcem podelila ta častna priznanja. 

Najlepše rjave, lisaste ali črno-bele

Med rjavimi je bila najlepša Saratoga, rejca Jakoba Napotnika iz Topolšice. Nehvaležno, a odlično drugo mesto je zasedla Bistra, rejca Petra Popiča iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, tretje mesto pa je zasedla lepa Jablana, rejca Bogdana Kuharja iz Velenja. 

Med lisastimi je s svojo lepoto najbolj prepričala Tačka, rejke Danice Lemež iz Maribora, drugo mesto je zasedla telica Davorina Selinška iz Starš, tretje pa telica Bojana Raduha iz Zgornje Velke. 

Juršinci so dobili svojo lepotico črno-bele pasme. Prvo mesto je namreč zasedla mična Jona, rejca Ivana Hrge iz Juršinec, drugo mesto je zasedla Toma, rejca Miroslava Petroviča iz Miklavža na Dravskem polju, tretjo nagrado pa bo s ponosom nosila Pia, rejca Marina Šutje iz Spodnjih Ivanjcev. 

Komentarji (2)

Ich (ni preverjeno)

Ge pa majo krave maske???

isk (ni preverjeno)

kje pa imajo biki maske???

In reply to by Ich (ni preverjeno)

Starejše novice