FOTO: Puklavec Family Wines
Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti kakor tudi aktualni in skupno petkratni dobitnik naziva Vinar leta. Ormoška vinska klet tako utrjuje svoje mesto na evropski ravni.

Na sejmu Agra v Gornji Radgoni so tudi letos razglasili zmagovalca med vinarji. To leto je laskavi naslov ponovno osvojil že lanski vinar leta - vinska klet Puklavec Family Wines.

Na sejmu Agra osvojili kar 27 medalj

»To leto je vinska klet Puklavec Family Wines na vinskem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona 2021 osvojila kar 27 medalj, od tega enega šampiona, tri velike zlate medalje, 9 zlatih medalj, 12 srebrnih medalj, eno zlato medaljo na ITC ter posebno nagrado Stanka Čurina.«
 

To leto najboljša Merlot in Rumeni Muškat

Izjemen dosežek to leto pripisujejo šampionu v kategoriji rdeča vina – Merlot Instinct 2019, ki prihaja iz njihove makedonske butične vinske kleti ter častnemu priznanju Stanka Čurina za najbolje ocenjeno vino, katero je prejel njihov Rumeni Muškat suhi jagodni izbor 2017.

Vizija podjetja: skupaj ustvarjati najboljša vina

V kleti so se petega laskavega naziva zelo razveselili. Poudarjajo, da je za dosežen uspeh zaslužna celotna ekipa, ki delo opravlja s srcem.

»Ponosni smo na vsako osvojeno medaljo, saj s tem uresničujemo začrtano vizijo Vladimirjevega očeta, Martina Puklavca – skupaj ustvarjati najboljša vina«, pravijo v kleti Puklavec Family Wines.
 

Uspešni tudi na mednarodnih ocenjevanjih

Za Puklavec Family Wines pa je bilo uspešno leto tudi na mednarodnih vinskih ocenjevanjih. Na najbolj uglednem vinskem ocenjevanju na svetu Decanter so letos prejeli 24 medalj, na BIWC – Balkan Wine Competition 2021 so prejeli 16 medalj, na International Wine and Spirits Competition IWSC 2021 pa še 6 medalj.
 

Starejše novice