Metka Fujs, Klaudija Šek Škafar in Brigita Perhavec so kandidatke za nagrado za delovno uspešnost.

Mestna občina Murska Sobota kot soustanoviteljica javnih zavodov Pomurski muzej Murska Sobota, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ter Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je pripravila predlog za podelitev nagrad za delovno uspešnost direktorjem omenjenih zavodov za leto 2022.

Ta bo v obravnavi na seji mestnega sveta, naslednji torek, 28. marca. 

Izplačila za delovno uspešnost 

Direktorica Pomurskega muzeja Murska Sobota Metka Fujs je dosegla 85 odstotkov vrednosti meril za ugotavljanje dela plače za redno delovno uspešnost za leto 2022, kar pomeni, da se ji izplača pet odstotkov osnovne plače direktorice ali 1962,29 evra bruto

Klaudija Šek Škafar, direktorica soboške knjižnice, je po ugotavljanju delovne uspešnosti »dosegla« 82,88 odstotka, za izplačilo redne delovne uspešnosti pa se ji nameni 4,14 odstotka osnovne plače direktorice, kar znaša 1511,83 evra bruto.

Kot kaže, je bila v letu 2022 delovno uspešna tudi direktorica soboškega zavoda za kulturo, turizem in šport Brigita Perhavec, ki je dosegla 95-odstotni uspeh. Za izplačilo bo prejela 4,75 odstotka osnovne plače ali 1723,56 evra bruto

Sam postopek se sicer izvaja skladno s Pravilnikom o merilih za ugotavljanje redne delovne uspešnosti direktorjev pravnih oseb javnega prava s področja kulture.

Pravilnik določa, da lahko del plače za redno delovno uspešnost letno znaša največ dve osnovni mesečni plači direktorja, izplača pa se le, če ta ne presega obsega sredstev, namenjenih plačilu redne delovne uspešnosti.

Za izplačilo redne delovne uspešnosti se lahko nameni najmanj dva in največ pet odstotkov letne osnovne plače, redna delovna uspešnost za leto 2022 pa se obračuna in izplača za obdobje od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022.

V muzeju močno presegli izpolnitve letnega programa

V muzeju so po številu izdanih muzejskih vstopnic s 13.816 izdanimi vstopnicami presegli triletno povprečje (11.653), v letu 2022 pa so izdali tudi pet publikacij ter pripravili 68 programom za javnost, kot so pedagoške, andragoške in ostale sorodne vsebine.

Na področju digitalizacije so zastavljene cilje presegli celo za 1090 odstotkov

Knjižnica po koronskem obdobju beleži nekoliko povečan obseg izposojenega gradiva

Čeprav se je število uporabnikov knjižnice za nekaj več kot 1000 obiskovalcev povišalo v primerjavi z letom 2021, pa je bil glede na 3-letno obdobje obisk knjižnice leta 2022 86,4-odstoten. Povišalo se je tudi število izposojenega knjižničnega gradiva in je v 2022 znašalo 376.814 enot.

Knjižnica je v minulem letu organizirala 168 dogodkov ‒ razstave, javna predavanja in podobno ‒ s čimer je nekoliko presegla povprečje zadnjih treh let.

Zavod za kulturo, turizem in šport priredil več kot  370 dogodkov

Lansko leto je bilo za Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota uspešno, saj so glede organizacije dogodkov presegli število pripravljenih prireditev ‒ na 378 dogodkih se je »obrnilo« kar 92.319 ljudi; toda več, skoraj 128.000, so jih privabili leta 2019. 

Komentarji (31)

FKFV (ni preverjeno)

Kaj pa SBMS?

krkrrk (ni preverjeno)

Kupcu, ki ne bo prevzel računa, grozi globa v višini 40 evrov. Kolikorat ste pri bureku vzeli račun?

kravar (ni preverjeno)

Bravo, me zanima kdo je v Soboti šef, Širokorita ali Župan ?

Sicer (ni preverjeno)

Skafarova ce mas srce,prosim te doniraj ta znesek v dobrodelne namene.Vsi zaposleni v knjiznici in ostali obiskovalci v knjiznice ,razen Perhavcove Brigite znamo ka si totalno nesposobna za vodenje knjiznice.Ce ne bi mela Skafara za moza,ce te ne bi politika zriktala tou mesto je itak nikoli ne bi vodila.Prosim te ,boj vsaj enkrat clovek,pa doneraj znesek siromakom.

637 (ni preverjeno)

Ja kda ste pa v toj knjižnici imeli kaj boljšega od te Škafarove. Niti je ne poznan niti ne ven za ka se ide, telko pa znan razbrati ka vidim, ka si mečete polena en drugemu, verjetno stare zamere tistih, ki so bili zaradi nje odstavljeni. Vkup se že poberite in nekaj napravite za dobro knjižnice in obiskovalcev, tak nete nikan prišli.

In reply to by Sicer (ni preverjeno)

gost 22 (ni preverjeno)

Ka se vi hecate? Ste normalni, ka takim nesposobnežem podeljujete neke nagrade, kere so v nobenom primeri ne upravičene .Mogoče razen Fujsove, ali ovi dvej rdečevi manjici, ka na den ne spravita dve uri dela. Sramota !!!

vagabund (ni preverjeno)

gost 22........... Niti Fujsova si ne zasluži .Ampak dobila je ,ker je rdeča in rdeči so jo nastavili .

In reply to by gost 22 (ni preverjeno)

yuytybe (ni preverjeno)

Kaj zaboga pa je uspešnega pri poslovanju muzeja?

In reply to by gost 22 (ni preverjeno)

Lili56 (ni preverjeno)

Kaj je za tebe uspešno vodenje muzeja ni možno? Seveda je, muzej ravno tako prispeva svoj delež pri povečevanju vrednosti življenja v nekem okolju. Seveda pa je stvar posameznika, če to izkoristi. Tako kot športna ponudba, tudi kultura nekega okolja lahko veliko pomeni za ljudi, ki tam živijo.
Če je kulturni program kvaliteten, če se dodajajo nove vsebine, nova odkritja, kar se v MS muzeju sigurno dogaja. Vedno znova odkrivajo nove plasti zgodovine tega področja.

In reply to by yuytybe (ni preverjeno)

Mirost (ni preverjeno)

Nej so dobile ampak so si nastavle ka dobijo...čas povozo njihovo delo in razmišljanje. Pač še en dokaz ka si nastavlate kak vi ščejte.

vagabund (ni preverjeno)

Peharčeva je dobila za to ker po Soboti odi z to velko ritjo .Super naj se le pejnezge talao . Sin njeni nej dobil ?Saj pa tam delata samo sin in ritlava

vagabund (ni preverjeno)

Kdaj bo pa kakšen dodatek dobil delavec za strojem ali na gradbišči ?Nej delavec ne bo dobil ker mora delati za tiste ki so in dobijo povišice oziroma nagrade kot so dobili sedaj

bosman (ni preverjeno)

Pa ka se vij norca z nas delate? Če je tou istina, te nam boug pomagaj. Pa nej je še 1 april - halo.

Jack00000 (ni preverjeno)

Za to, kar itak prejemajo plačo in morajo redno delati, dobivajo še nagrado za delovno uspešnost???

Somewho (ni preverjeno)

Što je pri korite je pri korite..Debeli zmaj. :D

nesposoben (ni preverjeno)

Kaj imata skupnega Antonija Poplas Susič in Klaudija Šek Škafar?

cofek (ni preverjeno)

K tej USPEŠNOSTI so največ prispevali zaposleni.Njim bee tem kobilam pa uspešnost, sram jih je lejko.

asdasd (ni preverjeno)

Kaj ni to njihova dolžnost, da so uspešni, saj so v bistvu za to tudi plačani ?! Šala za bruhati.

nja (ni preverjeno)

Po toči zvoniti je prepozno, volitve so že zdavnaj mimo. Več sreče prihodnjič.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Lepo primerjavo so našli za povečan obseg dela v letu 2022, pa jasno saj pa je bila v letu 2021 in 2020 korona in vse zaprto. Ko pa je bil manjši obseg dela pa jim plače niso zmanjšali, ker ni v skladu zakonom o delovnih razmerjih. Samo dajte jim to nagrado, ker drugače ne bodo preživele in bodo morale na karitas.

RakicanecGasilec (ni preverjeno)

Hahah, delovna uspešnost, te pa prazne dvorane, Soboški dnevni kak v Prištini pred 15 leti, pa nesposobnost 20 let na funkciji. Delanje norca iz davkoplačevalcov. Perhavcova, doniraj te pejneze za nekšni športni klub. Sramota je to zejti poleg mastne plače.
Ka o Muzeji ne gučin.

Lili56 (ni preverjeno)

Zakaj bi naj donirala za športni klub? Zakaj ne za glasbeno šolo ali kakšno kulturno društvo? Dejstvo je, da je vse premalo pozornosti posvečeno kulturnim prireditvam, ki se tudi v Pomurju dogajajo in so tudi na visokem nivoju. Zato bi bilo dejansko potrebno že od otroških let vzgajati publiko, ki bi razumela kaj loči kvalitetno kulturo od recimo temu zabavljaštvo

In reply to by RakicanecGasilec (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Čestitke nagrajenkam!

NZS (ni preverjeno)

Mrš GAMAD

tnt66 (ni preverjeno)

kaje to hudodelsto?

pleskavic (ni preverjeno)

STRAMOTA.KAKŠNA NAGRADA ZA TE PARAZITE.ŠKAFAROFA SREČA DA IMAŠ ŠKAFARA ZA MOŽA.PERHAVČEVA ZAČNI NEKAJ DELAT DA OPRAVIĆIŠ PLAČO,KDO DOLOČI NAGRADO ZA OVE PARAZITE JE STRAMOTA

637 (ni preverjeno)

Kak vas večina na tem portali kar nekaj mota. Ka pa vi znate kak in kaj one delajo. Negi neka čujete od takšnih kak ste vi pa te napadate ljudi kere niti ne poznate niti se ne razmite v njihovo delo. Pa kaj je za vas delo? Samo tisto ka se dela s krampon pa lopato? Meni je čisto vseeno za te ženske samo nemrete jih kar vse povprek napadati. Pa nemrete biti takšni zlobneži pa nevoščljiveži.

In reply to by pleskavic (ni preverjeno)

Brgujd (ni preverjeno)

Ka smo si pa tau zvolili v MS? Tak so se plazili za vsakim glasom zdaj pa opet kmica. Najvecji bedaki smo pa mi,ki smo nasedli i n jih zvolili.

637 (ni preverjeno)

Ja koga bi pa ti volo? Pa za časa Janše je bilo še dosti hujše.

In reply to by Brgujd (ni preverjeno)

black panter

hahahahahahahahahahahaha

Saduko (ni preverjeno)

Če bi bli drügi izvoljeni bi si pa oni palik svoje nastavli in vse ode fajn v kroge

Starejše novice