Naslovna fotografija je simbolična
Krompirjeve počitnice so prve, ki se jih razveselijo osnovnošolci in dijaki. Ti bodo tudi letos lahko izbirali med številnimi zanimivimi dejavnostmi, ki so jih med počitnicami pripravili v Mestni občini Murska Sobota.

Že danes vas v Pomurskem muzeju Murska Sobota vabijo na ustvarjalno družinsko delavnico Mali pletarji z ogledom pletenih izdelkov z razstave in pletenjem zapestnice iz volne. Za delavnico boste sicer morali odšteti simbolična dva evra za celotno družino.

V Hiši Sadeži družbe Murska Sobota med krompirjevimi počitnicami pripravljajo otroški tabor, ki bo potekal od ponedeljka do srede, med 9. in 12. uro. Zaradi omejenega števila mest so potrebne predhodne najave na elektronski naslov [email protected].

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota vse leto skrbi za malčke, saj vse leto, vsako sredo ob 16.30 na mladinskem oddelku pripravljajo pravljične urice. Te bodo izvedli tudi med krompirjevimi počitnicami. V soboto, 2. novembra, pa bo med 10. in 12. uro čas za knjižnico igrač v igralnici mladinskega oddelka.

Si želite aktivnih športnih počitnic?

V kolikor si želite aktivnih športnih počitnic, se bo tudi za vas našlo nekaj. Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota že tretje leto v času jesenskih počitnic pripravlja športni program Hura. Ta je namenjen tistim, ki želijo prosti čas po pouku, ob koncu tedna in med počitnicami preživljati v družbi vrstnikov na športnih površinah. S programom želijo mladim ponuditi kakovostno športno ponudbo, ki v ospredje postavlja množičnost, druženje in pestro ponudbo športnih vsebin. 

Program je vsako leto brezplačen, je pa število otrok omejeno, zato zbirajo predčasne prijave. Letos bo program na Osnovni šoli III potekal od ponedeljka, 28. oktobra, do srede, 30. oktobra, od 8.00 do 13.30. Podroben pregled aktivnosti najdete tukaj.

Pestro dogajanje v MiKK-u in Dvorcu Rakičan

V času počitnic, in scier 29. in 30. oktobra vabijo tudi v Mikkov klubski prostor, kjer bodo predvajali risanke, ki jih dandanes že težko zasledimo na klasičnih televizijskih kanalih. Uživali boste lahko ob palčku Smuku, Pipiju in Melkijadu in v družbi Stripyja, Ponča in Tora, Speedyja Gonzalesa in številne druge. Tako kot je to že v navadi, bo tudi letos potekala Mikkova halloween diskoteka, tokrat v četrtek od 21. ure naprej.

Pestro dogajanje pa bo tudi v RIS Dvorcu Rakičan, kjer bo 26., 27. in 30. oktobra potekal Ples - noč čarovnic. V večernem delu se bodo zvrstili koncerti različnih domačih in tujih izvajalcev, čez dan pa bo poskrbljeno tudi za družine in tiste najmlajše. Med drugim boste lahko izdelovali okraske, uživali v zabavnih igrah in se preiskusili v čarovniških veščinah.

Starejše novice