Občina Lendava je prodala dve stavbni zemljišči, na katerih bosta v dveh letih zrasla dva nova stanovanjska objekta.

Občina Lendava je decembra lani začela postopek prodaje nepremičninskega premoženja. Na javni dražbi je izklicno ceno zemljišč ponudila edina dražiteljica, družba TE - INVEST, gradnja in posredovanje nepremičnin iz Beltincev, s katero so sklenili pogodbo.

V prostorih Mestne hiše v Lendavi so 25. januarja podpisali pogodbo za prodajo oziroma nakup dveh stavbnih zemljišč v Slomškovem naselju. 

Pogodbo sta podpisala župan občine Lendava Janez Magyar in direktorica družbe TE - INVEST, gradnja in posredovanje nepremičnini Teja Maučec.

V roku dveh let bosta na tem območju zgrajena dva nova stanovanjska objekta

Nezazidani stavbni zemljišči v vrednosti 53.629,98 evra z davkom na dodano vrednost merita 847 kvadratnih metrov in 836 kvadratnih metrov in sta na območju naselja, je sporočila občina Lendava. 

Družba TE – INVEST bo na tem območju zgradila dva stanovanjska objekta in zanju v roku 36 mesecev od veljavnosti pogodbe pridobila uporabno dovoljenje.

»Verjamemo, da bo ta ukrep, skupaj z vsemi ostalimi dejavnostmi, pripomogel k izboljšanju položaja mladih v lokalnem okolju in k temu, da se bo demografska podoba občine postopno pričela izboljševati, da bodo mladi ostajali v našem kraju in v njem gradili prihodnost zase in svoje otroke,« je ob podpisu pogodbe poudaril župan občine Lendava Janez Magyar.

Dodal je še, da bo občina v prihodnjih letih z različnimi spodbudami in ukrepi še naprej aktivno zagotavljala čim bolj kvalitetne in ugodne pogoje za bivanje, delo in življenje mladih ter vseh drugih kategorij prebivalcev.

Komentarji (7)

. (ni preverjeno)

To pa res lepo.

siroče (ni preverjeno)

Narobe slika. Še enkrat preverite.

Velki trajder … (ni preverjeno)

Neprofitna do tudi, za takšne milinonare kak san ge?

bumbari (ni preverjeno)

tisti ka v ton močvirji gradij je smotani. negda so lidje bilij pametni, poglednite kelko višje so gradili. pa regulacija struge gor ali dol, z avtocesto vred. močvirje je močvirje, vodi trbej dati plac

kmet 2 (ni preverjeno)

za dve leti pa bodo jokali zaradi poplavljene hiše!!

In reply to by bumbari (ni preverjeno)

Lendavian (ni preverjeno)

Na sliki je zasebna parcela,

jsmes (ni preverjeno)

To je nej prava parcela!😉

Starejše novice