Vir: Facebook, Rihard Peurača
Nov razgledni stolp na Sotinskem bregu bo naposled ugledal luč dneva.

Po tem ko je oktobra občino Rogašovci zaznamoval požar priljubljene razgledne točke, bo Sotinski breg kmalu zopet krasil stolp. Postavitev slednjega se je že začela. 

Stolp bi sicer moral biti postavljen že v mesecu juniju, a kot nam je dejal župan občine Rogašovci Rihard Peurača, je zaradi pretvorbe skice novega stolpa v digitalno obliko prišlo do zamika del: 

»Izvajalec je dobil za pripravo ponudbe in predračuna skico na A4 formatu, a ko je bilo vse organizirano, se je izkazalo, da je bilo treba skico oziroma celotni načrt pretvoriti v digitalno obliko.«

Še zadnji korak

Kot kaže, praznine, ki je ostala zaradi požara, kmalu več ne bo, na Sotinski breg so že pripeljali material za sestavo znamenite turistične atrakcije. 

»Material je v celoti dobavljen, včeraj so ga zložili pred prostor, kjer se bo zlagal,« nam je zaupal Peurača. 

Ob tem pa dodal, da so se z današnjim dnem že začela dela, ki se bodo po besedah župana jutri intenzivno nadaljevala.

In kdaj bo zaživela nova podoba razglednega stolpa?

Kot razlaga Peurača, je postavitev stolpa zadnji korak: »Je pa dejstvo, da to sedaj zložijo skupaj kot kocke

Po zagotovilih izvajalca naj bi bilo že ta petek vse postavljeno, domačini bodo tako ta teden lahko ponovno uživali v pogledu na znamenito razgledno točko. 

Kaj pa otvoritev?

Župana občine Rogašovci smo povprašali tudi, ali se kmalu obeta otvoritev stolpa, ta nam je zaupal, da bo uradna otvoritev potekala 13. avgusta, ko bo na najvišji točki Prekmurja potekala tradicionalna peka vola na žaru

Do uradne otvoritve pa ne bo treba čakati vse do avgusta, ena otvoritev se obeta tudi takoj po postavitvi, obljublja Peurača, ta bo predvidoma potekala v petek ali pa v začetku prihodnjega tedna

Stolp bo zgrajen v podobni obliki, nekoliko drugačni bodo izrezi

Razgledni stolp na Sotinskem bregu bo tudi zdaj v celoti iz lesa, v podobni obliki, kot je bila zgrajena leta 1998.

»Stolp bo podoben, kot je bil že prej, nekoliko drugačni bodo le izrezi. Včasih so te lesene dele delali tesarji s tistimi ročnimi žagami, zdaj pa to vse naredijo s sodobnimi CNC stroji, tako da bodo izrezi nekoliko bolj sodobni, leseni deli se pa potem samo zložijo, ko jih naredijo,« je pred nekaj časa razkril vizijo stolpa za Sobotainfo župan občine Rogašovci.

Občina Rogašovci je za pogoreli stolp na Sotinskem bregu prejela odškodnino, kot nam je marca povedal župan, zavarovalnina krije približno polovico stroškov celotne gradnje, ostala sredstva pa bo iz proračuna zagotovila občina. 

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Janšist (ni preverjeno)

Zdaj moramo mi levi stolp gor postavlati ka so gorički desničari gor vužgali.

Labod (ni preverjeno)

Obvezno kamere montirati.

Opazovalka (ni preverjeno)

A pseto je nadzorni ali samo preverja kvaliteto lesa? 😝

h-rom (ni preverjeno)

Starega so zakurili, da delajo novega, po slikah sodeč ni nikakršne zaščite lesa !? Čigavi in kakšni interesi so vmes ???

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

Hohi (ni preverjeno)

Ti ko zidas ti nadzorni gnjavi za vsako palico.. tu si pa poglejte na kakšnih palicah de stal stolp... Na vestnikovi strani je lepo poslikano...

.. (ni preverjeno)

Digitalne skice pa ka še pred 1000 lejt so postavlali lesene stolpe zdaj pa digitalne skice pa ne ven ka. Pa lejs na sliki izgleda kak surovi brez inpregnacije, mogouče se moutin ampak či ga nedo zaščitili kak trbej de tou kratkoga roka. Ze zdaj pred montažo bi ga trbelo zaščititi po montaži je več nej tou.

Opazovalka (ni preverjeno)

Amaterska posla 😝😝😝
Digitalno skico? Kak pa, kda so titanik skup montejrali je tudi vse vse bilo digitalno pa na laser 😝😝😝

1x (ni preverjeno)

Dosti drugih projektov je bolj pomembnih kot stolp. Čistilna v Sv. Juriju, ki onasnežuje Ledavo, zato se pa pojavi cianobakterija v Ledavskem jezeru.

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

Buzyyyy (ni preverjeno)

Čim prle gor postaviti ka mo leko sotinske veverice gledali doj

Starejše novice