Robert Celec za zdaj ostaja na direktorskem stolčku javnega zavoda Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan.

Na včerajšnji šesti redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota se je zgodilo točno tisto, kar je bilo za pričakovati.

Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota, je pred začetkom seje iz dnevnega reda umaknil dve točki, obe povezani z javnim zavodom Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan.

Iz dnevnega reda je umaknil točko o podelitvi soglasja za zadolžitev javnega zavoda in točko o izplačilu dodatka za delovno uspešnost direktorju omenjenega javnega zavoda Robertu Celecu.

Obširna občinska revizija, na koncu še nenaden predlog za razrešitev

Hišne preiskave, obširna občinska revizija in nenaden predlog za razrešitev - z vsem tem se v zadnjih tednih sooča Robert Celec.

Policijska uprava Murska Sobota je v preteklih dneh za Sobotainfo pojasnila, da so odmevne hišne preiskave povezane z nezakonitim poslovanjem oziroma gospodarsko kriminaliteto.

Finančna uprava Republike Slovenije pa je za Sobotainfo potrdila, da je na račun unovčevanja turističnih bonov javni zavod Dvorec Rakičan pridobil skoraj milijon evrov.

Svetniki želeli izvedeti nekaj več o samih dogodkih, a naleteli na gluha ušesa

Na Sobotainfo smo v sredo, 21. junija, razkrili, da je svet zavoda Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan izglasoval, da razreši direktorja javnega zavoda Roberta Celeca.

Mnogi so pričakovali, da bo razrešitev Celeca obravnaval mestni svet že na včerajšnji seji, a do tega ni prišlo.

Tamara Gradinski, svetnica Slovenske demokratske stranke, je pred začetkom seje predlagala, da bi se mestni svetniki seznanili z okoliščinami povezanimi z javnim zavodom Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan.

»Glede na aktualno dogajanje v občini vezano na RIS Dvorec Rakičan in glede na obtožilne zapise na Sobotainfo, da: 'Varga, sicer znani serviser gostinske opreme iz Murske Sobote, v istem dnevu sicer ni našel časa, da bi uspel oblikovati sklep o razrešitvi in ga poslati občinskemu svetu, ki zaseda danes', mislim, da je prav, da mestni svet izve nekaj več o tem,« je povedala.

»Ker smo svetniki mestnega sveta poklicani, da nastavljamo in tudi razrešujemo člane javnega zavoda, lahko to danes tudi storimo,« je dodala.

V svetu zavoda prihaja do neskladij

Anželj je v nadaljevanju pojasnil, da prihaja do neskladij tudi v svetu zavoda: »Zgleda, da vse stvari tam ne štimajo. Dejansko nam je predsednik v mailu sporočil, da bo v treh dneh dostavil zapisnik. Zapisnik pošlje Silvo Jakob in v oklepaju izpostavi odsotnost predsednika

»Mislim, da ta zadeva kaže na to, da ni zrela za obravnavo, saj niti nismo prejeli originalnega zapisnika,« je dodal.

Do obravnavanja razrešitve direktorja javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan na šesti seji tako ni prišlo, Celec pa (za zdaj) ostaja na direktorskem stolčku.

Komentarji (24)

550ton (ni preverjeno)

Edino pravilno. Mestni svet ni sodna veja oblasti, še najmanj pa da sprejema sodbe na podlagi anonimnih spletnih komentarjev in obrekovanj.

Kolikor vem je v teku preiskava kot tudi revizija, zato naj pristojni potrdijo morebitne kršitve in šele nato naj pridejo na vrsto razrešitve in podobno.

Saj nam pa vlada demokracija ne pa zakon ulice.

FrancekPotreben (ni preverjeno)

Cakamo Gibanje SVOBODA podobne kak Kereca in ostale ka na obcini dajo soglasje 🤣🤣🤣 ka se lopove umakne

In reply to by 550ton (ni preverjeno)

km (ni preverjeno)

Celec je pošten in priden delavec ! Je eden najbolj poštenih in delovnih ljudi, edina napaka je da rad menja barve. Tudi velika ljubezen do evrov ka matra.

per (ni preverjeno)

Najlepše je kda kaseraš od boga to je v evang.cerkvi pa še davkoplačevalske pejneze ti se pa preseravaš za velkoga poštenjaka to je tej omenjeni direktor

In reply to by km (ni preverjeno)

kkjljlil (ni preverjeno)

Hahahaha crkavlen...to še on san o sebi ne bi napiso :)

In reply to by km (ni preverjeno)

Korup+CIJA (ni preverjeno)

Ka san zvedo od EDNOGA v zadnjon komentari pod člankon S.info - Dvorec Rakičan,
obeta se menjava direktorja? Se pravi korupcija je vseposedik, tudi pri ...

Chirikhli (ni preverjeno)

Vejpa naj samo majo, vači pa srmačeki,...vejpa poglednite, vse jasno! Ka te oni majo, vej pa mij tudi gejmo pa pigejmo, pa merno spijmo, tej par lejt života,...Tan na zaključkaj pa petlari, fehta pa utruja!! Boukomojjj!

. (ni preverjeno)

Tem ni treba čakati 9 mescov na zidare, ki bi se mu lagali, ka pridejo fasado napraviti.

In reply to by Chirikhli (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Če si pošteni si pičkin dim.

In reply to by . (ni preverjeno)

koalicija Celec-SD (ni preverjeno)

Kot je bilo za pričakovati. Anželj, ki je iz stranke SD, s pomočjo Durić-a, ki je tudi član SD, občinski svetnik in celo član Sveta zavoda RIS, ki bi moral nadzirati početja Celeca, ob asistenci SMC-jevega predsednika Sveta zavoda RIS - Jožefa Varge in velikega prijatelja Celeca (drugače pa oseba, ki je povsem pod kontrolo Celeca), lepo krijejo hrbet Celecu in njegovim sumljivim početjem. Zanimivo bi bilo izvedeti, kdo od članov Sveta zavoda RIS je glasoval za razrešitev. Predpostavljamo lahko, da svoje delo v Svetu zavoda opravlja le Jakob (le on se je edini od članov sveta odzval javno) in mogoče Nives Cajnko ali Suzana Počič. Če je tudi Durić glasoval za razrešitev ga je treba tudi pohvaliti, da je po tolikih letih v Svetu zavoda končno začel opravljati svoje delo. Upamo lahko, da je dogajanje na Svetu zavoda prenesel tudi županu Anželju. Ta se bo moral odločiti ali nadaljuje s prakso Jevška (in bo še naprej ščitil Celeca) ali bo ubral bolj pošteno pot. Kakorkoli, Celec je do septembra miren, ker do takrat ne bo seje občinskega sveta. Do takrat pa bo koalicija Celec-SD pometla vse pod preprogo in se ne bo zgodilo nič. Celec bo najbrž "odprl svoj mošnjiček" (ker se mu gre za službo bo kar se da radodaren) in bo poskušal na svojo stran pridobiti še kakšnega člana Sveta zavoda. Vargo - predsednika Sveta Zavoda že tako ali tako obvladuje. Prav smešno je, da slednji rabi 3 dni, da sestavi zapisnik, ki ga mora poslati občini. Očitno mu ga piše kar Celec, ki je namazan z vsemi žaubami (trenutno je s tem, da Varga ni poslal zapisnika občini dosegel, da se o njegovi razrešitvi ni glasovalo na včerajšnji seji). Ob nadaljnjem zavlačevanju in izmikanju nekaterih članov Sveta zavoda bodo dosegli samo to, da bodo ovadeni tudi oni kot sostorilci morebitnih kaznivih dejanj Celeca.

hihihi (ni preverjeno)

Me res zanima kdo je avtor tega sestavka😂

In reply to by koalicija Celec-SD (ni preverjeno)

5567 (ni preverjeno)

jokob itak

In reply to by hihihi (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Glasuje se na podlagi depeše ali kak drugače?

In reply to by koalicija Celec-SD (ni preverjeno)

Vodka (ni preverjeno)

Evo Celec zdaj lejko fajn rihtaš noč čarovnic

Fox (ni preverjeno)

Sploj ne ven ka naj napišen??????
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Vglavno smejšno!
Janša je krif 🙈🙉🙈🙉🙈🙉🙉🙈
Glavni protagonist za nastvilanje komunistov v Sobočke občine! Se še spomnite napisa: “Murska Sobota potrebuje novega župana!
Zaj van naj Robi napravi obvoznico do kraja!
Sran vas je lejko ka komuniste volite!

ff (ni preverjeno)

Ka pa je delo nadzorni odbor občine vsa ta zadnja lejta?

Mrccinaaa (ni preverjeno)

Pm vse je laž samo tužna lažž ...CELEC ti si naš idol pozdrav zzpovšetove kmalo se vidimo 🤥🤥🤥🤥

grad v rakicanu (ni preverjeno)

Zakaj pa niste napisali, da postopkovno ta tocka ni sla skozi ? V SLO se vedno velja pravni red. Dejstvo je, ce bi bila tocka na dnevnem redu, bi mestni svet krsil poslovnik in zakonodajo. Tako, da je taka odlocitev edino pravilna in zakonita. Seveda pa naj organi pregona v tem casu opravijo svoje delo in vsak naj odgovarja za svoja dejanja !

Piki in jakob (ni preverjeno)

Vsi so povezani... pa vsi trošijo naš pejnez..katastrofa

per (ni preverjeno)

Grad gori Celec z fkradnjenimi penezami biži in se smeji, pa pravi kaj mi pa morete če sem vzel malo luckoga peneza

Alvici (ni preverjeno)

Dečki vse je dobro zrežejrano tak ka 🤫🤫🤫🤥🤥🤥🤥

Držiii (ni preverjeno)

Tvojoga, D. Fuknjenec, pa glij največ potrošijo, ka cejli život živejš na račun države, drüžbe.
Pa šče izda si od fsej najbole glasen, napadalen. Psihič!

KTB (ni preverjeno)

D. F., nesnaga, spet si ukradel nickname, točneje Vodki, ker to, kar si nakracal pod njegovim
vzdevkom, ni njegova "kajla".

Cikakul (ni preverjeno)

najprej naj neha policija izvajati razne bedarije, prekrške in kazniva dejanja, pa potem naj solijo pamet drugim. gnusi se mi, za kozlat po njih

Starejše novice