Solidarnost v kriznih trenutkih ne pojenja, ampak samo še bolj pride do izraza. To dokazujejo tudi številni v Pomurju.

V teh kriznih časih, ko se veliko posameznikov in družin znajde na robu preživetja, je pogosto pomoč sočloveka tista, na katero se lahko edino zanese skupnost. In to dokazujejo tudi v Pomurju, kjer deluje Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Murska Sobota.

Prostovoljci imajo še posebej med tem izrednim stanjem, v katerem smo se znašli, veliko dela.  V zadnjem obdobju pa so veseli številnih donacij dobrodelnih posameznikov in društev, ki jim pri tem pomagajo. 

Podarili igrače v vrednosti 400 evrov

Pri tem izpostavljajo bivše dijake Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, programa elektrotehnik in računalniški tehnik, ki so maturirali v letošnjem letu. Dobrodelni dijaki so namreč Rdečemu križu podarili igrače v vrednosti 400 evrov. Do sredstev so prišli s srečelovom na maturantskem plesu, ki so ga imeli še pred epidemijo koronavirusa.

Del zbranih sredstev so tako porabili za nakup igrač, katerih se bodo v teh predbožičnih časih razveselili otroci iz socialno šibkejših družin v Pomurju. Igrače je izročil predani prostovoljec Rdečega Križa Marko Pintarič in tako narisal nasmehe na obrazih otrok. 

Na pomoč priskočili tudi študentje in pomurski kmetje

Tudi prekmurski študenti so se izkazali z dobrodelnostjo. Rdečemu križu so namreč študentke donirale 75 zavojev po 10 mask in vse skupaj še pomagale zložiti v vrečko s prehranskimi artikli, ki jo kot humanitarno pomoč prejmejo socialno ogrožene družine. Izostali pa niso niti pomurski kmetje. Tako je mlada kmečka družina iz Ivancev donirala 150 vreč krompirja po 10 kilogramov, kmetovalec iz Lipovcev pa je za socialno ogrožene prispeval tri tone krompirja.

Ni kaj, v Pomurju je prisotne veliko dobrote, humanosti in solidarnosti.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Zahvala za požrtvovalno delo.

Starejše novice