Timi Gomboc, član Sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, predstavnik vlade, je za Sobotainfo spregovoril o skrajšanju mandata direktorja, reviziji, kadrovskih premikih in načrtu sanacije.

Na zadnji seji Sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota je direktor bolnišnice Daniel Grabar podal predlog o skrajšanju mandata in sklenitvi sporazuma o prenehanju pogodbe o zaposlitvi na delovnem mestu direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Za odziv na skrajšanje mandata smo se obrnili na Daniela Grabarja, ki nam je odgovore obljubil v pozno popoldanskih urah.

Je pa svoje odgovore že podal član sveta zavoda in predstavnike vlade, Timi Gomboc.

»Tako je bilo dogovorjeno. Kakšnih drugih razlogov ni bilo navedenih na nobeni strani,« je za Sobotainfo pojasnil Gomboc.

Svet zavoda želi, da imajo pacienti storitve na nivoju

Svet bolnišnice je na seji obravnaval tudi poslovno poročilo in načrt sanacije z realizacijo ukrepov bolnišnice za obdobje desetih mesecev letos ter oceno poslovanja do konca tega leta.

Gomboc upa na prave rešitve: »Tako bom povedal. Zadeve se odvijajo, kot smo se trudili, tako da upam, da se bodo našle prave rešitve, da se bo ta sanacija zgodila.«

»Vemo, da je tukaj mnogo faktorjev: od covida, do določenih ukrepov, katere je ministrstvo izvajalo za določene bolnišnice. Verjamem, da se bodo našle rešitve, saj vsi strmimo k temu, da bolnišnica dobro posluje in da imajo pacienti storitve na nivoju,« je dodal.

V nadaljevanju še o notranji reviziji in premikih na funkciji strokovnega direktorja

Na vprašanje o reviziji je dejal, da je že bila v načrtih: »Ni nič posebnega, saj se izvaja skozi vsa leta in je letošnjo leto po planu za ta področja. To ni noben izredni dogodek.«

Grabar se bo po koncu mandata direktorja vrnil na strokovno delovno mesto, so zapisali, a to ne pomeni nujno mesto strokovnega direktorja, v vlogi katerega je bil pred nastopom funkcije direktorja. 

Pa je stolček sedanje strokovne direktorice Manuele Kuhar Makoter vendarle ogrožen?

»Funkcije strokovnega in finančnega direktorja ter pomočnika direktorja so stvar novega direktorja. On je tisti, ki to imenuje, tako da, kar se bo tu zgodilo, bo pokazal čas. Tu ni nič znano, to je stvar novega direktorja, ki bo to naredil, ko bo najden pravi,« je še pojasnil Gomboc.

Komentarji (17)

vednosta (ni preverjeno)

Timi Gomboc, tajnik SD, ko malce pogledaš ozadja in stanje v zdravstvu, ter kvazi politične strokovnjake ki so parkirani v svet zavoda, ki se vtikajo v zdravstvo preko politike v ozadju pa farmacevtske družbe, postaja bolj jasno zakaj je dr. Grabar odstopil. To bi vsak normalen.

. (ni preverjeno)

Nekaj podobnega se dogaja v zdravstvu tudi v Nemčiji.

In reply to by vednosta (ni preverjeno)

carni vrag (ni preverjeno)

baje sestre pušijo
ponoči
in tudi podnevi

In reply to by . (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

kaj pušijo

In reply to by carni vrag (ni preverjeno)

robert pernati (ni preverjeno)

pridi
boš pušila

In reply to by Urška zabuhla (ni preverjeno)

dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

predlagam za direktorja
Debelega Fuknjenca

In reply to by vednosta (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

točno
zakaj pa ne
navajen je nič delati
in krasti

In reply to by dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

Munt (ni preverjeno)

Gomboc pravi, gre se nam za ljudi, glih tebi je za narod, ka si tak lačen, potreben funkcij kak sahara vode. Pa jih ne dobiš zaradi svojih sposobnosti ampak zaradi okoliščin, ki te pomagajo riniti v različne odbore.
Vse skupaj tu gre za politično dejanje, ker vse ste že zamenjali a zdravstveni sistem se itak ruši in glih zaradi tega, ker ste zamenjali vse in nastavili take kot je ta gomboc.
Narod, volilci holoba in te oblasti pa naj kar plešejo, saj jih bo v kratkem minilo.

. (ni preverjeno)

To so rezultati JJ vlade, ne pa sedanje. Si pravi golobji obsedenec. Krivci so pa na srečo že itak odplesali in nam zapustili zasvinjano plesišče. Vsa čast Golobu in tej vladi, če bo uspela popraviti zavoženo preteklost. Zaveden del naroda bo plesal naprej, v to ni dvoma.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

Cirkusek (ni preverjeno)

Njegov uvod na vprasanje je rejsan humoristicen ko zača: "Tako bom povedal..." Haha...
No in kak bos povedal? Vejpa tou je odvec povedati ker itak bos neka povedo če si že pijtani...ajaj kaki diplomatski floskualni pragmaticni odgovori...kot je izjavljal bivsi direktor Korosec

Politika? (ni preverjeno)

Za Timija Gomboca vprašanje in zaključki:
1. Ali boste Grabara odžagali na mehki način, z odpravnino? Lejko izdate, kakšna bo?
2. Grabar je verjetno Janšev kader in de odstopo, ker bi bil drugače odstopljeni. SD in SDS sta bratski stranki; med njima nega nekšne velke razlike in ste se zmenili? Seveda ste se.
3. Dokler kadrujejo SD in SDS ter Holoboda je vse to isto. Pejnezi, pejnezi in še enkrat pejnezi. Samo za to gre. Kakšna bolnica, pa ljudje. Prosim vas! Samo ne opletajte s temi puhlicami.

Munt (ni preverjeno)

Politika nej na pamet svet bolnice so pred kratkim menjali.Tak ka SDS nega več,so že vse na tsu pripravili,ka ga lejko menjajo!

In reply to by Politika? (ni preverjeno)

Munt (ni preverjeno)

Politika nej na pamet svet bolnice so pred kratkim menjali.Tak ka SDS nega več,so že vse na tsu pripravili,ka ga lejko menjajo!

In reply to by Politika? (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Res. Denar je sveta vladar.

In reply to by Politika? (ni preverjeno)

ffran

Menjava na čelu bolnišnice: Končno je prišla "svoboda" da ne bo več diktature proletariata !?

ffran

Menjava na čelu bolnišnice: Končno je prišla "svoboda" da ne bo več diktature proletariata !?

robert pernati (ni preverjeno)

še eno tako reči

In reply to by ffran

Starejše novice