V šempetrski bolnišnici so po neuspešnem oživljanju bolnika ugotovili, da je napeljava medicinskih plinov v enem od prostorov napačna. Iz ene od cevi iz katere bi moral pritekati kisik, je v resnici iztekal dušikov oksidul oziroma smejalni plin. Priklope plinov naj bi po poročanju Slovenske tiskovne agencije izvajalo prekmursko podjetje Medicop.

Priklope plinov izvajal Medicop

V Kolektor Kolingu, ki je skupaj s še dvema podjetjema gradil novo urgenco, so navedli, da je bil za vgradnjo in dobavo medicinske opreme odgovoren Medicoengineering. V omenjenem podjetju pa so pojasnili, da so le dobavili medicinsko opremo, ki je priključena na pline, priklope plinov pa je izvajal Medicop.

Ne nosijo odgovornosti za smrt bolnika

V ekskluzivni izjavi nam je direktor podjetja Medicop Peter Podlunšek pojasnil, da ne nosijo odgovornosti za smrt bolnika.

Podjetje Medicop je izvajalo instalacijo medicinskih plinov ter izvedlo vse teste skladno s pogodbo, ki so bili uspešno opravljeni. Ker podjetje Medicop ne odgovarja za pravilno delovanje stativa se od morebitnih napak ograjuje.

Novogoriški kriminalisti preverjajo sum povzročitve smrti iz malomarnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice