FOTO: Mediaspeed
V Lendavi naj bi do konca leta 2022 stala sodobna večnamenska dvorana, ki bo vredna približno 12 milijonov evrov. Kot kaže bo Lendava pokriti bazen dobila pred Mursko Soboto.

Večnamenska dvorana naj bi ponudila »vse na enem mestu«, torej primerne površine dvorane ter vodne površine. Dvorana naj bi bila tako odgovor na potrebe športa, zabave, koncertov, sejemske dejavnosti in odlična dopolnitev programov za potrebe dejavnosti šol, vrtca, potrebe starajoče se družbe in tudi tekmovalne dejavnosti. 

Investicija namenjena razvoju športa v občini

Namen investicije je omogočiti ustrezne infrastrukturne pogoje za kvalitetno izvajanje športnih, kulturnih in drugih družbenih dejavnosti. Investicija je namenjena odraslim prebivalcem, otrokom in mladini ter študentom. Še posebna pozornost je namenjena razvoju športa v občini Lendava. 

»Občina Lendava kot naročnik želi celovito urediti območje med trgovskim centrom Eurospin in dvojezično srednjo šolo Lendava. Občina Lendava želi območje revitalizirati z izgradnjo nove večnamenske dvorane, z izvedbo javnega naročila pa želi pridobiti projektno dokumentacijo za izvedbo športne dvorane Lendava,« je zapisano v tehničnem poročilu.

Nove športne in plavalne površine

Na tak način želijo omogočiti območje dvoranskega športa in pridobiti nove športne in plavalne površine. Zagotoviti želijo celoletno ponudbo z notranjim tekmovalnim kratkim bazenom in omogočiti ponudbo telovadnice za igre z žogo za večja tekmovanja.

Športna dvorana bo narejena po standardih, ki bodo omogočili tekmovanja pod okriljem FIVB in IHF, torej pod okriljem mednarodne odbojkarske in rokometne zveze. 

»Želja občine je tudi ta, da bi to postal center, v katerem bi se zbirale vse generacije in bi jim bila omogočena kvalitetna rekreacija. Na tak način želijo povečati število športno aktivnih v občini. Z večnamensko dvorano želijo občanom ponuditi športno dvorano in kopališče«.

Kaj vse bo v večnamenski dvorani?

Večnamenska dvorana bo imela notranji bazen ter manjši notranji ogrevalni plavalni bazen, kar pomeni, da bi Lendava notranji bazen dobila še pred Mursko Soboto.

V dvorani bo tudi wellness, fitnes, kegljišče, proga za bovling. Prav tako bo v dvorano možno izvajati programe fizoterapije, dvorana pa seveda vključuje tudi telovadnico za športe z žogo ter manjšo telovadnico za balet in judo. 

»V času športnih, kulturnih ter drugih družabnih prireditev ni zagotovljenih ustreznih površin za izvajanje ligaških tekem, kulturnih in drugih programov, prav tako ni zagotovljenega ustreznega števila sedišč in stojišč za gledalce. Nova športna dvorana bi rešila tudi to težavo, saj bo dvorana občini omogočila gostiti več različnih športnih in kulturnih dogodkov znotraj ene stavbe. Ta koncept je že dolgo v rabi na področju oblikovanja športnih objektov.

Razlog je predvsem finančna upravičenost projekta, obenem pa na ta način povečujejo število dejavnosti v objektu in s tem ustvarjeni dohodek«.

Župan pravi, da bo dvorana boljša od Stožic

Glede na načrte je začetek investicije načrtovan v drugi polovici proračunskega leta 2021, zaključek pa konec leta 2022. Projekt naj bi bil vreden dobrih 12,5 milijona evrov, od tega si na občini obetajo nepovratna sredstva v višini 10.540.000,00 evrov.

»To bo še boljše od Stožic. Iz Hrvaške in Madžarske imamo pisma o nameri za sodelovanje. Slovenska plavalna zveza, rokometne zveza, košarkarska zveza, vse so nam dale podporo in pismo o nameri za sodelovanje.

Standardi bodo takšni, kot za svetovno prvenstvo. Jeseni se želimo prijaviti na razpis za evropska sredstva iz načrta za okrevanje. To bi pomenilo tudi nove zaposlitve,« pa je optimističen župan občine Lendava Janez Magyar.

Zgodba na državnem nivoju

Dodaja, zato ni samo regijska zgodba, ampak zgodba na državnem nivoju. Na to gleda kot na priložnost in izziv. Delež občine bi bil približno 15 odstotkov, ostalo bi torej prišlo iz naslova programa okrevanja na ravni Evropske unije.

»Od nakupa nepremičnin, do izvedbe je lahko celoten strošek lahko pokrit. Dogovarjamo se tudi za donacije, torej bi lahko bila možnost, da ta lastni delež v celoti pokrijejo donacije. Gre za samooskrbno dvorano, z največjimi možnimi standardi, v skladu z novim energetskim zakonom, ki bo naslednje leto stopil v veljavo,« zaključi Magyar.

V občini Lendava so sicer v teku tudi številni javni razpisi za spodbujanje razvoja gospodarstva, športa, kmetijstva gasilstva, mladih, veteranskih in humanitarnih organizacij, ki jih najdete tukaj.

VIR: Vimar projekt
VIR: Vimar projekt

S spleta

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Orbanova volilna baza pere.

bandit tito (nepreverjen)

Mij v Soboti pa imamo velko drvarnico tan pri soboški grabi, pa maamo stalinov spomenik tam pri zvezdi, pa maamo komunističnoga župnika Jevtiča.
Vse zašenki.

In reply to by . (nepreverjen)

rotschild (nepreverjen)

Če v lendavi želite promovirat turizem in šport, potem kot prvo morate porušit novartisov smrdljivi kompleks, ker van občani ne želijo več živeti v tem kemično rakotvornem okolju!!!!!!

In reply to by bandit tito (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Nikaj je nej zašenki. Zato so pa šole zanemarjene, pa še kaj. Pa največ dežja je tu.

In reply to by bandit tito (nepreverjen)

bandit tito (nepreverjen)

Za nas fašiste in stare komuniste je vse zašenki.
Vse ka imam, sem vkradno. Kupil sem samo vozniško in diplomo za šlosara.

In reply to by . (nepreverjen)

puklavi miha (nepreverjen)

Pozabo si betonske kocke, te so tudi vse zašenki.

In reply to by bandit tito (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Pere tvoji mami smrdljivo p...

In reply to by . (nepreverjen)

iz kamnika doma (nepreverjen)

hepan hepanovski

In reply to by Domačin (nepreverjen)

Tro (nepreverjen)

Aha, občina, ki ima edini dvoranski šport v badmintonu nuca boljšo športno dvorano od Stožic. Vse logično. Če mi tu nekdo uspe dokazati upravičenost do takšne investicije, potem očitno živim v nekem nerealnem svetu.

čarni vrag (nepreverjen)

kupite si boljšega župana
pa boste tudi vi imeli takšno dvorano
Sedaj pa imate enako kot oni v Ormoži

In reply to by Tro (nepreverjen)

Tro (nepreverjen)

Vrhunska razlaga upravičenosti. Samo ka je naš župan, pa je vse ok.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

a je tebi bik v glavoj se sprdnuo
da si tak fuknjeni

In reply to by Tro (nepreverjen)

sanja maca o slanini (nepreverjen)

Mi v Soboti mamo resne načrte. To pa je tudi vse. V Lendavo mo hitreje prišo kak v Radence.

Olosh (nepreverjen)

Ekzekli :) Plavat mo odo v Lendavo očitno po novon :D

In reply to by sanja maca o slanini (nepreverjen)

Proizvodnja (nepreverjen)

Izgleda, da Sobota ima samo Expano! Upam, da se motim, da obe zadevi ne bosta vreci brez dna. Po moje je dvorana boljsa nalozba. Za nekaj let pabosta obe rabili znatna sredstva za vzdrzevanje.

fsdfrgsd (nepreverjen)

ma ta župan je ________________. krši zakone na vsakem koraku. pa še tu bo izbral take ponudnike, da bo vse šlampasto napravljeno kak je vse to v lendavi. da bi se vsaj občina zrušila!

Zikollino (nepreverjen)

a je tebi bik v glavoj se sprdnuo
in je rouraš tvojoj mami ror spucal
da si tak fuknjeni

In reply to by fsdfrgsd (nepreverjen)

ojstršek (nepreverjen)

Ha,ha ,kaj vse so ,že pisali ,kaj bodo ,delali .Avstrijci bi naj pridelovavi zelenjavo in nič od tega in še marsi ,kaj .

Boris3777 (nepreverjen)

Sobota dela samo za fusbal (pa še ti slabo pravijo v vodstvi kluba) pa prenove plocnikov. Drugi športi izumerajo ka župan neje sposoben napraftj pokritoga bazena je velka blamaža. Pa obečal je to. Če nas Lendava prehiti se lejko v zemlo pogrezne Jevšek.

Cezar (nepreverjen)

kak koli majo ideje, v soboti nega nika. nucamo pokriti olimpijski bazen, nucamo velko dvorano ka bi lejko kakšo mednarodno tekmovanje priredili, nucamo život v centri, nucamo se dosta toga ...

iz kamnika doma (nepreverjen)

točno tako
veliko mednarodno tekmovanje
Pluvanje v daljavo

In reply to by Cezar (nepreverjen)

Markeči (nepreverjen)

bravo Lendava, samo v akcijo... očitno se splača meti športnika za podžupana, ka prinese ideje!

abcdf (nepreverjen)

V moms smo 100 lejt za leseno žlico... Glavno ka je župan delno izpelo projekte stare več 10lejt in za par milijonov eno lesenjačo "gor postavo"... Lidje do ga pa še vedno nosili po rokaj ka je "pripelo" reflektore na fazanerijo, keri bi tudi že pred 10lejtami mogli stati...

..... (nepreverjen)

abcdf Ne bluzi brez veze lesenjačo maš tij doma v expanoji pa si še nej biu ka si nemreš privoščiti za karto, tou te muči pa ka je nej župan iz tvoje stranke. Jevšek je najboukši župan v zgodovini Sobote, ne pravin ka nede nikdar boukšoga trenutno je pa tak.

In reply to by abcdf (nepreverjen)

SSSSobočanec (nepreverjen)

...... Gnes je bila fejst velka doza vzeta!!!

In reply to by ..... (nepreverjen)

larifarii (nepreverjen)

Ja seveda, tak kak majo ovo stezo za moto dirke, pa najvejči pa najboukši fuzbal stadion, pa še marsikaj drugoga ka nan predstavljajo že 10 lejt. Tak de tudi s ten... Že 10 lejt nan predstavljajo razne megalomanske načrte za objekte v mesti s 6000 prebivalci. :)

Koga ti foliraš (nepreverjen)

Živi bili pa videli , kakor koli mi v Soboti , pa bomo rajši malo tlakovce polagali , po možnosti tam , kjer je bilo pred leti obnovljeno , pa enih par rondojev bomo še napravili , skratka vse za ljudi.

iz kamnika doma (nepreverjen)

pa kučanof spomenik
bomo napravili

In reply to by Koga ti foliraš (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

lepo da ste se spomnili kaj takega
sem takoj za to

In reply to by iz kamnika doma (nepreverjen)

neteg.stoletja (nepreverjen)

Patrisse Khan-Cullors, izpričana marksistka, vodja BLM in borka za socialno pravičnost, kupila vilo v ekskluzivnem naselju Topanga za 1,4 milijona dolarjev!

Vejpa (nepreverjen)

Mi pa mamo v Soboti največ prodajaln na kvadratni meter in občana + rdečega župana, česar Lendava nima. Pa
največ smeti okrog turističnega objekta (sem prebral pred dnevi na Sobotain

zvodnik milan (nepreverjen)

bom poklical župana
naj jih gre pobrati

In reply to by Vejpa (nepreverjen)

imrek - imri (nepreverjen)

Kdo vam že vlada v MS 30 let + ja komunisti in levičarji in to je dokaz njihove nesposobnosti. Poglejte si za vzor Lendavo, ampak tega vi v MS tak ne boste nikoli razumeli, in boste kak ovce častili svojega boga.

čarni vrag (nepreverjen)

Mesto, ki nima nobenega moštva v katerikoli ligi dvoranskega športa bo gradilo ogromno športno dvorano.

administrator (nepreverjen)

Jaz sem gay pa me zanima ali obstaja kaksno domace zdravilo zopet pederisanje

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec to vsi že dugo znamo ka si obično pederčina. Zdravilo pa je tvojo prizadeto glavo na pen dati pa capa s sekiro vkraj vdariti. Tele nagnujsno.

In reply to by administrator (nepreverjen)

******* (nepreverjen)

Nepovratna sredstva, se pravi davkoplacevalci mo financejrali. Naj van madzarska da nepovratna sredstva, madzale ene, pa najbokse ka se meja preseli pa bojte madzare, tak samo madzarsko cujes v toj lendave.

turk

Brez veze.Mi v murski mo pa dobli novi spar v centri.

Vejpa (nepreverjen)

Pa nov Mercator na mestu bivšega Potrošnika, pa nov nakupovalni center na zazidljivi parceli v lasti g. Toplak_Benko,
pa ...............

SSSSobočanec (nepreverjen)

Če je ta dvorana namenjena za okrevanja po epidemiji? Zlgeda da se tala samo tan ge so SDS župani. Ostali pa od jeb.e! Ej Janez Janša tudi v ostalih občinah Prekmurja živijo Prekmurci ne samo v Lendavi!

Počakaj (nepreverjen)

SSSSobočanec, kmalu pridejo tvoji, pol bo denarja "za znort" tudi za vas. Čeprav, toliko denarja ni bilo nikoli,
da bi vam bilo dovolj.

cuki (nepreverjen)

Že sam naslov ima pridih faušije :))

Ja nič. Zaj pa še hitro v soboti en velki bazen naprafti. Te pa še v Črenšovcaj, pa v Lakoši.
Pa nej ka bi tou bilou zadosti, ker za cejlo prekmurje tou nede zadosta. Pa ka mi nebi što kaj o upravičenosti stroškof gučo...ka pejnez je kak blata.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice