Na sveti večer pred božičem so bile v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje pri Ivanovem izviru na Razkrižju uprizorjene žive jaslice.

Izvedba predstavlja tehnično zelo zahteven projekt, ki je umeščen v čudovito naravno okolje ob Ivanovem izviru pri reki Ščavnici. Poleg ustrezne scenske predstave, ki se po terenu strmo dviga, je bilo poskrbljeno za ustrezno kostumografijo igralcev, osvetlitev in ozvočenje.

V predstavi so sodelovali tudi pevci mešanega pevskega zbora župnije Razkrižje in učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje. Skupaj s tehničnim osebjem, je v predstavi sodelovalo okrog 120 ljudi, prisotne pa so bile tudi domače živali. 

Prišli iz celotne Slovenije in tudi iz Medžimurja

Velika dodane vrednosti v predstavi so bile pevske sposobnosti vseh glavnih igralcev, ki so del svojih vlog tudi odpeli. V štirih slikah so predstavili žive jaslice z različnimi prizori po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, ki so mu ustvarjalci sledili z veliko natančnostjo in izvirnostjo.

Amaterski igralci so pri uprizoritvi živih jaslic obogatili praznične dni, kajti predstavo Božična noč si je ogledalo veliko število obiskovalcev iz Prlekije, Prekmurja, Medžimurja in drugih koncev Slovenije
 

V veliko pomoč, da je predstava uspela gre tudi mešanemu pevskemu zboru župnije Razkrižje, Gasilskemu društvu Razkrižje in Kulturnemu društvu Razkrižje ter Turistično narodopisnemu društvu Razkrižje, ki že 22. let nudi organizacijsko podporo. Da predstava živi že 22 let pa so zaslužni vsi tisti, ki dajejo prostovoljne prispevke, saj je to njihov edini vir financiranja.

Ob koncu predstave so vsi skupaj ostali zbrani na prireditvenem prostoru, kjer je rojak duhovnik Luka Rajf, ki se v Rimu pripravlja na svoj doktorat, opravil blagoslov jaslic. Glavno vlogo živih jaslic sta odigrala Marjan Zanjkovič v vlogi Jožefa in Hana Prelog v vlogi Marije.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

http://novice.najdi.si/predogled/novica/1e3b07006c7cba46b9bd0c39887057c…
Oglejte si to voščilo PM UK - Borisa Johnsona (novega Churchila) in ga primerjajte PM Slovenije (jaz njegovega voščila ne najdem).

Razkrižanec (nepreverjen)

Na kraj pameti mi ne pade, da bi si ogledal prireditev v občini, katere župan odkrito podpira zdravnika, ki je pravnomočno obsojen za spolno nadlegovanje pacientke!

Gost8 (nepreverjen)

Boga nega, tou so pravljice za velko deco. Jaslice, jezušček, njegova mati, ovce, svejti duh, nebejsa, pekel....vse je tou nej nika načišno kak sneguljćica, palčki, sedem kozličkov, rdejča kapica, vuk šteri jo je pojo... Religija je navadno nategovanje naivne mase. Narod se boji smrti, te si pa zmišlavle sefelej tolažbe. Vse religije špilajo na tou isto karto, med njimi nega bistvene razlike.

Xyzkra (nepreverjen)

Ka se ti trgas za to? Naj vsak pogleda kaj mu paše. Ti gledaj se naprej Sneguljčico, pa si ga pomali drkaj.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Starejše novice