Samo v Zagrebu so včeraj potrdili 580 novih primerov okužb s koronavirusom in prav zaradi obremenjenosti sistema je še posebej pomembno upoštevanje ukrepov.

»Nadaljujemo s slabim epidemiološkim stanjem, saj je bilo včeraj v Zagrebu potrjenih 580 covid-19 pozitivnih oseb«, je za Novilist.hr dejal predstavnik Gradskega urada za zdravstvo Vjekolav Jeleč.

V Zagrebu je tako skupno 2205 aktivnih primerov, 8714 oseb pa je v samoizolaciji, poroča Novilist.hr.

Namestnica zagrebškega župana Olivera Majić je povedala, da se dogodek »Advent v Zagrebu« ne bo odvil v tradicionalni obliki.

Adventa v vsakoletni tradicionalni obliki ne bo, obstaja pa verjetnost, da se dogodek izpelje na nek primeren način. Več bo jasno po prazniku dneva mrtvih, ko se bo razjasnilo, kakšna bo takratna epidemiološka slika.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čikapajo (nepreverjen)

Bolezen COVID 19 naj bi povzročal virus SARS-CoV-2!
Ne v Sloveniji in niti drugod po svetu virusa ne locirajo v lobaratoriju.

Upravičeno smo lahko zaskrbljeni in se sprašujemo, kako lahko zdravniki zdravijo okužene za koronavirusom, če ne poznajo vrste virusa.
V vednost, že pred več kot sto leti so s tedanjo tehnologijo znali dokazati vrsto virusa!

Včeraj je bilo v medijih, da je v bolnišnici pet pozitivnih otrok. Razumen in odgovoren človek, bi se vprašal, kateri virus imajo ti otroci?
Ali gre tu predvsem in samo za strašenje staršev?

Strokovnjaki, vladni govorec in ostali, so nas ves čas prek medijev obveščali, da otroci in mladina ne obolevajo, ampak so samo prenašalci.

Torej, za kateri virus se v resnici gre! Stroka, na dan z znanstvenimi dokazi!

Otrokom želimo čimprejšnje okrevanje.

Starejše novice