Tudi letos je na sejmu okusov GAST 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekalo tekmovanje za najboljšega picopeka Slovenije, ki se ga je udeležil tudi lanski zmagovalec.

Martin Žokš iz Kovačevcev se je v lanskem letu iz Ljubljane vrnil z naslovom najboljšega slovenskega picopeka, žirijo je prepričal s pico, ki jo je poimenoval "drvarska pica".

Njena posebnost je to, da je testu dodana moka bučne pogače, na njej pa najdemo pelate, šunko, sir, narezljane šampinjone, papriko in nekaj bazilike.

Tekmovanje za najboljšega picopeka sicer poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije sekcija picopekov. 

Na prvi dan sejma so organizatorji sicer pripravili šolo za poklicne kuharje in picopeke, ki jo je vodil znani italijanski picopek Federico Perrone iz Milana, drugi dan pa je nato potekalo tekmovanje v peki pic.

Končal na četrtem mestu

Letos se je zbralo približno trideset najboljših picopekov iz Slovenije, naslov najboljšega pa je poskušal ubraniti Pomurec Martin Žokš, ki si je lani prislužil tudi pot v Neapelj, kjer je potekalo svetovno prvenstvo picopekov.

Tudi letos je bil Žokš med najboljšimi, a mu naslova žal ni uspelo ubraniti. Na koncu je končal na četrtem mestu in glede na njegov odziv na družabnih omrežjih je bil tudi s to uvrstitvijo zelo zadovoljen.

Zmage se je letos sicer veselil David Gavranič, na drugem mestu je končal Boštjan Križan, tretja pa je bila Erika Mahnič.

Tudi letos bo zmagovalec Slovenijo zastopal na svetovnem prvenstvu, ki bo tako kot vsako leto v italijanskem Neaplju, od koder pica tudi izvira.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bluz (nepreverjen)

Če ste že pisali što je zmago, bi napisali še kje tej picopeki delajo. Ka mi pomaga ka znan, ka je na prvih mestu David Gavranič, na drugem mesti Boštjan Križan, pa tak dale...če pa nevem kama naj iden to pico probat. Pa vi bi naj bili nekši novinari, če niti članka ne napišete kak trbej. Še ge bi bokše opisala podrobnosti, pa man samo srednjo šolo končano.

Pille (nepreverjen)

Ker so me enkrat že izbrisali, pišem še enkrat:
Glede na kvaliteto in stil pisanja člankov pisunčkov na sramotainfo, lahko sklepamo, da verjetno niti srednje šole niso končali!

In reply to by Bluz (nepreverjen)

vladop (nepreverjen)

Po njegovi zmagi sem večkrat jedel njegovo NAJ PICCO,vedno je bila zelo dobra,mogoče se je sedaj poslapšo in hoče živeti na lovorikah !

Vipko
Truplo

Nikjer ni napisano... kje je ta picerija?

Če je to, mislim, da se ne motim tam na hribu v Kovačevcih lahko napišem, da je pica zelo dobra. Ni mi žal evra ali dva več zanjo. Sicer pa je res... vsak ima svoj okus.

Tudi drugače ima gostilna kar lepo lokacijo z lepim razgledom proti zahodu. Vsaj jaz se večrat tam z veseljem ustavim na pivu, ko kolesarim. Vendar mislim, da ne lovi internet... kar dandanes ni ravno pohvalno. Saj ne, da bi tam hotel gledati čuda, ampak kakšno vreme, pa če dlje časa človek sedi sam, morda kakšne novičke...

In reply to by vladop (nepreverjen)

bigsmall (nepreverjen)

Tako je... Picerija Martina Žokša se nahaja v Kovačevcih. Za moje pojme ima kar dobro to zmagovalno drvarsko pico, proti ostalim picerijam, kjer nisem zasledil podobne. Splača se iti na to pico v Kovačevce, če drugo ne vsaj poskusit.

In reply to by Truplo

šenki (nepreverjen)

To bi bijla že šenki reklama,vsi znamo pa ka je šenki že dugo mrtev

Janez Komunist (nepreverjen)

Lahko je nekdo svetovni prvak v peki pic pa me ne zanimle,ker jaz svojega prvaka imam in zame ne speče boljše pice noben drug,pa ne bom napisal kter je to,ker mu ne treba taka reklama saj ima dela in zadovoljnih strank več kot preveč.

vodka (nepreverjen)

Stvar okusa. Nigdar nemreš trditi ka je pa glih tou najbokše. Za tebe recimo ja nej je pa tou pogoka de tüdi za drüge.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

radoveden (nepreverjen)

KOLIKO VAM PLAČA ZA REKLAMO? MENI NJEGOVE PICE NISO VŠEČ IN PREDRAGE SO. AMEN.

šööör (nepreverjen)

J****A vas pica... žujca je život!

Anarhi 88 (nepreverjen)

Obicna pijandura...

denar (nepreverjen)

Kdo to? On?

In reply to by Anarhi 88 (nepreverjen)

Anarhi 88 (nepreverjen)

On ja

In reply to by denar (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

Kdaj boste imeli novinari na tem portalu toliko jajc, da se boste podpisali pod svoj clanek? Na drugih portalih razen soboskih je to normalna stvar.

DF (nepreverjen)

Vedel je, da ga bodo fotografirali pa si ni mogel okolice urediti. Zalost. Poglejte na fotografijah in videli boste. Tudi fotograf bi to moral videti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice