Pred dobrima dvema letoma smo predstavili zaslužke vidnejših pomurskih sladoledarjev, tokrat pa smo se odločili med seboj primerjati še nekaj ponudnikov hitre prehrane v Murski Soboti in pokukali tudi v druge kraje v Pomurju.

Najbrž dobro veste, kako se konec tedna po zabavi prileže kebab ali hamburger. Ko v jutranjih urah v vrsti čakate na okusen zalogaj, je najbrž zadnje, s čimer si belite glavo, kolikšni zneski se vrtijo v hitri prehrani in kdo je pri nas med večjimi zaslužkarji.

Da vam tudi ne bi bilo treba, smo se v številke zakopali mi.

Hitra hrana v številkah

Kot so pokazali javno dostopni podatki, objavljeni v evidenci AJPES-a, med izbranimi ponudniki hitre prehrane v Pomurju prednjači predvsem Okrepčevalnica Pajdaš, kjer so v minulem letu ustvarili 124.434 evrov čistega prihodka od prodaje

Za petami jim je Okrepčevalnica od 9 do 10 iz Lendave, kjer so zabeležili 115.690,37 € čistega prihodka od prodaje.

Primerjali pa smo tudi zaslužke izbranih ponudnikov hitre prehrane v minulem letu s tistimi iz leta poprej, da bi ugotovili, ali je v njihovem zaslužku v tem času prišlo do večjih sprememb.

Kot kaže, so prav vsi izbrani ponudniki iz Murske Sobote v preteklem letu povečali svoj prihodek, nekoliko manjšega je moč razbrati le v Lendavi in Ljutomeru.

Promet ali tudi učinek davčnih blagajn?

Ob tem si sicer lahko zastavimo tudi vprašanje, ali gre (predvsem pozitivno) razliko v prihodku v vseh primerih pripisati izključno le večjemu prometu oziroma boljšemu poslovanju ali pa so k izkazanemu stanju ponekod morda prispevale tudi davčne blagajne.

Te so namreč v veljavo stopile v začetku lanskega leta in onemogočile poznejše prirejanje prometa. V fiskalno kontrolno enoto se sedaj zabeležijo vsi izdani računi, ki jih uporabnik ne more izbrisati, kar naj bi davčnemu organu zagotovilo večji nadzor nad gotovinskim poslovanjem.

Preberite še

Komentarji (14)

catalan (ni preverjeno)

Verjetno je bil mišljen čisti prihodek, nej čisti dobiček?

dupont

124k EUR se je v okrepčevalnici OBRNOLO keša, neje pa tou čisti dobiček. kelko ges vidin v JOLP na AJPES-i je pajdo z okrepčevalnico notri dobo 124k EUR in ob ten mel za 68k stroškov nabave, izplačo za 35k EUR plač pa prispevkov in še 8k ostalih stroškov. na konci si je v žep dal samo 11.495,32 EUR. če bi si on v žep dejvo 100k letno, ne bi bil v soboto ob enih ponoči za šankon.

Olosh (ni preverjeno)

dupont samo 11495,32 ? :) To je čisti dobiček, njegova plača in mogoče plača še keroga družinskoga člana je pa sigurno všteta v teh 35k za plače :) ca. 12000 eur čistoga dobička iz enih bednih burgerof je odličen biznis :) Poleg toga pa pitanje kelko je še tu sive ekonomije...pomoje še za 2x telko :)

In reply to by dupont

Gost#1 (ni preverjeno)

Pajdo je precenjeni...

ka be kozlo (ni preverjeno)

Ges pa praven ,ka so vsi parovni pejnes. Delajo cejle noči in norijo DURS. Pa še pitanje,ka vse za svinjarije v meso devlejo. Pa ne pozabte, oni ne uporabljajo Toaletnoga papirja, samo voda in roka,te pa ti še z to roko škujfko davle...Higijena na minimun.

Mira

Tou je navaden nacionalizem. Higiena je problem tüdi v čisto slovenskih oštarijaj, pogledne seznam UVHVVR pred lejti. Pri Pajdoje bar vidiš v künjo, v oštarijaj pa nej. Pajdoja pa takšne majo inšpekcije bole na očaj kak ove. Kak pa si Slovenci perejo roke? Gledan ženske na wc-jaj. Ka ne pišen o ton, kakši wc pisti za sebof. Malo žajfe na süje roke, niti si je ne razmaže, če si je sploj nažajfala roke, pa že splahne z malo vode, v dveh, trej sekundaj. Zapravljanje vode pa žajfe in takšne roke so nej nič bole čiste. ;-)

In reply to by ka be kozlo (ni preverjeno)

Komentarski (ni preverjeno)

No, to je to ka v davčni blagajni piše :)... ovo mimo je nej na ajpesi...

krka (ni preverjeno)

Ja gli bi pajdo oz. stokoli gnesden delo 24/7 za 1000eur na mesec..gvusno ja

eh... (ni preverjeno)

Ka te Štefko ma samo 15.000€ letnoga prometa ali ka, če pravite ka so tej podatki dobička?

Realistko (ni preverjeno)

Nej pozabiti, ka te burakađinice oz. burgerđinice precikrat niti ne dajo računa ... torej? Njemi ostane malo več ...

hopsasa (ni preverjeno)

Pa neven ci sto opazo ka gda dobi novo zalogo mesa (pleskavce) pa salate njemi par vr se tan odzadaj v podhodi stoji vni na zamazanon... ogabno totalka. me je do zdaj samo enkrat vido kero blo tude zadnjic!

bad-boy (ni preverjeno)

ja, zaj pa še kcoj prištejte tiste hambiče keri so brez računov!!! to vsoto lejko pomnožimo x2 ali x3 či še nej več!?!

vseznalci (ni preverjeno)

mater ste eni čedni. Zakoj ne odprete biznisa, če je tak super?

bety (ni preverjeno)

ti izračuni niso izraz dejanskega stanja, namreč vsi ne izdajo vedno računa. Naprimer šipac saliji je redko izdajal račune.... prav tako je pri velikem delezu teh 'kebab servisov' vprasljiva higiena ter izvor mesa....

Starejše novice