Po sledeh nepridipravov, ki kradejo otrokom v mariborskem vrtcu ...

V Mariboru je prišlo do nenavadnih tatvin. Izpred Zasebnega vrtca Želvica že nekaj časa nekdo krade posajena zelišča. Ker je zaposlenim prekipelo, so javnost o tem obvestili.

Kraje sami opazili tudi otroci

Otroci so sami začeli opažati, da nekatere rastline na vrtičku manjkajo. Nanje so se tudi navezali, vsak od vprašanih ima svojo najljubšo. Osebje vrtca je bilo postavljeno pred neprijetna vprašanja.

»Že zjutraj, ko pridejo, najprej pogledajo in potem opazijo, da nekaj manjka in ne morejo verjeti ... Kako, kaj se je zgodilo? In potem nas sprašujejo: Zakaj? In potem moraš otroku dati odgovor,« je dejala Katja Šavora, direktorica vrtca Želvica.

Tako imenovano 'rabutanje' gre seveda na škodo otrok - zanje je ta vrt tudi postavljen.

Namen vrta je učiti otroke o naravi. Kako rastline rastejo in kako zanje skrbeti ter tako naprej. Ker imajo nekateri otroci izjemno malo stika z naravo, so takšni projekti še toliko več vredni.

»Oni so jih zasadili, z našo pomočjo seveda, in jih vsakodnevno tudi zalivamo in poznajo jih, tako jih tudi spoznavajo, jih povohajo,« dodaja direktorica.

Preberite še:

Če kdo zelišča potrebuje, mu jih bodo podarili

Tatvin za zdaj še niso prijavili policiji, se pa podobne stvari dogajajo že nekaj časa. Lani so posadili tulipane, ki so prav tako izginjali. Letos pa se je zgodba hitro ponovila.

»Jih je kar nekaj že zmanjkalo, en del - ali pa tudi potem cela rastlina. Pa smo to nekako spregledali in smo potem nove nasadili, so jih tudi potem starši prinesli. Zdaj pa jih je res dosti zmanjkalo in smo dejansko zgroženi, da je to sploh možno,« je še dodala Šavora.

Sporočajo tudi, če kdo zelišča potrebuje, lahko po njih povpraša in mu jih bodo z veseljem podarili. Ne dovolijo pa kraje: »Če bi kdo karkoli potreboval, z veseljem podarimo. Ampak naj nas pride vprašati, mi smo vsakodnevno tukaj in z veseljem podarimo.«

Vrtiček bodo še naprej urejali, je še dodala. Otroci pa bodo kljub neljubim dogodkom še naprej imeli priložnost spoznavanja narave.

Komentarji (8)

komentator12345 (ni preverjeno)

sramota, bar deci bi njali veselje

Kuli

Romi ali čefurji (ić-ariči). Prosim, objavite priimek storilca oz. storilcev, če oz. kda jih dobite.

kimi0 (ni preverjeno)

Romi so ti jebali mater

In reply to by Kuli

Kuli

Romi ali čefurji (ić-ariči). Prosim, objavite priimek storilca oz. storilcev, če oz. kda jih dobite.

realnooo (ni preverjeno)

PISES BLEDARIJE, SO CIGANI IN NEJ ROMI!!!

In reply to by Kuli

45 (ni preverjeno)

Čefur, javi se sam, predno te najdejo. Čim prej javno objavi svoje ime!

In reply to by Kuli

black panter

zabiti štajerci kradnejo

Mimotres (ni preverjeno)

Ti moreš vedet, da bo zabiti štajerc za deco poleg nekaj zasadil in pokazo srce, ne pa rabutal zelisca in paradajz. Trte so pa druga stvar.

In reply to by black panter

Starejše novice