Foto: Jure Banfi
Kaj se dogaja z oskrbovanci v hotelu Diana? Bralci osebju očitajo brezbrižnost, v prostorih naj bi bilo (pre)vroče. Vodstvo očitke odločno zavrača.

Poročali smo o izpadu kadra, ki že pesti nekatere pomurske domove starejših. Po objavi članka se je več bralcev spotaknilo ob delo osebja Doma starejših Rakičan, ki zaradi prenove trenutno uporablja prostore hotela Diana za oskrbo stanovalcev. 

Bralci jim očitajo, da morajo oskrbovanci v hotelu Diana živeti pod »katastrofalnimi pogoji,« da naj bi čistilke opravljale nego, v prostorih naj bi bilo prevroče.

V odzivu, ki ga je pod člankom pustil še eden od obiskovalcev oskrbovanca v omenjenem domu, je zapisano, da naj bi kader brezbrižno tipkal po telefonu in da naj niti malo ne bi pokazali sramu, ko jih obiskovalci vidijo. Po navedbah komentatorja, naj bi oskrbovanci tudi po tri ure, ko zvonijo, čakali na odziv osebja. »Če je sreča so okopani na 3 tedne. Si predstavljate to v tej vročini,« se med drugim sprašuje bralec. 

Preverili smo, kaj se dogaja v hotelu Diana. Za odziv smo zaprosili vodstvo Doma starejših Rakičan, ki sporočajo, da očitke odločno zavračajo in pojasnjujejo, s kakšnimi težavami so se soočali v zadnjih mesecih.

»Takšen način komuniciranja odločno zavračamo«

Vodstvo Doma starejših Rakičan je kot prvo zapisalo, da takšen način komuniciranja odločno zavračajo.

Kot so zapisali, se za vsak problem, ki ga izpostavijo ali stanovalci ali sorodniki, z njimi tudi srečajo in pogovorijo.

»Prav tako imamo redne mesečne sestanke s stanovalci, kjer lahko opozorijo na vse aktualne zadeve, enako pa organiziramo v vseh naših enotah občasne sestanke s sorodniki,« so se na naše poizvedovanje odzvali iz Doma Rakičan. 

»Namestitveni pogoji v Diani so bistveno boljši, kot v zastareli stavbi«

Spomnimo. Dom starejših Rakičan je najel objekt hotela Diana kot začasno namestitev za naše stanovalce v času prenove matične enote v Rakičanu.

»To je bil edini objekt, ki je bil na voljo, obenem pa smo cel čas sodelovali s pristojnim ministrstvom glede pogojev, ki jih mora objekt izpolnjevati. V kratkem času je bil objekt, ki je 5 let sameval, urejen po navedenih pogojih, ter je kot tak primeren za uporabo. Naj omenim, da so namestitveni pogoji v hotelu Diana bistveno boljši, kot so bili v zastareli stavbi matične enote,« za Sobotainfo pove Zoran Hoblaj, direktor doma. 

Klime montirali sami na svoje stroške

Kot so zapisali v odzivu, so na problematiko ohlajevanja, ki je bila izpostavljena v komentarjih bralcev, opozorili lastnike hotela v mesecu juniju.

»Z njihove strani nam je tudi obljubljeno, da bodo nemudoma montirali klime v 5. in 6. nadstropju hotela, kjer se pojavlja problem višjih temperatur, posebej v času ekstremnih vročin.«

Ker lastniki kljub obljubam tega niso storili, pravijo, da so klime montirali sami na svoje stroške.

»Pri tem smo sprejeli tudi druge ukrepe za blaženje vročine, ter namestili zaščitne zavese, dali navodila osebju za prezračevanje v nočnem in jutranjem času, ter stanovalcem zagotovili dodatne napitke. Prav tako je možno, da se stanovalci zadržujejo v skupnih prostorih v nižjih nadstropjih.«

»Stanovalci se v Diani dobro počutijo«

»Vse ostale očitke odločno zavračamo, saj je strokovno delo oskrbe in nege opravljeno v skladu navodili stroke, tako na področju oskrbe kot zdravstvene nege,« še pravijo. 

Kot so pojasnili, imajo v domu zaposlen strokovni kader v skladu z normativi in standardi, poleg tega pa imajo preko različnih programov dodatno zaposlenih še 23 oseb.

V kolikor ima kdo od sorodnikov kakršnekoli vprašanja, se lahko obrne na vodje oddelkov, socialne delavke ali vodstvo Doma, dodajajo. 

»Stanovalci se v Diani dobro počutijo, kar smo tudi večkrat preverili, se z njimi pogovorili, seveda pa komaj čakajo, da se bodo vrnili v prenovljene prostore v Rakičan,« so še povedali za Sobotainfo

Predvidevajo, da se bodo stanovalci, ki so trenutno nameščeni v Diani lahko preselili konec decembra letos oziroma januarja naslednje leto, nato pa se preseli v Diano druga polovica stanovalcev, ki bo tam ostala do konca prenove matične enote v Rakičanu.

Komentarji (84)

Boros (ni preverjeno)

Mojoj babice je čistak vrejdi v Diani. Pravi ka je boukše kak v Rakičani.

rumenizob (ni preverjeno)

Napiši što je tvoja babica, de bole verodostojno.

In reply to by Boros (ni preverjeno)

ombb (ni preverjeno)

Pa ti napisi sto si ti! Ce de ze on tebi racune polago!

In reply to by rumenizob (ni preverjeno)

Klump (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To so vsi odpisani
Gotovi so
Niko se ne bo sekiral

In reply to by ombb (ni preverjeno)

asdasd (ni preverjeno)

Kaj se dogaja z oskrbovanci v Diani? Eugenika je pripravljena, začne se akcija "AKTION - T4" , je že preizkušeno !

In reply to by Klump (ni preverjeno)

Ops (ni preverjeno)

Res je vse

Ges pa moj pes (ni preverjeno)

STE SLEJPI PA NE VIDITE KA SO IZTROŠENI.

Klump (ni preverjeno)

Iztrosena ti je mama

In reply to by Ges pa moj pes (ni preverjeno)

Doktor55 (ni preverjeno)

Naj povejo koliko smrti je bilo v tem objektu pa bo

emmmm (ni preverjeno)

Te pride sto iz doma ostarelih ziv? Ne mrgejo vsi tan?

In reply to by Doktor55 (ni preverjeno)

lllllp (ni preverjeno)

ziven poleg doma na Hodosi in tedensko odvazajo umrle. Tak ka to pac je tak v domih starejsih! Zalostno… Ampak vsi mo enkrat tan

In reply to by emmmm (ni preverjeno)

muraš 3 (ni preverjeno)

Da umreš, ne rabiš biti star. Ti so celo v nekem smislu še srečni, da so doživeli takšno starost kot so jo ... Nekaterim to ni dano.

Umremo pa vsi enkrat. Nekateri prej, drugi pozneje.

In reply to by lllllp (ni preverjeno)

Tanjna flaskonn (ni preverjeno)

Smrt je dober busines
Tam se sučejo mastne pare

In reply to by muraš 3 (ni preverjeno)

Nadangel (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka serjete, itak je boukše ka na cintori.

Stefan Pokica (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Na britovi je vsaj hladno.

In reply to by Nadangel (ni preverjeno)

6. nadstropje (ni preverjeno)

Zaposleni v 6. nadstropju so izjemni kljub utrujenosti, na žalost pa jih je premalo. Vse ostalo pa je katastrofa (zavese 1 mesec po prihodu, klima na hodniku konec julija!!!, klima po sobah za okras, eno majhno dvigalo za vse, zaprta slaščičarna itd.).

62542 (ni preverjeno)

Zaposleni v 6. nadstropju so res krasni. Kljub vročini se trudijo, zdaj je res zmontirana 1 klima, a je to premalo. Premalo kadra. Oskrbovanci so se radi družili v slaščičarni, tudi ta je zdaj zaprta. Komaj čakamo, da se vrnejo v Rakičan!

In reply to by 6. nadstropje (ni preverjeno)

Kvfz bi FDV (ni preverjeno)

Tu neka fejst smrdi v ton objekti,nešče Tür mucka na voljo!!! Policija naj preveri zadeve pa inšpektorat..,tu neka na voljo smrdi!!!

In reply to by 6. nadstropje (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Samo frfranje , ka bi si pa obiskovalci sami malo cote v roke zeli, spucali, skopali domače tou pa nej. Vej pa seveda, mi plačamo, zakoj pa bi. Stare šteri so van napravili kuče ste spakejrali v domove, ka lejko odite po turizmi, van je fajn. Seveda so te šteri so tan zaposleni slabo plačani, dosta se jin nitik ne da delati, edni so starejši pa nemrejo, drujgi so mladi pa se jin ne da ali pa neščejo. Pa takšno je pač živlenje, edni tak edni ovak.

sčkdfgnj (ni preverjeno)

Tipičen komentar človeka, keri neka mele, pa nema pojma. Gda boš pouleg službe skrbo za dementne starše in nazadnje ta spadno, boš skapejro, zakoj je dom potrejben. In se ga tudi mastno plača!!!

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Stefan Pokica (ni preverjeno)

Dragi moji, vsako delo je plačano in ne zdaj tu izkoriščat svojce da bi vam delavcem polnili žepe. Počivati na delovnem mestu in čamat 15. v mesecu jok brate ovo odpade.Žal!!!

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Lola1 (ni preverjeno)

Pocivati na delovnem mestu? Tej pa rejsan lejko pocivajo ja.. glede na to "kak dosti" jih dela pa kelko lidij morejo v red zeti vsaki den. Pa tudi gda pocivajo si tau zasluzijo. Ka o 15. ne gucimo kak so cenjeni za takse delo keroga bi se marsi stoj na velko ogno! Pa lp

In reply to by Stefan Pokica (ni preverjeno)

,,,, ,,,,, (ni preverjeno)

direktor in šefi imajo prevelike plače
tukaj je problem
takšen direktor bi imel kar dovolj 3000 evrov neto

In reply to by Lola1 (ni preverjeno)

sobota21 (ni preverjeno)

ne govori neumnosti,zna se ,vidi se ,tako da jamranje je odveč.delat je trebat in vsako delo je plačano,zdaj pa če si delavci na račun svojcev ,kateri že itak preveč plačujejo,hočejo izoriščavat,se pa javite na zavodu za zaposlovanje ,kjer vam nudijo metlo in cunji za cca 650-710 eurov. Izvolite.

In reply to by Lola1 (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

100-100, ti bi odo v slüžbo, delo doma, te pa odo še skrbet za starše v dom, keroga že tak drago plačüvleš? Ja, seveda. Drago jih plačüvlemo glij zavolo toga, ka uni naj skrbijo za njih, nej mi. Saj ne pravin, kakšno malenkost že narediš za svojca, gda prideš na obisk, nej pa je tou naša dužnost. Itak pa v domi sakšno storitev dodatno kasejrajo, če jo že plačaš, te očitno je cajt, ka se tou naredi.

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

vunek (ni preverjeno)

100-100 Ti si budalo .Svojci do njim prali in jih koupali ? Za kaj pa te košta mesečna skrb za tam živeče po 1000 € in več ?Koliko točno pa stane oskrbovanec ?Tu se domovi starejših jako bogatijo .

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Hugor (ni preverjeno)

Po mojih izkušnjah bi verjel, da je veliko problemov. Sploh pa cene za dom so enake, ne glede na to, da storitve niso opravljene, zaradi pomanjkanja kadra, mnogokrat pa tudi brezbrižnosti. Če se jih na pomanjkljivosti opozori pa sledi zamera in pogosto maščevanje. Sistem so nekateri zaposleni naštudirali v nulo, tako da imajo mir pred oskrbovanci in šefi. So pa velike razlike med zaposlenimi. Eni so super, drugi katastrofa od ljudi.

Kvfz bi FDV (ni preverjeno)

Ge so inšpektorji in zakaj ne ukrepajo!?

takjeto (ni preverjeno)

verjetno je nisce nej prijavo! na podlagi anonimnoga komentara na strani tretjerazrednoga medija pa nede nisce ukrepo… skrajni cas je ka se zacajo zadeve dejansko prijavlati na inspektorat, ker to baba cula baba rekla nede pomagalo nikome

In reply to by Kvfz bi FDV (ni preverjeno)

edenpac

Prijava na inspektorat je kot da bi vojska napadala sovražnika z maneversko municijo. V dani situaciji se naleti na pravniško smetano v Soboti. Iz te moke ne bo kruha.

In reply to by takjeto (ni preverjeno)

Who is the boss? (ni preverjeno)

...»Z njihove strani nam je tudi obljubljeno, da bodo nemudoma montirali klime v 5. in 6. nadstropju hotela, kjer se pojavlja problem višjih temperatur, posebej v času ekstremnih vročin.«...Ker lastniki kljub obljubam tega niso storili, pravijo, da so klime montirali sami na svoje stroške....
Kaj porečejo lastniki hotela na povedano?

bartSimpleson (ni preverjeno)

Eni so od boga zaščiteni v toj Soboti. Ges man teto v Diani, kak koli se bunimo, nika. Tej objekt je za podrejti nej pa za lidi naseliti. Ob vikendaj pa žurke spodaj, ge ste to vidli?

opaa (ni preverjeno)

Zakoj ne prijavite zadeve inspektorati? Ale pa predate kaksne foto-video dokaze medijan? Tak bi jih bilo najleze izpostaviti

In reply to by bartSimpleson (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

bart, sam objekt bi še bil ok, če bi se v njega kaj vložilo. Če zajšnji lastniki nemajo zadosta pejnez, pa naj ga država odküpi pa vloži. Neka z Diano trbej napraviti, nemreš toga rüšiti, tak velkoga hotela pa v varaše tüdi ne nücamo.
Diana bi lejko šla v zdraviliški turizem. Tisti del, kak je fitnes, pa bivša plesna šola, kegljišče ipd., maš zadosta placa za fizioterapevtske storitve ipd., bazen je primeren itak samo za vodno telovadbo (kera bi lejko bila za fse), en del hotela ostane hotel za goste zdravilišča, ostali del pa DSO, stanovalci bi glij tak lejko koristili te storitve.
Za fse je plac, samo pameten investitor bi se mogo najti.

In reply to by bartSimpleson (ni preverjeno)

Kkdyk (ni preverjeno)

Ka pa če so oskrbovance pomagale tej hotel doj plačate?

Lolo (ni preverjeno)

Vij vsi keri tu blatite delo, se sprvte delat pa pripomorite k bojši situaciji če ste tak pametni ,nej ka čakate ka podporo dobite pa socilano van drva pa ceke placa.Pojma nemate kak je delati z starostniki samo ne pozabte ka te vij tudi enok tak.

Hugor (ni preverjeno)

Nejde za blatenje dela, ampak za opozarjanje na malomarnost.
“Pojma nemate kak je delati z starostniki samo ne pozabte ka te vij tudi enok tak.”, ka tou je grožnja, ka če človek opomni na nepravilnosti, ka potem sledi maščevanje, ali kak je to mišljeno?

In reply to by Lolo (ni preverjeno)

Lolo (ni preverjeno)

Nej ,misin kak simfarte nasplosno zdr.kader te pa so dobri.te pozovte sosede kda de vam slabo ali pa vas kap zadene

In reply to by Hugor (ni preverjeno)

Hugor (ni preverjeno)

Če delajo slabo, jih šimfamo. Če delajo dobro jih pohvalimo. Kje je problem? V tem, da kritiziramo slabo delo?

In reply to by Lolo (ni preverjeno)

Lola123 (ni preverjeno)

Ce bi dejansko delali po normativaj pa bi na oddelki bilo telko sester kak trbej bi verjetno tudi kvaliteta bijla boksa. Ste gda pomislili na to? Verjetno nej.. zakoj bi ena sestra delala za 3 placo pa ma niti za pau nej? Sistem vas laze

In reply to by Hugor (ni preverjeno)

Miki mali (ni preverjeno)

Če vas je premalo,potem oskrbovanci morajo trpeti?????aloooo...če je plača slaba menjaj službo,enkrat se bo nekaj genilo ,domovi so vsak den bolj dragi,usluge pa vsak den slabše???
Oskrbovanci nič manj ne plačajo, če je manj osebja in če so usluge slabše, pa nekdo masno služi na račun oskrbovancev.

In reply to by Lola123 (ni preverjeno)

Lola1 (ni preverjeno)

Tako je! Nekdo sluzi.. tej delavci ziher nej!

In reply to by Miki mali (ni preverjeno)

ToneB (ni preverjeno)

Mater prekmurci ste čudni.....te pa jim ni dobro v DIANI vzemti si starčeka dom na svojo grbo.....zaželiti ji vse lepo in še duga leta....zdaj so z nami in nikili več OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miki mali (ni preverjeno)

Tone,ja,ampak če je že tan in se masno plača potem mora biti deležen primerne oskrbe,ali????
Praviš Diana,velik bauk,pet-šest let niso mogli prodati in zdaj naenkrat Rakičan se renovira Diana se po hitrem postopku proda???? a ni to malo presenetljivo čudno???

In reply to by ToneB (ni preverjeno)

Bog (ni preverjeno)

Pa ka ste Vij tan v Soboti FSI čeknjeni malo fejst ali ka van je..,Ta hotel Diana je za porušiti,kvazi center Sobote in ka je najbole pomembno to ni prava infrastruktura za stare in bolane ljudi,taki ljudje ne spadajo tja,tile ubogi starceki nemoteno niti malo v naravo,nega dreves nega novega,edino hrupa in smoga imajo dovolj tile ubogi starceki.Mrš 🖕🖤🖕

In reply to by ToneB (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Tu so ljudje samo številke.

enostavnoiteta (ni preverjeno)

Sobotainfo zakoj nejdete direktno ta? Poglednege sami, zoopitate stanovalce kak se njin vidi? Kaj poslikate, posnamete… Tudi svojce na obiski, ka jih moti itd. To je novinarstvo! Nej delati clanek iz komentara enoga posameznika - to je lenoba!!

Kerozin (ni preverjeno)

Klime so si napravili sami, pomali lejko računajo ka do si kurajvo tudi sami mogli urediti, ker decembra pa januara z hico nede problema, pod 5 poplanami pa tuj nemrejo biti cele dneve.

Magnolija (ni preverjeno)

Vsi, ki tako blatite te izgorele delavce doma, si lepo vzemite starostnike domov, ne bo potrebno hoditi v Diano, ne boste plačevali oskrbnike, vam ne bo potrebno gledati teh malomarnih sester, boste lahko uživali teh nekaj let z njimi, saj so vam tudi v največ primerih tri ubogi starostniki pomagali pri marsičem v življenju. Ne ne boste jih imeli doma ne, dali ste jih v dom in sedaj zaradi slabe vesti hodite nadzorovati sestre, zakaj? ,

. (ni preverjeno)

Za magnolijo.... Potem boste tudi vi brez službe, če ne bo naših starcev tam.

In reply to by Magnolija (ni preverjeno)

Hugor (ni preverjeno)

Pa ti zagovarjaš malomarnost? Tvoji argumenti so otročji. Svojci ne hodijo na obiske, da bi nadzorovali osebje. Se pa žal sčasoma pokaže, da brez tega ne gre. Ker se slabo opravljeno delo tam voha in vidi in ima za starostnike, ki so ranljiva skupina, lahko težke zdravstvene posledice. Sicer pa, kaj je funkcija doma za starejše občane?

In reply to by Magnolija (ni preverjeno)

trn (ni preverjeno)

magnolaš.....eni zaposleni točno znajo kda prijdemo svojci na obisk, te se malo lejpe napravijo, ka kakšna kava pa čokolada spadne, slede pa po staron naprej in k. j.eb. starce, nažalost

In reply to by Magnolija (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

Dvomim, da je osebje tako izgorelo. Na balkonih kadijo, ka se dim kadi v sobe stanovalcev.

In reply to by Magnolija (ni preverjeno)

black panter

Ovo teraso pri slascicarni pa delajo ze od lanske zime,v ton casi bi ze kučo zozido

Bralka_98 (ni preverjeno)

Pa kdo kritizira osebje? Nihče. Kritike je edino vreden direktor doma, ka je stanovalcem nej zagotoviu dobrih pogojev za mirno starost za zelo visok denar. Ovi v Diani nejso nič krivi. Oni pač svoje pokasirajo, oni so dali v najem in briga njih za upokojence.
.

gru (ni preverjeno)

Ko si v domu nisi več doma. Razlika je očitna. Skrb potomcev je prenešena na osebje doma.

groza (ni preverjeno)

saj tu ni krivo ne osebje in niti ne dom starejših. Pač prisiljeni so jih bili nekam premestiti in dijana je bila glede zmogljivosti kapacitete idelana. problem je v lastnikih dijane, kateri ne vlagajo in ne posodabljajo nič. Katastrofa od katastrofe, odprli so slaščičarno in niso zamenjali nič, res žalostno... p tako lep plaz, ki bi se z malo denarja lahko čudovito opremil po današnjem času, ne pa tako kot je bilo izpred 50 let... to je žalostno. ponudba in osebje na zelo nizkem nivoju... težko bo. pozimi ni bilo gretja, ker nobeden ni hotel iti popravi peči, saj so vedli da ne bodo dobili plačila za opravljeno delo..problem je v lastnikih in ne v najemnikih...

Bindi (ni preverjeno)

Da bi vsaj bilo kot pred 50 leti. Takrat je Diana bila lepa, na stenah Jakijeve poslikave, Belečeva pa je naredila kičast plac, vse modro-rdeče-rjavo, ne paše skupaj.

In reply to by groza (ni preverjeno)

Magnolija (ni preverjeno)

Te ni sram, se naredijo lepi, da spadne kakšna čokolada ali kava???? Ti si to v r.. potisni, pa ka njim pa te to nosiš, ka lejko te to zdaj sponašaš? Pa ko je.. starca, ja po tvoji logiki, si že delal 12h s svojim starostnikom, potem znaš kak se ti lejko j..e!!! Domov si ga vzemi pa si pojejo tisto čokolado pa spij tisto kavo, kar ti ne bo žal, da si jo nekomu dal, če bi to osebje vedelo z kakšnim težkim srcem jim to daješ, bi ti vrgle še tri kave zraven,
Človeški napuh ne pozna meja! Trn

Hugor (ni preverjeno)

Tvoja polpismenost in tvoja agresija sta dobra ilustracija stanja, kakšno so po večini ljudje v domovih, ki slabo delajo s starostniki.

In reply to by Magnolija (ni preverjeno)

Magnolija (ni preverjeno)

Kaj pa če ne bo delavcev za vaše starostnike, boste pa vi ostali doma in jih sami negovali, šele takrat se boste zavedali, kaj prestajajo te uboge sestre.Lahko grejo danes delat kam drugam, jih čakajo z odprtimi rokami, ker je pomanjkanje zdravstvenih delavcev, ne bomo ne brez službe, vi se samo tolazite s tem.

lukčev mesec (ni preverjeno)

No, vsaka zgodba ima več plati.
Sigurno ni vse slabo.
Dejstvo pa je, da tudi ni vse dobro in daleč od idealnega.
Večina domov stremi k temu, da imajo dobiček oziroma se lahko direktorji bahajo, da so dobri gospodarji.
NI uspeh biti dober gospodar in imeti denarne viške.
USPEH je, ko so zadovoljni tako oskrbovanci, kot zaposleni.
Ponekod so tudi zaposleni, kot živina, ki se jo žene dokler ne omaga !!!!!!!!!
In zaradi iztrošenosti zaposlenih se to pozna tudi pri oskrbi oskrbovancev, ki ne dobijo vsega kar rabijo.
Problem je tudi, da večina ne zmore plačevanja in komaj shaja, ker so cene astronomske, na drugi strani pa imajo zaposleni veliko prmajhne plače oziroma imajo mezde, da komaj živijo.
Glavno, da se direktorji mastijo in hvalijo !!!!!!!

Hugor (ni preverjeno)

Sindikalizem je v bistvu dobra stvar, postane pa ogaben, ko se začne okoriščati s situacijo nemočnih. Starostniki v domovih niso klasični potrošniki, ki se lahko obrnejo in iščejo storitev drugje. Bolj, ko se osebje slabo obnaša do varovancev v domovih, manj imam razumevanja za njihove sindikalne pravice in manj me zanimajo njihovi razlogi, zakaj ravnajo nečloveško. Zaposleni na drugi strani imajo pa veliko možnosti za zaposlitev in s tem izsiljujejo na hrbtih starostnikov. Če ne znajo izboriti svojih pravic brez tega, da bi škodovali svojim varovancem, ki so ranljiva populacija, si jih niti ne zaslužijo. Za njihov položaj niso krivi ne varovanci in ne njihovi svojci, ki pošteno plačujejo storitve. To je boj, ki bi ga zaposleni morali izbojevati s svojim delodajalcem. Je pa lažje izsiljevati uporabnike.

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

Hugor (ni preverjeno)

Pa še to. Ko pride do problemov, pa se vodstva in zaposleni hitro sporazumejo, na račun starostnikov. To se mi zdi pa še največje dno takega sindikalizma. Apmoak, kot sem že napisal, med osebjem so tudi izjemni ljudje, ki si zaslužijo vso pohvalo in boljše plačilo za svoje težko delo. Teh pa je, žal, malo

In reply to by Hugor (ni preverjeno)

Moravcan (ni preverjeno)

Moji starši so premeščeni v redence v Sava hoteli in smo zelo zadovoljni tudi soboški starostniki bi lahko bili tam a ni provizij in interesa

Moravcan (ni preverjeno)

Drugače je v domu v lendavi

sontag (ni preverjeno)

Aja? Resno? Koga maš ti tam pa kelkokrat si bil tan ka lejko to trdiš?

In reply to by Moravcan (ni preverjeno)

Magnolija (ni preverjeno)

Za hugorja, si ti polpismeni, pa že grozno drugo,!!! Agresiven si pa ti, pa zraven še hudoben, škoda komentarjev na tvoje nesramnosti!

Nevtralen (ni preverjeno)

Gospod Zoran Hoblaj...ali resno ne ves kaj se dogaja za zaprtimi vrati z vasimi stanovalci, ki drago placujejo to nastanitev ter oskrbo ali pa se delas da je vse v redu ter si zatiskas oci pred resnico! Odnos nekaterih zaposlenih do oskrbovancev je milo receno GROZEN,ponizevalen...taksni zaposleni si ne zasluzijo,da bi sploh kdaj oblekli belo haljo,ker nimajo kaj iskati v taki sluzbi!!

Bindi (ni preverjeno)

Se strinjan. Njega ne briga nika, samo ka se neka zida, ka de kaj pokazati medijon, kak pa je z oskrbovanci pa osebjon, pa njemi je fseeno. Dom je na trej lokacijah, delo zahteva cejloga človeka, un pa se zavolo častihlepja rajši ide podžupana, pa svetnika. Trbej boukšoga direktora.

In reply to by Nevtralen (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

Vodstvo, oz. direktor, so rejsan brezbrižni. Dom na treh lokacijah pa zahtevna zidarija, tou zahteva cejloga človeka, on pa se v svojon častihlepji ide podžupana, pa mestnoga svetnika, pa pitaj boga ka še fse. Da pa kaj ščeš od njihove socialne slüžbe, ti pa direktor nesramno odgovori. Za tou pa ma cajt.
V dome so stvari neurejene. Meli so inšpekcije, eni stanovalci so brez zdravstvene oskrbe, nasilje med njimi, vse živo se dogaja in se je že prle, vodstvo pa ne ukrepa, ker se ne zaveda svoje odgovornosti.
Nobenih dejavnosti, nobenih prostovolcev, nika nemajo. Pokretni stanovalci, keri majo tan dosta drüžbe, njin je fajn, za ostale je domi vseeno.
Diana de vredi DSO, samo trbej par stvari zrihtati. Predvsen pa vüpan, ka dobijo boukšoga direktora, takšnoga, keri de se zavedo, ka biti direktor nejso samo zidovi, ampak tüdi pošten odnos do VSEH stanovalcev, pa boukše plačani pa usposobljeni kader.

hgbegjnbiotgbn (ni preverjeno)

Diana de vredi? Pa kak lejko tak razmišljaš? Že okolica je popolnoma neprimerna, oskrbovanci nucajo zelenje, park, ka lejko tan posidijo, nej pa san beton! V Rakičani je enkratno, pa še šumica je pouleg, ka lejko idemo na sprehod. Notranjost Diane pa je pač hotelska in do konca mimo za en dom starejših. Se ti zdi normalno oz. je to samo enih par stvari za zriktati, ka morejo gesti na hodniki, ker pač trenutno drugače nejde, ka je en mali lift namenjeni liden in dostavi, ka so klime za okras, ka v bistvi nemajo kama iti (tisti, ki so še mobilni) itd. ? Glede direktora pa se popolnoma strinjam.

In reply to by Bindi (ni preverjeno)

takoj (ni preverjeno)

toga direktora Hoblaja poslati malo na prakso v Maribor v Dom Danice Vogrinec, k mag. Marko SLAVIČI, ka bou vido, ka se skrbi za starostnike in kakšen odnos treba imeti, ker jemi Hoblaj do gležnjev ne sega.
Plačamo pa svojci to izobraževanje in prakso z veseljem!!

jakaracman (ni preverjeno)

mo vas kar direktno pijto: pa ka lejko od enoga Hoblaja sploj čakate?????

In reply to by takoj (ni preverjeno)

12...... (ni preverjeno)

To ka se tu not dogaja je komaj začetek tega kar je napisano. Osebje je izčrpano do konca kot fizično tako tudi psihično. Po dve sami na oddelku. Jih prevoz umit nahrani... Oni v pisarnah pa na hladnem sedijo grejo ven na cigaret in kavo ter nazaj not v hlad. Da ne omenjam njihove pravne službe. Ženska se obnaša do ljudi kot da so zadnji drek na cesti. Danes sem se zjokala ko sem bila na obisku pri babici in me je gospa na vozičku s solzami v očeh lepo prosila naj jo vsaj za 15 minut peljem ven na zrak. Tu je potreba po delavcih res velika samo pol bi si mogli oni v pisarnah malo znižati plače kar pa za njih pač ni sprejemljivo.

Bilal (ni preverjeno)

Tou je pravi majster ka je delo teraso do drijgoga leta do zime de napravo teraso pravi šalabajzer se vijdi

123. (ni preverjeno)

Ge san delala v Diane pa so mi pozabili dati za podpisate listino o varstvu podatkov.......

Munt (ni preverjeno)

Hoblaja je nastavila politika SD, zato ni noben garant da je sposoben.Šteje da je poslušen partiji da nekaj popravlja ,to kar mu je omogočila prejšnja vlada. Za starostnike za katere je pa dom pa oskrba namenjena pa jih bolj malo zanima. Kvečjemo ob volitvah jih ubišče da jim zabiča koga morajo voliti Žalostno a resnično.

Kanat (ni preverjeno)

kje je še delal ta Hoblaj? nemrem se spomniti, prosim naj mi kdo našteje, če ve to. hvala.

abecedapokica (ni preverjeno)

Ne samo v DIANI,ampak tudi v Dom starcev v Rakičanu in v Domu v Murski Soboti treba delat in ne čakajte vsakega 15. v mesecu za skoraj nezasluženo plačilo.

Cesta. (ni preverjeno)

Vse je res, čista resnica, preverjeno, strašno slabo se godi oskrbovancem v Diani, ker je ta hotel nekam čudno zgrajen ... niti skozi vrata sobe se ne more z vozičkom, ker so preozka... kriv pa je direktor in nihče drug. Naj se malo spusti iz višav in se konkretno spravi reševat probleme. Zanikovati znajo, seveda, bog ne daj, da bi kdo priznal, da je kriv. V ZLOveniji že ne!!! 😢😔

grah (ni preverjeno)

Cesta ............ Direktor Hoblaj je lastnikoma Diane priskrbel dobro plačilo na mesec ,ki bo trajalo sigurno eno leto

In reply to by Cesta. (ni preverjeno)

grah (ni preverjeno)

Nekaj od tega je že res glede tam zaposlenih .Seveda boo vodstvo očitke zavračalo .Kjer je dim je ogenj tudi

komentator22 (ni preverjeno)

Zgrožen sem ko vidim to situacijo v Diani, saj nimajo niti kavomata in pa avtomata za pijačo, a jim slučajno to ne pripada?...vse kar imajo je mali stari kavni avtomat...Še plačevati bi jim morali pijačo "gospod" direktor, glede na to koliko kasirate na osebo...Omogočite jim več udobja saj je to njihov začasen dom in jim nabavite vse kar potrebujejo za udobno življenje, saj boste tudi vi enkrat starejši in boste vse te stvari potrebovali!

Starejše novice