Na občini pravijo, da vsi zasledujejo cilj, da bo Zlata lisica do doline.

Pred dnevi smo poročali, da je dolgoletni vodja prog za Zlato lisico Andrej Rečnik dejal, da je krivda, da je Maribor izgubil Zlato lisico, predvsem na mariborski občini.

Krivdo vali na mariborsko občino

Spomnimo, da je Rečnik, ki je bil štiri desetletja vodja delavcev, ki so pripravljali progo za Zlato lisico, globoko prizadet zaradi izgube organizacije Zlate lisice. 

Prav tako je Rečnik nezadovoljen s prenosom organizacije Zlate lisice na Smučarsko zvezo Slovenije, zahteva tudi skupščino društva ASK Branik.

Kot je še povedal v intervjuju, je največja krivda, da je Maribor izgubil Zlato lisico na Mestni občini Maribor in njenem vodstvu.

Rečnik trdi, da naj bi na mariborski občini premalo vlagali v infrastrukturo in zasneževanje ter niso ustrezno skrbeli za organizacijo dogodka.  

Poudarja, da so mariborski smučarski delavci vedno korektno opravljali svoje delo in da krivda ni njihova.

Kranjska Gora kot pogoj za Zlato lisico v Sloveniji

Zdaj so se za Mariborinfo odzvali tudi na Mestni občini Maribor, kjer pravijo, da je mednarodna smučarska zveza uvrstitev ženske tekme v Sloveniji letos pogojevala z organizacijo tekme v Kranjski Gori.

Prestavitev oziroma lokacija Mariborskega Pohorja letos ni bila možna, saj je FIS vztrajala pri določitvi končne lokacije v Kranjski Gori.

»Smučarska zveza bo v letošnji zimski sezoni tekmo organizirala v Kranjski Gori, dogovor pa je, da se tekma, takoj ko bodo izpolnjeni pogoji za tekmo v Mariboru, vrne v soorganizacijo ASK Branik in Mestne občine Maribor,« poudarjajo na občini.

Letošnji termin za Pohorje neugoden

Na občini še poudarjajo, da vsi zasledujejo cilj, da bi bila tekma na Mariborskem Pohorju do doline, torej po snežnem stadionu. 

Kot alternativa je v dokončevanju proga B - proga s ciljem na Trikotni jasi, kjer je spodnji del te proge - pod kočo Luka - že dokončan.

»Termin, v katerem je letos tekma v koledarju mednarodne smučarske zveze, je za Pohorje neugoden, saj je nemalokrat v začetku meseca januarja pomanjkanje snega zaradi tradicionalnih decembrskih otoplitev,« še dodajajo na občini.

Sicer pa pojasnjujejo, da je blagovna znamka Zlata lisica v lasti kluba ASK Branik in jo je za letošnje leto posodil v uporabo Smučarski zvezi Slovenije.

Komentarji (3)

. (ni preverjeno)

Občina de jin krijva, vej pa so zasneževali samo pri 15 stopinjaj snejga nemre biti.

Pederčina (ni preverjeno)

Za vse sem kriv jaz Aksentije Persenovič - Žabon.

Pall (ni preverjeno)

Na ledenikih ni snega, oni bi pa tekmo sred Maribora. Malo morgen😁!

Starejše novice