Neurje, ki je prizadelo tudi naše kraje, je marsikje pustilo hude posledice. Kot smo že obveščali, Center za socialno delo Pomurje pripravlja za vse, ki so utrpeli škodo ali bili v tej ujmi na kakršen koli način prizadeti, finančno pomoč.

Pomočnica direktorice na Centru za socialno delo Pomurje Danijela Cug je pojasnila, da so se, takoj ko so slišali, kako obsežne so bile posledice neurja, angažirali in sporočili uporabnikom, da imajo možnost uveljavljati pravico do izredne denarne socialne pomoči.

»Če posamezniki, družine s svojimi lastnimi dohodki ne zmorejo rešiti te stiske, ki je sigurno velika, ker gre za velike gmotne škode … lahko zaprosijo pri nas za izredno denarno socialno pomoč,« je dejala.

Poudarila je, da gre za posebno vrsto pomoči, ki je vezana zgolj na naravne nesreče, obstaja pa možnost, da se prejme večji znesek.

Krivdni razlog izločijo

Vlogo lahko na centru uveljavijo posamezniki in družine, najdejo pa jo na spletu ali na centru za socialno delo ‒ gre za vlogo za uveljavljanje pravic do izredne denarne pomoči. 

Cug pa je delila še en pomemben podatek:

»Če so posamezniki in družine v tem trenutku v situaciji, da imajo krivdni razlog ‒ to pomeni, da če v preteklosti niso izkazali namenske porabe za pomoč, ki so jo prejeli ‒ za primer elementarne nesreče ta krivdni razlog izključimo.«

Kaj je treba priložiti?

Kot je dejala, na centru bodo vsak primer obravnavali individualno.

Vsi, ki bodo predložili vlogo, pa morajo opisati, v kakšni situaciji so, kakšno škodo so utrpeli, izkazati pa morajo tudi svoj materialni položaj v tem trenutku. 

Namestnica direktorice je dejala, da bodo vsem, ki potrebujejo pomoč, pomagali tudi pri opisu okoliščin, do katerih je prišlo, le zglasijo naj se pri njih.

Kolikšna je lahko višina prejetih sredstev pomoči?

Kot primer je bil naveden samski uporabnik, ki lahko na mesec prejme dobrih 460 evrov denarne socialne pomoči.

To potem pomeni, da ta posameznik lahko prejme trikratni znesek pomoči, ki ga nameni za kritje nastale škode. 

»Kakšen bo ta znesek, za kakšno obdobje, v kakšni višini, je potem odvisno od primera do primera, ko mi pogledamo vso dokumentacijo, vse prejete vloge in vse druge okoliščine … Vsak, ki je v težjem materialnem položaju, se pravi, ki z lastnimi dohodki, z lastnimi sredstvi te škode  ne more popraviti … lahko uveljavlja to pravico,« je še dodala.

Komentarji (17)

pamet (ni preverjeno)

če si naš ide skoz, ovačik ne!
In kda nimaš v gospodarstvu nikakršnih uspehov. Ko zdravstvo razpada in ko do specialista rabiš še vedno 3 leta in ne 30 dni. Ko dviguješ davke, prispevke in siromašiš prebivalstvo. Potem začneš lajati o sovražnem govoru zato, da utišaš vse, ki ne mislijo tako kot ti.....tome pravimo golobizem!

. (ni preverjeno)

Vse to se dogaja na temeljih janšizma!

In reply to by pamet (ni preverjeno)

Tinasky (ni preverjeno)

Jaja iz natega v NATEG! Temu se reče dno od dna! Odstranili bomo vse državne pohabljene parazite in cedil se bo med! Kdo jih pa rabi vsem škodljive parazite i pohabljene podgane!

In reply to by pamet (ni preverjeno)

csfda (ni preverjeno)

Ne ven, ce se sploj splaca popravlate - drugo leto de prej se ujse

Hitlik (ni preverjeno)

ne nasedat tem infojem odnosno znesku, ker nikoli ne dajo tako, vedno imajo izgovor zakaj dajo manj.

pametni (ni preverjeno)

pomeni
mi ki imamo zavarovano
ki smo odgovorni do svoje lastnine
bomo preko proračunskih sredstev plačevali za one ki nimajo zavarovanih objektov
ker vse zapijejo
Jebeš tako državo

Surfeiter (ni preverjeno)

tako je
Jebeš sirotinjo

In reply to by pametni (ni preverjeno)

Sedecrem (ni preverjeno)

A veš da sem jaz hotel isto napisati
Pameten gospodar ima zadevo zavarovano
Sirotinja ki vse zapije pa ne
Sedaj pa pizdi
A sedaj bomo pa mi preko proračuna plačevali za neodgovorne lastnike
Bo pač brez strehe
In tako bo vedno delal
Čakal na državno - občinsko pomoč

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Sedecrem (ni preverjeno)

A veš da sem jaz hotel isto napisati
Pameten gospodar ima zadevo zavarovano
Sirotinja ki vse zapije pa ne
Sedaj pa pizdi
A sedaj bomo pa mi preko proračuna plačevali za neodgovorne lastnike
Bo pač brez strehe
In tako bo vedno delal
Čakal na državno - občinsko pomoč

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

99 (ni preverjeno)

Ja, kaj človek spije, poje in z ritjo zmiga, to ima!

In reply to by pametni (ni preverjeno)

Ojla (ni preverjeno)

Aja ..tan enoj Manci v trnišči ka siroti odkrije cejlo kučo pa če nej mejla zavarovano pomeni ka zapije vse ali pa pač si nemre privoščiti to?

In reply to by pametni (ni preverjeno)

imre (ni preverjeno)

Dajo denarno pomoč te pa do prosili nazaj ali pa do rubili

Sedecrem (ni preverjeno)

vse jim je treba zarubiti
ali pa naj ne prosijo za denarno pomoč

In reply to by imre (ni preverjeno)

tanjicina špranjica (ni preverjeno)

kda je Janša bija, te niti takšnih neurij nej blou, zdaj pa je golobizem in katastrofe so tu

In reply to by Tanja flasskon (ni preverjeno)

Presse (ni preverjeno)

Izstop delodajalskih organizacij iz dialoga z vlado: vladni ukrepi nekoordinirani in ideološko naravnani

anton77 (ni preverjeno)

naprej vojna, po vojni pa obračuni, kak z zdravnico Franjo: Zdravnica dr. Franja Bojc Bidovec, po kateri nosi partizanska bolnišnica pri Cerknem ime, je bila žrtev spletkarskih komunistov. Med vojno, leta 1944, se je skupaj s kolegom Viktorjem Volčjakom, komaj rešila. Obtoževali so jo, da naj bi “namerno in netočno izvrševala svoje dolžnosti” in “nezadostno nadzirala in skrbela za zaupane ranjene tovariše”. Prav tako pa naj bi prispevala k “razkrajanju notranje povezanosti in borbenega razpoloženja med partizani” in “omalovaževala zastavo zavezniške države”.
Zdravnica dr. Franja Bojc Bidovec se je rešila svojih komunističnih zveri in ostala živa. Tudi Angela Vode je ostala živa, a so jo vlačili po zaporih in ji odvzele vse državljanske pravice. Zakaj? Ker je nasprotovala podpori komunističnih zveri, ljubezenskemu paktu Ribbentrop-Molotov. Janko Premrl Vojko ni imel te sreče. Komunistične zveri so ga zahrbtno umorile. Pa Alfonz Šarh, legendarni komandant Pohorskega bataljona in Tone Tomšič, član ljubljanskega izvršilnega odbora OF? Z njima se komunistične zveri niso same mazale rok, ampak so ju ,,samo" izdale svojim vojnim zaveznikom v revoluciji: Šarha nacistom, Tomšiča fašistom......tako to gre, mi pa objokujemo leseno bolnico, katero je že n-tič odneslo neurje!

.. (ni preverjeno)

anton77 . Zašel si s teme, ampak vseeno. Huda paranoja. Površno in enostransko. Daleč od zgodovinske objektivnosti in resnice. Vse so zakuhali ljudje , ki so določen sistem izrabili za lastno promocijo in koristi. Tako v komunizmu , fašizmu. nacizmu. socializmu in če hočeš tudi danes v kapitalizmu in demokraciji ter svobodi govora. To delaš tudi ti s svojimi pavšalnimi trditvami. Obračunavaš z nekim fantomom komunizmom. Kdo pravi , da če boš imel možnost ne boš tudi z ljudmi , ki bodo tvoji omejenosti tako ali drugače nasprotovali.

Starejše novice