Foto: Univerza v Mariboru
Univerza v Mariboru je s svojim že devetim razpisom izbrala najboljšega študenta oziroma študentko mariborske univerze. Tokrat si je nagrado prislužila absolventka magistrskega študija arhitekture.

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerji, družbo Elektro Maribor ter Energijo plus, že deveto leto zapored izvedla tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru.

Z razpisom želijo vsako leto nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju.

Na današnji slavnostni prireditvi so razglasili najboljše tri uvrščene. Najboljša študentka Univerze v Mariboru je na podlagi ocene strokovne komisije postala Sanja Špindler, absolventka magistrskega študija arhitekture na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru. 

Drugo uvrščena je Špela Kovše, študentka magistrskega študija Logistika sistemov na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, tretje mesto pa zaseda Jan Lokar, študent magistrskega študija Energetika na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru. 

Nagrajenci so prejeli denarne nagrade, ki jih je prispevala skupina Elektro Maribor, in sicer je najboljša študentka Univerze v Mariboru prejela denarno nagrado v višini 600 evrov, drugo uvrščeni 400 evrov in tretje uvrščeni 200 evrov.

Foto: Univerza v Mariboru

Kdo je Sanja Špindler?

Sanja Špindler je absolventka magistrskega študija arhitekture na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru.

Nagrajenka se lahko pohvali z večkratno uvrstitvijo med najboljših pet odstotkov študentov v generaciji in s povprečno oceno 9,71. Je prejemnica Rektorjeve nagrade, osvojila je tudi prvo mesto na nacionalnem nivoju natečaja Multi Comfort Student Contest 2019, prav tako pa se je uvrstila med 10 najboljših na svetovnem nivoju omenjenega natečaja. 

Prav tako je prejemnica nagrade Mestne občine Ptuj za najboljšo študentko prve stopnje študija v študijskem letu 2016/2017, in sicer si je nagrado prislužila z diplomskim delom Radioamaterska postojanka z razgledno točko na Gomili-Mestni vrh pri Ptuju. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

Bravo punca, ter vsi ostali prejemniki.
To so talenti!

Kritičar (nepreverjen)

Čestitke mlademu potencialu!

Starejše novice