Slika je simbolična.
Lovci so zjutraj naleteli na poginulega divjega prašiča in zaradi suma na prisotnost afriške prašičje kuge takoj obvestili pristojne institucije.

Ob 8.22 so lovci Lovskega društva Podvelka na območju naselja Zgornji Lehen na Pohorju v občini Ribnica na Pohorju našli poginulega divjega prašiča, je zapisano na strani Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Lovci so zaradi suma na prisotnost afriške prašičje kuge obvestili Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in dežurnega higienika veterinarsko higienske službe, ki je kadaver prevzel in ga bo prepeljal v za to namenjene prostore.

Afriška prašičja kuga je virusna bolezen, ki prizadene domače in divje prašiče. Virus je neškodljiv za zdravje ljudi, vendar je v mnogih državah že povzročil obsežno gospodarsko škodo. Ker cepiva ni, lahko izbruh zahteva pokončanje velikega števila domačih prašičev na prizadetih območjih.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
butalec (nepreverjen)

Ka mo se morali proti tomi virusi tudi cepiti? S kelko odmerkami?

norcivvladi (nepreverjen)

Ka norite pa zdaj s ten? Ze spomladi je vlada dala odlok ka se spokole 90% populacije divjih prasicov v Sloveniji in so tudi jih. Torej jih zdaj scete spoklati se ostalih 10% pa nicate beden izgovor?! Te pa mo pa masne pare placuvali kda mo jih uvazali in umetno naseljevali! Bedaki eni! Zalostno je dejstvo ka je divji pujsek samo se v eni sumi v eni vasi na Gorickon. Drugje v Prekmurji jih vec sploj nega

Starejše novice