Mestna občina Murska Sobota je izdala namero o prodaji poslovnega prostora na soboški tržnici. 

Že dlje časa iščete primeren poslovni prostor v središču Murske Sobote? Zdaj imate priložnost za nakup. Mestna občina Murska Sobota prodaja poslovni prostor, ki spada pod soboško tržnico.

Prodaja se poslovni prostor v kletnih prostorih tržnice

Kot so zapisali v nameri o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo prostora, gre za poslovni prostor, ki je v kletnih prostorih soboške tržnice na naslovu Kocljeva ulica Murska Sobota. 

In sicer predmet prodaje je poslovni prostor številka 11, ki stoji na parceli številka 1328/1 in je v solasti Mestne občine Murska Sobota do 3/5.

Prostor je velikosti 23,30 kvadratnih metrov, prodaja pa se za izhodiščno ceno 6.500 evrov.

V to ceno ni vštet dveodstotni davek na promet nepremičnin, ki ga plača kupec, je še zapisano v nameri.

Zainteresirani kupci morajo oddati ponudbo

Vsi, ki so zainteresirani za nakup omenjenih poslovnih prostorov, morajo oddati ponudbo ali izjavo o nameri nakupa po pošti na naslov: Mestna občina Murska Sobota,  Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota ali na elektronski naslov: [email protected].

Ponudba ali izjava o interesu za nakup predmetnega poslovnega prostora se lahko odda najkasneje do 21. junija 2023 do 13. ure.

Pisna izjava o interesu za sklenitev kupoprodajne pogodbe se šteje za pravočasno, če je oddana na pošto priporočeno in prednostno pismo, in sicer najkasneje zadnji dan roka za prejem ponudbe.

Če je izjava dana osebno v vložišče Mestne občine Murska Sobota, pa se šteje, da je pravočasna, če je oddana v vložišče najkasneje do navedenega datuma in ure.

To so pogoji za nakup

Kot je še navedeno v razpisu na spletni strani soboške občine, mora prijava na razpis za nakup poslovnega prostora vsebovati točen naziv in naslov kupca, matično in davčno številko ter višino kupnine.

Celotno kupnino je izbran ponudnik dolžan poravnati na osnovi izstavljenega računa in v skladu z valuto, ki je navedena na izstavljenem računu. Račun bo kupcu izstavljen z datumom sklenitve prodajne pogodbe.

Plačilo celotne kupnine v določenem roku je bistvena sestavina pravnega posla.

V primeru, da bo za nakup zainteresiranih več oseb, bodo z njimi po poteku roka za sprejem ponudb opravljena pogajanja ter bo prodajna pogodba sklenjena z najugodnejšim ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno.

Prodajna pogodba bo sklenjena po poteku najmanj 20 dni od objave te namere na uradni spletni strani Mestne občine Murska Sobota oziroma po opravljenih pogajanjih z zainteresiranimi ponudniki.

Komentarji (3)

Falko (ni preverjeno)

Kupim?? Koliko mi placate??

Victoria Whittell (ni preverjeno)

Dokler nisem videl bančnega nakazila, v katerem je bilo navedeno 4027 $, nisem verjel ... DA ... je moja sestra resnično služila denar v prostem času na svojem prenosnem računalniku Apple.. sestrina sostanovalka je to počela le približno A LETO In do sedaj sta plačala hipoteko na svoje stanovanje in kupila novega peugeota 205 gTi. PREBERITE VEČ Za več podrobnosti pojdite na to spletno mesto........https://todayfox7.blogspot.com/

Bindi (ni preverjeno)

Tista klet je totalno neposrečena, mračna, celi plac je zamorjeni, boljše bi bilou, če bi čevljare pa gostince, kera še vztrajata tan, poiskali boukši plac, celotna klet pa bi bila samo za kakšo skladišče, ali pa mladi bendi bi lejko tan meli vaje, popoudnevi pa večer tan ne bi moutili nikoga.

Starejše novice