Slika je simbolična (foto: Niko Časar
V Pomurju se bo ta konec tedna pelo in plesalo. Pripravili smo kratek pregled dogodkov.

V petek, 2. junija, bo v Lutvercih Gasilska noč s skupino Mambo Kings. Ob 18. uri pri gasilskem domu Lutverci.  

Ob 19. uri bo v Kulturnem domu Beltinci Glasbeni večer s klapo Dalmari. V Okrepčevalnici Viktorija v Filovcih pa bo ob 20. uri 2. Noč Viktorije z nastopom skupine Blue Planet

V petek in soboto bo pri Ribiškem domu ob Soboškem jezeru Moto srečanje, ki ga organizirajo Jekleni jahači Bakovci. V petek bodo tako nastopili Moby Dick, v soboto pa Špirit Band, z začetkom ob 17. uri. 

Sobota v znamenju družinskega piknika

V soboto, 3. junija, se bo ob 8. uri zjutraj na Expanu začelo državno prvenstvo v supanju, ter sprint in daljša razdalja za pokal Mestne občine Murska Sobota. Ob 11. uri pa sledi mednarodno prvenstvo.  

V mestnem parku v Murski Soboti bo ob 10. uri tradicionalni Družinski piknik.

Ob 90. obletnici Prostovoljnega gasilskega društva Tišina, bodo ob 19. uri nastopili Domen Kumer in Blue Planet, na občinskem gasilskem tekmovanju Gasilske zveze Rogašovci - Prostovoljnega gasilskega društva Pertoča v Pertoči ob 16. uri Skupina Vrhovi.

V Selu bo na gasilski prireditvi Larisa Sreš & Skupina Avantura ter Nuša Rojs ob 17. uri, v Neradnovcih pa bo gasilska veselica z Weekend Bandom, 100 let Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Bistrica pa bodo ob 19. uri obeležili z gasilsko veselico z nastopom Ansambla Saša Avsenika.

V Dokležovje na 8. Žabjo noč prihaja Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami ob 18. uri.

Ljubitelji trših ritmov pa morate zaviti v Ljutomer. Ob 20. uri bodo v mladinskem kulturnem centru nastopili Einschlog

Na gradu Negova bo Festival ljubezni. V soboto in nedeljo lahko prisluhnete branju poezije, degustirate vina, si ogledate razstave in prisluhnete etno zvokom.

Nedelja s konji in plesno produkcijo

V nedeljo, 4. junija, bo ob 15. uri v Dvorcu Rakičan Družinsko popoldne s konji. Možno bo jahanje konj in vožnja s kočijo. 

Na Poletni produkciji plesne šole Zeko pa se vam bo predstavilo več kot 200 plesalcev iz celotnega Pomurja in pokazalo svoje pridobljene veščine v plesu. Ob 18. uri na Osnovni šoli I Murska Sobota

Za drugo aktualno dogajanje spremljajte koledar dogodkov na Sobotainfo.

Starejše novice