Kljub temu da se v murskosoboški bolnišnici trenutno zdravijo 19 bolnikov s covidom-19, od tega so 4 na intenzivni negi, ne krčijo rednega programa.

Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar je izpostavil, da zaenkrat še ohranjajo celotno delavnost bolnišnice. 

»Na neakutnem segmentu pa smo pač morali nekoliko zmanjšati, kar tudi poskušamo nadoknadit, ampak celotna ostala dejavnost bolnišnice v tem trenutku še poteka tako kot si želimo, čeprav so pa težave zaradi epidemiološke slike, tudi zaradi morda kdaj nerazumevanja ali pa napačnega pristopa do PCT pogojev, še zmeraj prisotne,« pojasni Grabar.

Čakalne dobe najdaljše za ortopedske operacije

Zaradi prepovedi opravljanja ne nujnih storitev med epidemijo, so se čakalne dobe na najbolj podaljšale za ortopedske operacije. Pa tudi pri gastroenterologinji v diagnostičnih postopkih in nevroloških storitvah, predvsem zaradi pomanjkanja zdravnikov in povečanja potreb.

Tako morajo nadoknaditi okoli 19 odstotkov zaostanka na področju neakutnih bolezni, za četrtino pa zaostajajo z delom v ambulantah. 

»Vendar je bil problem ravno v odzivnosti pacientov, nekateri preprosto niso hoteli priti na pregled. V tistem času je tako veliko storitev odpadlo. Ambulante pa so opravile samo do polovice opravljenega dela ob naročenih pacientih, zdaj to poskušamo nadoknaditi,« je dodal.

Skupaj bodo okoli 30 milijonov evrov namenili za investicije

Zaostanek bodo nadoknadili tudi zaradi načrtovanih novih investicij, o katerih so danes govorili tudi z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem.

Minister si je na obisku ogledal prostore negovalne bolnišnice, kjer bodo v kratkem povečali število postelj.

»Tako bo za področje negovalnega oddelka prišlo do povečanega kapacitet s sedajšnih 47 na 72. To gre v skladu s povečanimi potrebami po negovalnih zdravstvenih storitvah v regiji.« je dejal minister za zdravje Janez Poklukar.

Prenova negovalnega oddelka je vredna nekaj manj kot 9 milijonov evrov. Skupna vrednost vseh naložb v murskosoboški bolnišnici pa znaša skoraj 30 milijonov evrov. V naslednjih petih letih bodo obnovili dializni center, interni, infekcijski in kirurški oddelek ter otroški urgentni center, širili pa bodo tudi operacijski blok.

Komentarji (18)

goričkidirkač (ni preverjeno)

Lažnivec !

poncij pilat (ni preverjeno)

G .Grabar, a ste Vi mogoče cepljeni?????Ali se vsaki den pikate?

asa29

Več kot dve leti sem čakal na pregled pri kardiologu. Ko sem končno prišel na vrsto so me zavrnili zaradi neizpolnjevanja PCT. Dejali so mi naj se testiram, seveda proti plačilu ali pa naj zapustim bolnišnico. Toliko o neodzivnosti pacientov.

100-100 (ni preverjeno)

Dobro, dve leti si čako, te si se pa nej ščeu stestejrati, si normalen ali pa glumiš brez veze. 12 eurov ti več pomeni kak betek.

In reply to by asa29

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp asa29

Nobene potrebe ni po LAGANJU. Očitno je Tvoj osebni zdravnik ocenil, da zadeva ni nujna, zato napotnica pod REDNO.
Priznaj.... pa še testiral si se, zdravnik kardiolog pa je ugotovil, da Ti pravzaprav ni nič!
Verjetno preveč alkohola, kajenje, prekomerna teža, slaba telesna aktivnost. Vzemi se v roke.

Lnoč

In reply to by asa29

Gost5 (ni preverjeno)

Lažnjivec, da te ni sram, kakšna neodzivnost pacientov, a je normalno da ti za nevrologa po napotnici hitro dajo termin za 2.5 leti, ja, prav ste prebrali? Osebni zdravnik ti pa noče dati napotnice pod zelo hitro, pa še tam je čakanje več kot leto. V tem času lahko že nekajkrat krepiraš zaradi raka ali kakšnega drugega obolenja, ki ti ga pravočasno ne diagnosticirajo.

Ajdovec (ni preverjeno)

joj, no! saj pa ne rabiš v to butasto bolnico. greš v tisto, kjer je najkrajša čakalna doba. sam sem tako opravil en pregled v lj, ker pri nas bi čakal leto in pol. pa ena kontrola bila v lj in adijo. samo gobec vas je tu, ukrepati pa sploh ne veste v svoj prid. isto, ko se nekdo preko medijev joče zarad nekega problema, namesto da se obrne tja, kjer je problem oz. kdor se ukvarja s tistim problemom, npr. odvetnik. ne znajdete se nikak, pol pa samo jočite.

In reply to by Gost5 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Problem je ta bolnica ne dobi plačila če dela več. Zavarovalnica pove kolko lahko delajo, ostalo delajo privat. Sistem je f kurcu.

. (ni preverjeno)

Toliko o hipokratovi zaprisegi

In reply to by . (ni preverjeno)

magyar bacsi (ni preverjeno)

Bravo grablaš tak se dela, povej resnico! Problematični so pacienti, udri po njih, ko jim jebe mater, jebeš takšne paciente. Predlagam komplet zamenjavo pacientov, to ni noben red. Bo že tvoj prijatelj posrani jajo naredil red. Prekleta banda pacientovska. Vsi so neodzivni, verjetno so pod anestezijo? Kaj praviš?

magyar bacsi (ni preverjeno)

To se mi dopade, ko je nekdo tako konkreten in opozori na pereč problem. Potem tudi rešitev več ni daleč.

In reply to by magyar bacsi (ni preverjeno)

Statistik (ni preverjeno)

In če nekateri niso hoteli priti na pregled potem ta čas velecenjeni strokovnjak gleda v luft?!?

MiniMax (ni preverjeno)

Ha ha ha ha ha ha nič vam ne verjamem

pinkec55 (ni preverjeno)

ja, zdaj so pacienti krivi. idiot smotani. v tej epidemiji ste vsi v zdravstveni in politični stroki krivi, vsi! vsi mi drugi pa smo žrtve. celi narod bi moral skupno tožiti to nepošteno državo. vsem tem kao strokovnjakom želim čim hujše dneve in mučno smrt. brez zamere, ampak tudi oni nam želijo to. vedelo se je že, da se janssen že nekaj mesecev v tujini ne nuca, mi pa smo s tem celo mladoletne cepili, in žal celo smrt doživeli na ta račun. torej čće nam oni želijo vse slabo, jim tudi j az želim vse slabo in kruto smrt. vem,d a kruto zveni, ampak oni so tako začeli, jaz pa želim samo nazaj z enako mero, le takop bo vse pošteno. kajti zdravstvene etike že dolgo ni med nami.

GrimReaper (ni preverjeno)

Vsem pokvarjenim doktorom in politikom želim dolgo življenje in težko bolezen.

In reply to by pinkec55 (ni preverjeno)

pinkec55 (ni preverjeno)

opravičujem se, res grdo zveni(m), ampak res smo že z vseh strani prizadeti. sicer imam po eni strani prav, po drugi niti najmanj in želim le dobro. vsem, vsepovsod, vedno in za vedno le dobro, vse tako kot nekoč bilo je.

In reply to by pinkec55 (ni preverjeno)

eden z bolnice (ni preverjeno)

ja pa kulture izražanja tudi ni med nami...
kak pravijo izkušnje: če ti doktori nemrejo pomagati ti ostaneta še dve opcijo: Bog ali metel..uživaj maximalno

In reply to by pinkec55 (ni preverjeno)

eden z bolnice (ni preverjeno)

.ps.
..in matilda

In reply to by eden z bolnice (ni preverjeno)

Starejše novice