Foto: Jože Žerdin
Na druženju ob njuni 65. obletnici poroke so se poleg domačih zbrali še sosedje in prijatelji ter skupaj nazdravili Ivanu in Matildi Kavaš.

V Gančanih je bilo v sredo, 20. septembra, zelo veselo. Zakonca Matilda in Ivan Kavaš sta na svoji domačiji praznovala 65 let skupnega zakonskega življenja.

Matilda in Ivan Kavaš sta skupno pot začela pisati davnega leta 1958

Njuna skupna življenjska pot se je začela pisati davnega leta 1958 v Ljubljani. Oba sta bila rojena v kmečki družini v Prekmurju. Ivan, rojen leta 1935 v Bratoncih, Matilda, rojena leta 1938 v Gančanih.

Čeprav oba izhajata iz Prekmurja, pa ju je pot ponesla v Ljubljano, kjer sta študirala. Tam sta se spoznala, zaljubila in se nato v Ljubljani tudi poročila in si poiskala delo.

Matilda je delala v gradbenem podjetju Tehnika, Ivan pa je bil naprej zaposlen v gradbenem podjetju Slovenija ceste Tehnika in nazadnje v podjetju Merkur, kot vodja komerciale.

Po nekaj letih skupne poti sta si začela ustvarjati tudi družino. Dobila sta hčerko Stanko ter sinova Ivana in Marjana. Otroci so pridno odrasli, zakonca Kavaš pa sta se odločila, da se v zasluženo upokojitev vrneta nazaj v rodno Prekmurje.

V Gančanih sta si tako zgradila topel dom, kjer sedaj na jesen življenja uživata sadove minulega dela. Njuni otroci pa so si med tem prav tako ustvarili družine, tako da ju danes razveseljujejo vnuki Barbara, Matej, Miha, Matic in Denis. Imata pa tudi že tri pravnuke Pio, Bora in Brina.

Veliko slavje

Poleg velike družine pa se zakonca Kavaš odlično ujameta tudi s sosedi in prijatelji, ki so prav tako ponosni nanju, da jima je uspelo že 65 let skupnega življenja.

Ob njunem praznovanju so se zbrali in jima prišli osebno čestitat. Prinesli so jima šopek rož, spominsko listino in po stari prekmurski navadi še sveže pečen vrtanek.

Sosed Franc Jerič pa je ob tej priložnosti v roke vzel tudi harmoniko in zaigral nekaj narodno zabavnih skladb.

Matilda in Ivan Kavaš sta z vsemi, ki so ju ob tem jubileju prišli pozdravit, delila svoje spomine in zgodbe iz dolgega in lepega zakonskega življenja ter se poveselila.

Dogodek praznovanja 65. obletnice poroke zakoncev Kavaš je tako vsem ostal v lepem spominu. 

Komentarji (1)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Bog vama daj še dolga zdrava leta.

⚘🍰🍾🥂

Starejše novice