V Središču ob Dravi so se danes na protestnem shodu znova zbrali tamkajšnji prebivalci, ki so odločeni, da si azilnega doma v bližini, ne želijo. V znak podpore je v Središče ob Dravi danes prišel tudi prvak Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

Pred občinsko stavbo v Središču ob Dravi so se danes popoldne, ob 15.15, na protestu ponovno zbrali domačini, ki se ne strinjajo z vladno odločitvijo, da v njihovi občini postavi začasni azilni dom za ilegalne prebežnike. 

V zadnjem mesecu so se zbrali na več shodih, z mirnim pešačenjem čez prehod za pešce so desetkrat zaprli tudi tamkajšnje prometne ceste. 

V le nekaj dnevih so zbrali 3500 podpisov peticije proti azilnemu domu in jih dostavili v državni zbor, pretekli teden so sprožili tudi upravni spor glede sklepa vlade o vzpostavitvi azilnega doma. 

»Golobova vlada ignorira naše zahteve in nas ne posluša, obravnava nas kot drugorazredne državljane,« vse to in še več, smo danes lahko slišali v Središču ob Dravi.

»To, da nismo solidarni, ne drži!«

Na današnjem shodu, ki je le eden izmed mnogih v nizu, se je kmalu po 15. uri zbralo približno 50 tukajšnjih prebivalcev. 

Vladi Roberta Goloba so znova poslali odločno sporočilo – azilnega doma tukaj, v Središču ob Dravi ne bo

Golobovi vladi očitajo, da jim laže in sprejema odločitve o prihodnosti njih in njihovih otrok brez predhodnega dialoga, ter da z njimi ravna kot z drugorazrednimi državljani.

Kot pravijo, jih vlada ne sliši, še več, soočajo se z očitki, da niso solidarni.

Kot so večkrat poudarili, so v preteklosti že pokazali solidarnost – ko so denimo sprejeli ukrajinske begunce, ali leta 2015, ko je Evropo in tudi Slovenijo zajel begunski val.

Le, da so takrat, kot pravijo, v naše kraje, prihajale družine z otroki, danes pa prihajajo mlajši moški – ilegalni migranti – brez dokumentov in kdo ve, s kakšnimi nameni

Če se vladni scenarij uresniči, jih močno skrbi, kako bo z varnostjo in kakovostjo življenja, v sicer mirnem podeželskem okolju. 

Janša jih podpira

V zadnjem mesecu so izpeljali že več protestniških akcij – desetkrat so denimo za eno uro že zaprli cesto, tako, da so neprenehoma hodili preko prehodov za pešce. 

Ker to še vedno ne strezni Golobove vlade, kot pravijo, so minuli petek na upravno sodišče vložili tožbo in predlog za izdajo začasne odredbe za zadržanje sklepa vlade. 

Tudi danes je skupaj z občani protestiral tamkajšnji župan Toni Jelovica, v znak podpore pa se jim je pridružil tudi prvak SDS Janez Janša.

Ta je v izjavi dejal, da gre za nerazumljiv in šokanten dogodek, do katerega sploh ne bi smelo priti in dodal, da predsednik vlade ne razloči med legalnimi in ilegalnimi migracijami ter da si sami delajo problem, ki ga želijo seliti iz Ljubljane. Predvsem pa je po njegovem  zaskrbljujoče nekaj drugega, saj aktualna vlada deluje v smeri - z ukinitvijo urada za demografijo -  znižanja rodnost in uvoza čim več migrantov. Tudi sklep vlade, da se nova centra postavita na južni meji je zanj znak, da vlada želi, da migranti v Sloveniji ostanejo. Sicer bi lokacije dali drugam, kjer bi imeli migranti le še nekaj metrov do meje druge države, pravi Janez Janša. Omenil je še, da je župan poudaril, da se je sklep sprejet brez tega, da so sploh obvestili občino in zanj je to naravnost škandalozno. Meni, da je taka lokacija neprimerna, tudi z vidika varnosti.

Njegovo osebno mnenje je, da bodo odgovorni še enkrat premislili, kaj bo na kraju samem, saj so občani pokazali enotnost, svetniki so sprejeli sklepe, ki nasprotujejo tej rešitvi. Kje naj bi po njegovem bili migranti nastanjeni? Odgovoril je, da predlaga, da se migrantov ne vabi k nam in da naj predsednik vlade razmisli, preden izusti takšne neumnosti, saj migrante to razumejo tako, da je vseeno, ali prideš v Slovenijo z ali brez potnega lista.

Komentarji (30)

bv (ni preverjeno)

prišel mesija JJ; tooo!! trop pa na kup!

vaški pijanček (ni preverjeno)

KI sploh ne vedo kje je šengenska meja i kakšna zakonodaja velja, se ne ćudit tem donorodcem !?

In reply to by bv (ni preverjeno)

VLEDAVO (ni preverjeno)

KDEJ DE JANSA DOSEL U LENDAVO KA DE MAGYARE ZIVO VREZAL I GONDOLO SE GORIDOLI VOZIL ONDA GERENCERKI NA OBID ISEL

In reply to by bv (ni preverjeno)

bv (ni preverjeno)

prišel mesija JJ; tooo!! trop pa na kup!

Gees (ni preverjeno)

Naj te migrante vcasig dajo v fabrike Al pa na njive, kmetom v pomoc! Pa naj si zasluzijo za dom!

. (ni preverjeno)

Ali nimamo že sami dovolj delomrznih socialašov za taka dela!? Iz dneva v dan živijo lagodno življenje na tuji račun!

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Jebo vas ilegalci (ni preverjeno)

Odpret azilnega pa zaplinit

. (ni preverjeno)

Vse naciste!

In reply to by Jebo vas ilegalci (ni preverjeno)

Karrči (ni preverjeno)

Rusofil je prišel malo ljudi gor vižigat. Udbovske metode preverjenega udbovca.

naši (ni preverjeno)

Golazen janšistična se zbira !! Njih v dom za debile !

In reply to by Karrči (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Naj se vaše besede pozlatijo. Prav teh debilov se je treba bati, ne pa mimoidočih migrantov.

In reply to by naši (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Preveč jih je!

In reply to by naši (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Prišel je glavni hujskač vseh hujskačev. Nacizem je pač treba učinkovito širiti. Kdo je on in vsi, ki bi radi krojili svet? Od kod jim pravica določati kje je kdo lahko in kje ne? Prav bi bilo, da bi sami postali nekoč žrtve svoje slabonamerne taktike. Sicer pa, nikoli se ne ve. Kdor drugemu jamo koplje, naj sam vanjo pade in to čim prej, tem bolje! Na nizkoten in podel način si nekdo nabira politične točke!

22 (ni preverjeno)

Hudobija ne pozna meja. Čeprav ta obisk pomeni prilivanje olja na ogenj, ni problema, saj bo na volitvah pomemben vsak glas.

white 1 (ni preverjeno)

ka je gamad levičarska,pelajte si migrante domov

naši (ni preverjeno)

Gamad janšistična pelaj si diktatora in njegovega slugo domov in liži jajca in dupe !

In reply to by white 1 (ni preverjeno)

38 (ni preverjeno)

Tako zlorabljati vaščane in migrantstvo za nabiranje točk pred volitvami, pa je res poden od podna. Imamo vrhunsko desnico v smislu negativizma. In take bi naj volili? Bog ne daj!

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hmmmm, še JJ je prišel pristaviti svoj piskerček.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

In so izkoristili lep sončen dan ta promocijo kandidatov za poslance v EU.

No, Zver bo itak spet šel v Bruselj, ker JJ tako hoče.

Glede migrantov pa samo mimogrede.

Ne rabijo biti v azilnem domu pod kontrolo.

Prišli bodo tako ali drugače in se bodo pač razkropili po vaseh kakor se bo kdo znašel.

In potem raja naj ne joka, da migranti hodijo po vaseh.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

. (ni preverjeno)

Prav je, da pridejo in se razkropijo po vaseh. Domišljavce in samoljubneže je pač treba prizemljiti in jim dati vedeti, da niso gospodarji tega sveta. Takrat njihov "mesija" ne bo slišal jokanja in stokanja svojih pokvarjenih privržencev.

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Država, ki ne zna braniti svoje meje ni država. Očitno se ne upošteva mednarodna zakonodaja, ki pravi da lahko begunec ilegalno prestopi samo mejo prve varne države. Ti avanturisti, ki prihajajo k nam, so prestopili meje več varnih držav, zato pravice do azila nimajo. Janša je manipulator in lovec v motnem. Je kaj naredil med dvoletnim vladanjem? Nič, razen da je državo zadolžil za 6 milijard

. (ni preverjeno)

Spoštovani! Migranti nas niso napadli, zato na srečo še ni potrebno braniti naših meja.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

mimimim (ni preverjeno)

Kakšno govno moreš biti, ka prvo minuto izkoristiš takšno tematiko, se vsedeš v avto in letijš na drugi konec Slovenije pumpat lidi, se dret po zvočnikih in si naberat politične točke s populizmom :S

. (ni preverjeno)

Vsako pumpo enkrat vrag vzame!

In reply to by mimimim (ni preverjeno)

SOLDAT1985 (ni preverjeno)

TO JE DEFINICIJA MRHOVINARJA.

trg zmage

Včerajšnja Tarča je bila v prvem delu ravno na delu s to tematiko. Mene ni ničesar začudilo: levi na eno stran, desni na drugo. Kateri pa imajo sploh prav?
Levi, ker bi skoraj vse dopustili, ne ločijo legalnih migrantov od nelegalnih, o beguncih še niso slišali, kajti vse mečejo v isti koš?
Desni, ker bi državo oz. Evropo mogoče hoteli skoraj hermetično zapreti? Tudi to ni rešitev, čeprav mi je podobna ideja za rešitev bližje.
To, da je Janša obiskal Središče ob Dravi ni nič narobe. Pač nabira politične točke, evropske volitve so blizu in glasovi štejejo. Take poteze so vendarle razumljive za delovanje neke stranke. Pa čeprav tudi drži, da Janša za Središče prej še nikoli ni slišal, niti bil tam! Seveda tudi ne Golob. Kaj je torej narobe z obiskom?
Zakaj pa nekdo od levih ni prišel z namenom, da bo miril prebivalce te male občine? Lahko bi prišla Joveva, katera je včeraj v oddaji kar "briljirala" s številkami, katere so ji napisali. Kaj pametnega pa drugače gledano ni povedala. Me je pa presenetil Nemec, predstavnik levih, kateri je kljub ostrim stališčem do desnih vseeno dodajal kar precej vsebine oddaji.
Torej levi ne pridejo v Središče enostavno zato, ker bi doživeli hladen sprejem, torej je na dlani, da se občani enostavno z azilnim domom ne strinjajo. V tako majhnem kraju enostavno ne sme biti, saj bi bilo teh azilantov nesorazmerno veliko naspram prebivalcem kraja!
Sicer pa... evropske volitve bodo pač neki pokazatelj, kaj si tudi drugi prebivalci države mislijo o vsem tem!

imajo prav (ni preverjeno)

Slovenija, kot samostojna država, je izgubljena. V vseh porah družbe in v vseh institucijah (prav vseh), prevladuje duh "ponosnih naslednikov", kriminalcev in golobistov. Ko v državi ne deluje več sodstvo, zdravstvo, tožilstvo, policija, šolstvo, vojska, mediji,......je država izgubljena in zavlada kaos in "divji zahod". To vse imamo in kar je najbolj žalostno; to ste omogočili volivci Kučana, Drnovška, Jankoviča, LDS, SD, DeSus-a, Zares-a, LMC, LMŠ, Goloba,...
Vsak narod ima takšno oblast, kot si jo zasluži. Vsak!

In reply to by trg zmage

itak ka (ni preverjeno)

hočemo Janšo nazaj

In reply to by imajo prav (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Daj mi Micka Janeza nazaj, ka ge iden.......

In reply to by itak ka (ni preverjeno)

38 (ni preverjeno)

Sodstvo že dolga leta ne deluje, saj se desno usmerjeni kriminalci še danes nekaznovani svobodno s "svetniškim sijem" okoli glave prosto gibljejo po naši lepi SLO, katero vsakodnevno skrunijo s svojo hudobijo. To pa to še ni vse. Omogočeno jim je brezmejno sovražno delovanje kjerkoli v javnosti v besedah in dejanjih. Če že kaj, je prav to resnično žalostno. Divji zahod, ki ga ustvarjata SDS in NSi, zagotovo ne zagotavlja prihodnosti, ki bi si jo zaslužili normalni Slovenci brez nacističnih teženj. Res, vsak narod ima oblast, kot si jo zasluži. Zato roke vstran od take desnice, kot jo imamo pri nas trenutno na razpolago. Ne zaslužijo si zaupanja s svojo nizkotnostjo in vsiljivostjo.

In reply to by imajo prav (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Ne bojte se migrantov! Bojte se tistih, ki jih preganjajo.

Starejše novice