Kljub resni epidemiološki situaciji so Božički tudi letos uspeli obiskati bolne otroke na mariborski pediatriji.

Univerzitetni klinični center Maribor je v sodelovanju s Hitradiem Center in Jamarsko reševalno službo Slovenije letos že sedmo leto zapored organiziral tradicionalni spust Božičkov s strehe Klinike za pediatrijo.

Otrokom je darilca predalo zdravstveno osebje, ki je sicer z njimi ves čas zdravljenja v stiku.

Zaradi letošnje epidemiološke situacije je tokratni dogodek potekal malo drugače kot minula leta, ko so se Božički po spustu skupaj s številnimi znanimi Slovenci in voditelji Hitradia Center odpravili po oddelkih, kjer so obdarovali otroke. Tokrat so poskrbeli, da so najmlajše bolnike v posebnem posnetku nagovorili priljubljeni voditelji in pevci, ki so pričarali poseben video koncert. 

Otrokom so zapeli Eva Boto, Nipke, Bepop, Anabel, Tim Kores – Kori, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki in Luka Basi

»Na Hitradiu Center se zavedamo, da je bolezen že sama po sebi za otroke in njihove starše neprijetna in stresna. Veseli december je čas, ko si otroci še toliko bolj želijo biti v krogu svoje družine, zato jim želimo s tem simpatičnim dogodkom polepšati praznike v bolnišnici in jim na obraz pričarati nasmeh. Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto, letos sicer na malo drugačen način, ob upoštevanju vseh napotkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje« je povedal Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center. 

Jernej Dolinšek, predstojnik Klinike za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, dodaja, da je v zimskih mesecih na kliniki kar precej otrok, ki zbolevajo za raznimi respiratornimi okužbami.

»Predvsem v decembru, ko je toliko prazničnih dni, je večkrat hudo gledati otroke, ki bi radi bili doma s svojimi starši in seveda tudi starše, ki bi radi bili doma skupaj s svojimi otroki, a morajo biti zaradi bolezni v bolnišnici. Sicer trenutna epidemiološka situacija ne dopušča decembrskih dogodkov za otroke, kot smo bili tega vajeni v preteklosti, pa vendarle je, ob upoštevanju vseh zdravstvenih in varnostnih ukrepov, spust Božičkov zelo pozitiven za naše otroke. To je že tradicionalna akcija in lahko rečem, da so otroci izjemno veseli, ko jim Božički pomahajo skozi okno in jih obdarijo. Vidimo, da so tudi starši nekoliko bolj pomirjeni in skupaj z otroki bistveno lažje preživijo dni v bolnišnici. Tudi nam, vsem zaposlenim, tovrsten dogodek nekoliko popestri vsakdanje delo. Še najbolj pa smo veseli, ko vidimo, da kaj takega vpliva na otroke zgolj pozitivno in je tako breme bolezni za njih lažje prenesti,« pravi Dolinšek.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice