Slovenska ulica, ki je trenutno v fazi prenove že dobiva novo podobo. Po novih tlakovcih bi se lahko sprehodili že konec meseca.

Največji projekt soboške občine v tekočem letu že dobiva prve obrise. Prva faza prenove mestnega središča med hotelom Diana in križiščem z ulico Arhitekta Novaka bi naj bila zaključena že konec tega oziroma začetku prihodnjega meseca. Na tem območju so namreč že bila izvedena vsa zemeljska in instalacijska dela, kar pomeni, da bi se lahko že čez nekaj tednov sprostil promet med Slomškovo, Slovensko in Ulico arhitekta Novaka. 

Največja investicija v tekočem letu

Gre za največjo investicijo soboške občine v proračunu za leto 2020, njena vrednost znaša 4,3 milijona evrov. Projekt je sicer sofinanciran iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropskega sklada za regionalni razvoj, tako bo za projekt namenjenih tri milijone evropskih sredstev, preostanek pa bo zagotovila občina. Gre za popolno prenovo mestnega središča v velikosti približno 1,2 hektarja, ki bo deležno kompleksne prereditve v granitni tlak

Dela pred Zvezdo zaključena do konca marca

Poleg del pri hotelu Diana pa potekajo dela tud pri Zvezdi, kjer bo izvedena meteorna odvodnja s ponikanjem v ponikovalnico, sledilo bo tlakovanje javne površine pred objektom. Dela na tem območju bodo predvidoma zaključena do konca meseca marca, ureditev pa bo, kot pravijo na občini, ohranila izgled obstoječega senčnega vrta v središču Murske Sobote.  

Vzpostavljen bo umirjen enosmerni promet

Spomnimo, da prenova poteka po celotni širini SLovenske ulice, od stavbe do stavbe. Na ulici bo vzpostavljen umirjen enosmerni promet z možnostjo enostranskega bočnega parkiranja. Celotna ulica bo urejena v enem nivoju, torej brez višinskih razlik. To pomeni, da ne bo več cestnih robnikov, ki bi ločevali pas za cestišče od kolesarske steze ali prostora za pešce, ki bodo po prenovi na Slovenski ulici imeli prednot pred motornim prometom.

Drevesa s Slovenske ulice so že bila presajena k Soboškemu jezeru, na Slovenski ulici pa bo zasajen nov dvojni drevored s kar 93 drevesi, kar pomeni, da bo tako po novem v mestnem središču kar sedemkrat več dreves. 

Vam je všeč podoba, ki jo dobiva Slovenska ulica?

Choices

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BOJK (nepreverjen)

Teh 25 metrov ulice delajo že pol leta, Kitajci so bolnico gor postavili na gotovo v 10 dneh jau, jau, jau.

KJOB (nepreverjen)

Že se pa pameten delaš pa vö mečeš? Nekak ti tej stvari nejdejo. Ka tou si tüdi sakši den cuj gledo kak v Beltincaj ka znaš kak zidajo?

In reply to by BOJK (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Po svoje ima prav! Ampak, ker ni privat kapital, se dela počasneje in s tem tudi izgleda, da je teh del nenormalno veliko? Ko bo končano, bo potrebno čez kakšna tri leta spet malo popravljati in spet bo delo. Videno velikokrat pri cestah in še kje. In vse to... stane in ker denar ni ravno od župana in "povezanih", se nihče ne sekira. Veliko bolj bi bilo potrebno, da se uredi kaj drugega, kot npr. nove in primerne kolesarske steze. Npr. na Lendavski? Lukenj po cestah po Soboti ogromno... Parkirišč nikjer, parkirne hiše tudi ne... in še se najde.

In reply to by KJOB (nepreverjen)

locoloco (nepreverjen)

Če bi znao kak tej stvari pri nas funkcionejrajo bi verjetno nej piso takšnih somarij. Malo se pozanimaj prvo zakoj je z javnimi naročili pri nas tak kak je in kak se tej stvari te dale financejrajo in zakoj se te na konci koncov tak pomali dela. Gda boš osnove obvlado se lejko pa javiš.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ne bi ravno rekel, da "popolnoma" nimam pojma, kako se navadno pri takih rečeh izzide. Predvsem glede dela, če že za financiranje po tvojem nimam "pojma"? Ampak, zakon o javnih naročilih glede cest, pa predorov, pa žilnih opornic, pa operacijskih miz... a nimamo že dovolj poučnih zgodb?

In reply to by locoloco (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti očitno podpiraš te levonje, ka so tak zakomplicirali zakonodajo ka je skoraj nemogoče kaj napraviti. Nej vrag ka se enok ne bi rešili tej komunističnih potomcov in bi to državo enok vred vzeli.

In reply to by locoloco (nepreverjen)

gst (nepreverjen)

Kitajcov je skoraj 2 milijardi, nas pa samo 2 milijona. tako, da ne jokaj

In reply to by BOJK (nepreverjen)

gfhfghf (nepreverjen)

pa te nede delalo 2 miliarde na inauk

In reply to by gst (nepreverjen)

klpper (nepreverjen)

to ne, zagotovo pa prej dobijo vec zastonj ali poceni delovne sile. ceprav v komunizmu so delovne brigade delale za hrano in pijaco.

In reply to by gfhfghf (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Še eden ka nema pojma. To bolnico so nej montirali z vseh vetrov nalovljeni poceni delavci, ampak specialisti, ki se bavijo z montažo takšnih objektov. poceni delovna sila bi to montirala 3 mesce.

In reply to by klpper (nepreverjen)

Gost..9 (nepreverjen)

Ja ide na kitajsko ce ti tan vse bole pase, tiste kontejnere skup sklaste je pa tuj nej neksa znanost, pa nite ne vijde v kak bolnica, bole zatvor. Je pa rejsan ka tan “bolnico“ nujno nucajo, tu v ms pa nede nisce mrau ce de se mogo okole pelate....tij mejsas jaboke pa hruske

In reply to by BOJK (nepreverjen)

sobočanec123 (nepreverjen)

Čas izgradnje je manjši problem. Bolj je problem 3x prenapihnjena cena tega projekta kot je tipično za vse občinske projekte.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

Nemcavci77 (nepreverjen)

Res traja pocasi, ce bi bil privat denar bi to Pomgrad moral zgraditi v 3 mescih ne pa letu pa pol. Povprečno so na gradbišču trije delavci. :-)

Sem pa zelo vesel ka se prenavlja, zgledalo bo ok. Upam pa ka se kdo od ponudnikov ostane pa preživi.

Pohvale

soboški (nepreverjen)

Do 2030 bo verjetno končano.

juuj (nepreverjen)

to je dobro da je tak pusto
samo asfalt in beton
me spominja na študij u kumrovcu
lepi časi

Sobočanc (nepreverjen)

Zrihtajte rajši ka de sobočanec pa mimo občine vozo, ka mo si starejši invalidi tudi lejko urejali papere pa vse ostalo. Sramota za občino on župana ka ukinja proge. Smo si glih zadnjič na avtobusi gučali ka pa pridejo volitve pa de se slino okoli nas penzijonistov, ali mi mo si zapomnili ka je ukino linijo mimo občine. Zma se pa što na volišča hodi. Mi starejši mladi ne.

pešadija (nepreverjen)

Na volišče lejko ideš, na občino pa nej?

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

BB22

Bravo,tocno tak...in kdo izvoli tej ka ukinjajo avtobusne linije,tej ka odijo volit.

In reply to by pešadija (nepreverjen)

ekol (nepreverjen)

očitno bo velik zelenja. not

pecilni (nepreverjen)

Za koj pa bi naj dobila Sobota nagrado ? Za mesto duhov in uničeni pločniki in ceste .

heh... (nepreverjen)

urejanje okolice hotela diana ? Kaj pa dalje ?

modrijanakubik (nepreverjen)

Gda pa takšen komentar napišeš pa se direkt pitan, če je na zaprejton oddelki v Ormoži od zdaj dale omogočen dostop do interneta.

In reply to by heh... (nepreverjen)

gg (nepreverjen)

Ta del bi moral biti urejen že v DECEMBRU 2019! Ampak vse se dela na tem da se bo gradnja zavlekla do naslednjih volitev, tudi na račun propadlih ponudnikov. Kaj ti bo prenovljena ulica, ko ne bo več nobenega ?

sd-samo denar (nepreverjen)

Tlakovanec gli nede za elito ;-) kak do soboške dame lejko z visikami petami po tlakovancu odile ?

Ceneje bi bil samo (nepreverjen)

pesek ... tlakovci so dragi

In reply to by sd-samo denar (nepreverjen)

sikafolija (nepreverjen)

super. dopade se mi, ka de zasajenih dosta dreves.. Sicer naj dodan svoj pljunek v spletni pljuvalnik.. zatok ulična razsvetljava je pa čistak industrijska..

sobočanec123 (nepreverjen)

Ta prenova bo uspešno ubila center mesta do konca. Če bi ga želeli oživeti se potrebuje vsebina. Poleg Bunkerja v celi ulici ni praktično nobene gostinske ponudbe. V ulici so sami mini butiki, ki prodajajo generično robo, ki jo dobiš v vseh velikih trgovskih centrih z razliko, da lahko tam mirno parkiraš in seveda je roba tam veliko cenejša, kvaliteta pa ista. Živim v bližini centra pa že skoraj eno desetletje nisem šel v center, ker tam enostavno ni ničesar omembe vrednega. Umirjen enosmerni promet pa pomeni, da bo hitrost vožnje omejena na 10km/h, kar pomeni, da bo tja šlo še veliko manj ljudi.

karl marx (nepreverjen)

Ne boj tak pesimističen. Slabše kak je bilou do zdaj itak nemre biti. Priznajmo si, ka je Slovenska že dvajset lejt vö vijdla kak ciganski vašar. Kitajska roba katastrofalne kvalitete, katastrofalna kvaliteta Emrlijovoga sladileda, šoping pa blagovnica šteriva sta sladko zaspala negi v leti 1980, cvetličarne v štere nišče ne odi razen za 8. marec, bouta skuhinjami v šterioj je nišče nej küjpo küjnje še nigdar, Müller je prazen, bouta z grdimi kapučami pa prašnatimi izložbami, boute s cotami v šterih te prodajjalka napadne fčasik gda notri prijdeš, te pa cejli čas odi za tebof…. Torej slabše biti nemre, lejko je edijno boukše. Dno smo že dosejgnoli. Lejko ide samo še navzgor.

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

ooooer (nepreverjen)

ce je zaspala v letu 1980, potem ni ciganski varas, ampak kvecjemu socialisticen varas in to bo ostal dokler bodo topovi na trgu.

In reply to by karl marx (nepreverjen)

lala121wsdfads… (nepreverjen)

pa še vsi bodo lazili prek ceste in ne bo nikjer več prehoda za pešče ampak bo cela cesta prehod, kelko nevol bo pa zavolo tega pa tudi... ČE SE NEKAJ DELA SE MORA IMETI CILJ NE PA DA SE DELA ZATO KA SE NEKAJ DELA.

juuj (nepreverjen)

tako kot smo govorili za časa broza
bolje da ljujlja nego da nema markiranog prehoda za pešce

In reply to by lala121wsdfads… (nepreverjen)

upss (nepreverjen)

ovak ka te spomnem ka je glavna ulica Ljubljane isto taksa ze vec lejt pa po njej ode 100x vec lidi in? Telko ka motas neka seljak pa bluzis a nemas pojma o kon se sploj ide

In reply to by lala121wsdfads… (nepreverjen)

kontra upss (n… (nepreverjen)

PA KAJ ZDAJ TI PRIMERJAŠ M.S.proti LJUBLJANI prosim te, no malo se razjasni ... pa LJ je varaš M.S. pa je ...?

In reply to by upss (nepreverjen)

johansenn (nepreverjen)

Si vidi ka nemaš pojma o pojmi in pišeš neka brezeveze na pamet, samo ka neka napišeš pa te misliš ka se najbole pameten. Tak kak polovica komentatorov zgoraj. Samo ga se šinfa pa doj sere, samo tou van je pomembno v življenji.

In reply to by lala121wsdfads… (nepreverjen)

karl marx (nepreverjen)

Moren priznati, ka je vse sküper prav lepo urejeno in komaj čakan, ka de cejla Slovenska gotova. Rejsan pa je, ka se samo z lejpin tlakovancon živlejnje v center nede vrnilo. Pouleg tlakovanca trebej še neka drüjgoga. Ka pa je tou, pa ne vej nišče. Žmetno je gnes den oživeti center takšnih malih mest kak je Sobota zatou ka enostavnio nega zadosta prebivalcov ka bi zapunili trgovske centre na obrobji pa istočasno še center mesta. Zakon malih številk, jebiga...

Rosenkrantz (nepreverjen)

Od treh delavcev ki delajo na tem 25 m "odseku" velepomembne ulice je trenutno eden na bolniski..drugi na porodniski..tretji je pa na lotu zadel nekaj samo preverja ce se mu se da delati. Bo. Enkrat ze.

LIBEROstar (nepreverjen)

Ko bo urejeno, bo sigurno dobro za viditi, samo dela se pa rejsan kak Noe barko,... Pohvalno, da bodo zasajena tudi drevesa, jeseni pa naj se tudi listje spuca kak trbej, nej kak zaj, da veter fuda 3 leta staro listje nosi! Upam, da bo tudi odvodnja primerna!

Bum (nepreverjen)

Karl marx , eh jebi ga 5 miljonov evrov smo pa vseeno spičkali, četudi ne bo nobenega učinka , aja zdaj torej delamo po teh kriterijih , če bo špičasto bodo vile , če bo bolj okroglo bo pač lopata , tak samo zanima me le kje iz p.m. se jemljete .

. (nepreverjen)

Če bo kaj kamna ostalo še lahko pri policiji popravijo.

AHAM (nepreverjen)

Ka tou bicikln parplace delajo v toj pešconi???

black panter

meni se tej tlakovci ne vijdijo,če do pa gda kakšni protesti v soboti de pa dosta "municije"

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice