Foto: Darko Džuban
S podpisi aneksa so predsedniki domoljubnih in veteranskih organizacij medse sprejeli tudi Ustanovo dr. Šiftarjevo fundacijo kot polnopravnega, enakovrednega in avtonomnega člana.

V Vrtu spominov in tovarištva v Petanjcih je danes potekala slovesnost ob podpisu aneksa k dogovoru o ustanovitvi Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja z Ustanovo dr. Šiftarjevo fundacijo.

Zbrane so nagovorili predsednik Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija Marjan Šiftar, predsednik Prekmurskega društva generala Maistra Murska Sobota Marjan Farič in predsednik Zveze društev vojnih invalidov Slovenije Janez Podržaj.

Program je z nastopom obogatila pevska skupina Prekmurci.

V čast obeleževanja Maistrovega leta, ko se spominjamo 150. obletnico rojstva in 90. obletnico smrti slovenskega generala in borca za severno mejo, so zasadili Maistrovo lipa

Podpis sporazuma o ustanovitvi regijske koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja je bil podpisan 25. aprila 2019 na slovesnosti v Mestni hiši Ljutomer. 

Člani in članice podpisnic so se po zgledu Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije zavezale, da bodo delovale v javnem interesu na področju obrambe, ohranjanju vrednot boja za lastno državo in narodovo samoohranitev, razvijanje domoljubja in rodoljubnih tradicij, ter si bodo prizadevale za ohranitev miru in sožitja med narodi.

Komentarji (11)

1919 (ni preverjeno)

A ste za humano evtanazacijo?

- (ni preverjeno)

a to je metak u čelu

In reply to by 1919 (ni preverjeno)

RES JE (ni preverjeno)

Stari komunisti prste vkraj od Generala Maistra. Ka ma veze General Maister z vašimi posranimi partizani! Komunisti morilci, lopovi,.....Dobro ka je sodnik v Nebesaj, ka de saki odgovarjo pred Bogon!

pravljičar... (ni preverjeno)

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ... nebesa pa bog .... kelko si tij star ka še vedno v pravlice vrvleš? Stari to je težka oblika psihične motnje, gda odrasla oseba vrvle v zgodbice za deco. Idi poišči strokovno pomoč.

In reply to by RES JE (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

TI SI SIGURNO ALAHOV CLOVEK. ALAH TE NAJ BLAGOSLOVI DRAGI ATEIST, KOMUNIST

In reply to by pravljičar... (ni preverjeno)

pravljičar (ni preverjeno)

raje sem gay in tudi ostanem svoboden gay
kot da sem vernik

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Gasilec Samo👩‍🚒 (ni preverjeno)

Tudi Maister ni brezmadežen! Njegovi novodobni oboževalci namerno pozabljajo na njegov ukaz za streljanje stavkajočih delavce v Mariboru!
Nisem pa ravno prepričan, da nam je z boji za severno mejo naredil uslugo.

In reply to by RES JE (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...pa dajte henjajte že s ten sranjon...vrt spomijna pa tovarištva...po slikaj pa je viditi ka so tej akteri...vsi po redi za propagejranje evtanazije ...pa tou v žijvo sprenoson na RTV... ka nan pokažejo kak tou zgledne...

pravljičar (ni preverjeno)

predlagam da evtanazijo izvajajo gasilci
če že doktori nečejo

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

captain (ni preverjeno)

Nekateri manjkajo in to so predstavniki avstroogrske monarhije, ki je imel dve vrsti vojske, Wehrmachta, domobrancev, ki so oteli obraniti domovino in Waffen SS, Rdeča armada se pa lahko izpusti !

kuntakinte (ni preverjeno)

...zeu san si malo več časa...pa san bole podrobno pogledno te slike...pa na sakšoj se tan v ozadji nekaj dogaja...sicer je bole megleno...pa malo izostrin...in ka je vidno v ozadji...vijdi se Matilda s kosov...pa išče nešterne manjkajouče...

Starejše novice