V Murski Soboti so v četrtek tudi uradno otvorili Dnevno sobo in informacijsko točko za mlade kreativce.

Društvo kreativne mladine iz Murske Sobote je v četrtek v sklopu solidarnostnega projekta pripravilo otvoritev Dnevne sobe in informacijske točke za mlade kreativce, ki je na Zvezni ulici 6, v Murski Soboti.

S svojim delom postajajo vse bolj prepoznavni

Društvo kreativne mladine je v lanskem letu začelo z vzpostavitvijo prvega mladinskega centra v Murski Soboti na principu odprtega mladinskega dela.

Odprto mladinsko delo je primer dobre prakse, ki so se ga naučili od projektnih partnerjev iz Nemčije, Romunije, Srbije in Italije.

Primer dobre prakse so prenesli in ga vzpostavili v Murski Soboti, kjer so mladi sami vztrajali in iskali rešitve kako priti do cilja. Njihov cilj še zdaleč ni končan, je pa prinesel obogatitev mladinskega dela v Murski Soboti in celotni regiji, saj postajajo vse bolj prepoznavni s svojim delom.

Otvoritve se je udeležil tudi soboški župan

Pred nekaj tedni so tudi uradno postali društvo v javnem interesu na področju mladine. Njihovo delo pa prepoznavajo predvsem mladi, ki so glavna ciljna skupina. Ti se tudi samoiniciativno vključujejo v njihove aktivnosti in jih sami tudi pripravljajo.

Glavni cilj odprtega mladinskega dela je to, da mladi sami podajo ideje in svoje aktivnosti tudi sami izvedejo. Seveda s pomočjo društva in usmerjanjem mladinskih delavcev.

Mladi so skozi Dnevno sobo in informacijsko točko za mlade kreativce pridobili varen prostor za umetniško izražanje, izvedbo aktivnosti, pripravo mednarodnih, lokalnih, regijskih in nacionalnih projektov ter točko, kjer pridobijo številne informacije o projektih mobilnosti za mlade.

Otvoritve se je udeležil tudi župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki je skupaj z mladimi iz šestih držav uradno tudi pomagal pri otvoritvi mladinskega centra. Mladi iz šestih držav so obiskali Mursko Soboto v sklopu mladinske izmenjave CulSolidArt.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
jajaja (ni preverjeno)

Privilegij SD stranke. Projektno delo, napačne smernice in kreativa pod nulo!

majmun (ni preverjeno)

to je semenarna , ej kama smo prisli
alibaba in 40 razbojnikov

Polana pišta (ni preverjeno)

Ali po domače, soboška metelkova.
Zaj majo se ge zbirati soboški narkomani.

kapateje (ni preverjeno)

Pravijo, ka se ti takšne slike prikažüvlejo da zemeš LSD. VRTEC za odraslo mladino.

Januš (ni preverjeno)

Otvori ni slovenska beseda

Sokrates1974 (ni preverjeno)

Se strinjam.tou so v lidle vkradnole

In reply to by Januš (ni preverjeno)

Starejše novice