Dom mlajšega para iz Prekmurja.
Potem, ko je te dni v javnost prišla zgodba o mlajšem paru iz Prekmurja, ki živi v razpadajoči hiši in v pomanjkanju, smo ju obiskali in povprašali o njuni zgodbi ter o tem, kako se jima lahko pomaga.

Te dni smo poročali o mladem paru iz Prekmurja, ki živi v razpadajoči hiši v okolici Moravskih Toplic in si zaradi pomanjkanja hiše ne more obnoviti. 

Njuno znanko, ki je delila objavo na družbenem omrežju Facebook v skupini 'Pomoč družinam v stiski', smo kontaktirali in povprašali, kako jima lahko pomagamo.

Izvedeli smo, da gre za mlajši par iz naselja Ivanci, dobili pa smo tudi njun kontakt in ju obiskali ter se z njima pogovorili.

Zaradi težke osebne zgodbe je par želel ostati anonimen, zato ju bomo v članku poimenovali kot sogovornika oziroma mlajši moški in ženska. 

Mlajši par iz Prekmurja potrebuje pomoč

Spomnimo ... V objavi na družbenem omrežju Facebook je ženska, ki se zavzema za to, da bi jima pomagali, zapisala, da gre za mlad par, ki je v Prekmurje prišel iz okolice Apač in katerega zgodba je vse prej kot lahka.

Kot je poudarila, se že od otroštva srečujeta z različnimi težavami, ki ju še dandanes težijo, življenja pa si zaradi finančne stiske in ne sprejemanja s strani družine kljub velikemu trudu in delavnosti ne moreta olajšati. 

»Iz domačije sta se preselila v hišo, ki je res v katastrofalnem stanju. Dejansko bi hiša rabila celotno prenovo, še za hrano skorajda nimata.

Vsak evro, ki ga imata ga vlagata v hišo, da sta se lahko vsaj preselila v to hišo, kjer imata, kolikor se da, eno spalnico in kopalnico. Ostalega hiša nima,« je o njuni zgodbi v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisala njuna znanka, ki jima želi pomagati.

Živela sta pri njegovih starših, a se ni izšlo.

Preberite še:

S pomočjo odškodnine od nesreče kupila razpadajočo hišo v Ivancih

S pomočjo odškodnine, ki ju je mlajša ženska prejela zaradi prometne nesreče, v kateri je utrpela hude poškodbe glave, sta si pred dvema letoma kupila razpadajočo hišo v naselju Ivanci, za katero sta upala, da si jo bosta uredila in v njej začela bolj dostojno življenje, a tudi tukaj se je zataknilo.

Nepremičnina je bila v razpadajočem stanju, ni bila niti komunalno urejena in ni imela elektrike.

»Nič ni bilo dejansko tu v hiši, saj dejansko je še zdaj katastrofa, hiša ni imela elektrike, ni bila komunalno urejena, imela je le eno majhno pipo, katera je bila pa narejena na črno, tako da niti vode nisva mogla uporabljati oziroma je niti nisva upala,« je dejal sogovornik in dodal, da bi se ob tej priložnosti rad zahvalil električarju, ki jima je nato priskočil na pomoč in po veliko nižji ceni uredil, da imata danes elektriko.

Velikokrat brez hrane

Znašla sta se v globoki finančni stiski, iz katere se še danes ne moreta izvleči. Bili so tudi meseci, ko so bili stroški s hišo tako veliki, da jima za hrano ni ostalo.

»Tudi to, da nisva imela hrane, se je zgodilo ja, dostikrat. Takrat sva iskala različne načine pač, kako bi dobila hrano,« sta nam zaupala.

Zaradi pomanjkanja hiše ne moreta obnoviti, trenutno imata zgolj sobo in kopalnico

Vse od tedaj sta se trudila in z lastnimi rokami delala, da bi hišo čim hitreje uredila, da bi bila primerna za bivanje.

Ker pa sta oba nezaposlena in prejemata zgolj denarno socialno pomoč, je urejanje razpadajoče hiše zanju predstavljalo velik izziv. 

»Ostala sva tudi brez službe, trudiva se, da bi si našla novo službo, ne sediva samo doma in ne čakava, ampak še nič nisva dobila. Nimava sreče. 

Zato sva morala sproti vlagati v hišo, kolikor sva si pač lahko prišparala od socialne pomoči in to je bilo to, druge pomoči nobene ni bilo,« je še dodal mlajši moški.

Čeprav v hišo vlagata praktično vsak evro, ki ga dobita, imata tako danes še vedno urejeno zgolj eno spalnico in kopalnico, kuhinje pa trenutno nimata.

A to zanju ni največji problem, kot nam zaupata, ju najbolj skrbi predvsem streha, ki je obrabljena in pušča

Upata, da se bo našel kdo, ki bi jima lahko pomagal pri urejanju hiše

V Ivancih se sicer, kot pojasnita, trenutno počutita odlično, končno sta našla svoj mir. Skrbita za vrt, rože, mačke in psa ter si hišo vsakodnevno, kolikor le moreta, urejata.

Kljub skromnemu življenju sta zadovoljna, ob našem obisku sta bila zelo sproščena in zgovorna, si pa v srcu želita, da bi se našli dobri ljudje, ki bi jima lahko pomagali, da si hišo dokončno uredita in po več letih dobita pravi dom. 

»Potrebovala bi predvsem finančna sredstva ali gradbeni material, da bi lahko hišo naprej urejala, to nama je glavno,« sta dodala sogovornika.

Za morebitno pomoč paru se lahko obrnete na murskosoboški center za socialno delo.

Komentarji (70)

ZTR_ (ni preverjeno)

Ne razmin, kak nemreta najti službe? Za vsakim vogalom jo leko dobiš samo, če si pripravleni delati.

majmun (ni preverjeno)

nekaj ti fali,verjetno leta
potnina pa delovna doba,pa te nisce ne zeme
onej z nevrotiko, bi moglo biti mosko pa je nej

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

56789 (ni preverjeno)

itak, da ni služb. in lahko greš 100x k delodajalcu, pa morda še vedno te ne bo vzel. kak ste eni zabiti, ko nimate pojma kako je dejansko. išči sam službo, sanjsko, pa da te vidimo, ajde. oziroma išči službo za vse brezposelne, pa ko boš videl dejansko stanje, ne boš več pisal takih bedarij

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

!!!!! (ni preverjeno)

Ti nasten sto isce, pa nej trbej izkusenj, niti izobrazbe: wolford, obi, lidl, hofer, DM, xal, panvita, mlekopromet, saubermacher, sortirnica odpada, te razlicni lokali, posta, pekarna prejk od OMWja. In se in se in se in se. Vozita pa se lejko, kak je ze nesce napiso s kaksnin sosidon za zacetek ale magari buson dokler si ne zasluzete za avto pa izpit! Vsi do veseli, ka do si lejko stroske delili in nekome pomagali!

In reply to by 56789 (ni preverjeno)

!!!!! (ni preverjeno)

Aja pa ka ne pozaben, VSI gradbinci do veseli nekoga z zdravimi rokami, pa ce tisti nevej niti steti do 5! Tan si se lejko nepismeni!

In reply to by !!!!! (ni preverjeno)

Vazica (ni preverjeno)

“Modra se vedno te ne bo vzel” ka je to za izjave? Pa te ides dale a? Ale pac nejdes nikan “ka te morda ne bo vzel?” Zato pa ste eni brez sluzb, ka znate nasteti 1002 izgovora zakoj nej!

In reply to by 56789 (ni preverjeno)

Majsterdoo (ni preverjeno)

ti si tele.Služb je ogromno,samo socialna je bolj mamljiva!
Nega stroškov.....

In reply to by 56789 (ni preverjeno)

pemet (ni preverjeno)

Saj bodo ljudje pomagali ampak da to preurediš rabiš denarja več kot da bi zidal novo.

Bestajno.. (ni preverjeno)

Preden pomagam,na splosn ravni gledano, ne glede tega primera, hocem vedeti ozadje, zgodovino in videti celotno sliko. Prevec je dan danes teh muti baricev, raznih izkoriscevalcev sistema in ljudi dobra volje. Glede na poloznice in davke obcin in drzave, potem pomoc rabi vsak druga druzina prekmurju.
Zakaj pa Golob ne pomaga s kontejnerji kot je obljubil gospe ob plazu? Za orozje, oklepnike, ki ga posiljamo v ukrajino imamo, ljudem za streho nad glavo pa naj narod zbira miloscino ali kaj?

Gees (ni preverjeno)

Se strinjam!!! Za to prekleto vojno kjer umirajo mladi ljudje , se unicuje imovina milijonov brezobzirno mecejo denar , ceprav je vsakemu kolikor toliko razgledanemu cloveku jasno da bi bilo boljse iskati nek kompromis , ker pac velesile na racun ukrajincev sluzijo , v evropi pa tak vidimo katere drzave so najvecji vojni hujskaci, Poljaki imajo ze tak ali tak dolgo zgodovino vojn z rusi, nato nemcija ki ima neporavnane racune ze iz druge sv . Vojne , ter ki zopet hrepeni po velikem teritoriju ce spravi ukrajino ter manjse sosednje drzave pod svojo komando ( EU) , ter bivse imperialisticne drzave, francija , anglija, nizozemska , pa se spanija ! Ostali pa smo samo kolaterarne zrtve, cashpicke !

In reply to by Bestajno.. (ni preverjeno)

Katarina Bojnec (ni preverjeno)

Se popolnoma strinjam z napisanim. Kaj je v ozadju, da so kupili to razpadajočo hišo, saj v njej se ne da živeti. Čudno mi je vseskupaj. Naj jim dodelijo kontejner, Občina ne bi lahko pomagala?

In reply to by Bestajno.. (ni preverjeno)

Kiki2 (ni preverjeno)

Ka mislite ka je drugim z medom postlano??
Bi bilo treba ustanovit nek sklad kdo ima ogromno premoženja oz. visoko plačo bi mogel določen procent dat v ta sklad.
Samo kaj ko bo tisti ki ima malo dosti raje pomagal kot bogataš.

antifak (ni preverjeno)

Ta ti je res dobra. Tak sklad že davno obstaja, reče se mu proračun, polnimo pa ga zaposleni z davki, ki znašajo tam okoli pol zaslužene plače. Samo je problem, ker se ta denar troši za klimatizirane pisarne po Ljubljani, 26 ministrstev, 200 direktoratov, ne pa za najnujneše.

In reply to by Kiki2 (ni preverjeno)

dobro no... (ni preverjeno)

Nej ka bi kaj slabo ščeo ali zdaj đoučetak ka nega elektrike, nega vode, kuča neje komunalno opremljena... pa ka sta te šla takšno kučo kupovat? Zakoj sta bila tak lejviva?

Čači mači (ni preverjeno)

Tam 4 km vstran v M. Toplice dobi službo vsak ki hoče delati,kolo v roke pa delat! Oba! Lenobe preklete, delat se spravi pa bosta imela! Saj zakaj pa bi delala če bodo "ubogima MLADIMA" dali denar - zbirali. Marš delat!

vikros (ni preverjeno)

če si tak pameten, pa jima poišči ti delo, dokaži se, ne da te je samo gobec in škodoželjnost.

In reply to by Čači mači (ni preverjeno)

zakoj? (ni preverjeno)

Zakoj bi njima te on mogo delo iskati? To ka nekoga delat tiraš je nej glih nekša škodoželjnost.
Idi njima te tij službo rihtat, če si tij tak pameten.

In reply to by vikros (ni preverjeno)

Sedecrem (ni preverjeno)

Se strinkan z tebof,so sluzbe in se je treba potrudit ,da sluzbo tudi dobis. Ne dopade se mi pa tvoj nacin komuniciranja,PROKLETI,ta beseda ni bila potrebna.

In reply to by Čači mači (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

GNESDEN JE TAU PROSIJACENJE TREND???
DOSADNI STE MEDIJI Z TAKSNIMI OBJAVAMI. IDE SE SAMO ZA CECANJE MALOGA CLOVEKA!!

TAM MATE PODJETJA Z MILJONSKIMI DOBICKI ZA CECANJE! MALOGA CLOVEKA PA PUSTITE PRI MERI!

Ombbb (ni preverjeno)

Ka pa ti delas? Se vceraj si scal od zifcov kak ti naj drzava obnovi kuco od neurja. Torej markasta histerija? Pa so ti tablete sfalile?

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Sedecrem (ni preverjeno)

Glej,ce pomagas,das,ce nej,pac nedas. Pa tudi komentejrati ti nej trbej!!!

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Zalostno (ni preverjeno)

Cakajte malo! Zakoj se ne guci o ton, ka center za socialno delo mrzlicno isce stanovanja za migrantske druzine, za kere placajo telko kak lastnik sce - beri nenormalno visike najemnine. Po drugi strani pa taisti center za socialno delo, NE pomaga domacin lidan? Keri DO enkrat delali ( ce so nej cigani ) in do prispevali v skupno blagajno. Migrant de kdaj delo? Nede! Se ga kdaj znebimo? S 5 malimi otrokami tezko…. V MS je trenutno ze vec kak 20 migrantskih druzin. Zakoj na SInfo ne naredite clanek na to temo? Zakoj ne pitate Center za socialno delo, kelko za te lidi zapravijo na mesec? Za kelko njin najemajo stanovanja?! Se itak nemo gucali o ton? In to vse brez vseh pogojov, ne nucajo se fciti jezika, ne nucajo v solo, ce nescejo, delat jih tak nesmijo spakerati!!!! Neman nika proti njin, man pa proti drzavi, kera fila lidi od kerih nemo meli nic, isto kak od ciganov. Samo problemi, nevola pa VELKI strosek!!!!

Bindi (ni preverjeno)

Jao, eni pa rejsan vörvlete fse, ka van JJ naloži. Nič CSD-ji migranton ne iščejo stanovanj, pomagajo samo telko, kelko bi sakši človek mogo pomagati drügome. Pa še tü HSD naredi več od CSD-jov. Ide za migrante, keri že majo dovoljenja za bivanje tü, keri si iščejo slüžbo, stanovanja plačüvlejo sami. Tüdi ti bi pomago pajdaši, če se preseli se, pa ne pozna toga okolja. Deca idejo glij tak v šolo kak sakšna drüga. Dokler pa migrant nema paperof, pa biva v Azilnon dome, tisto pa je napol zapor. Dobjio 18 evrov na mejsec, drügo pobere država za njihovo namestitev. Ajde, namesot ka pošilaš drüge, idi prvo ti na CSD, pa pitaj, kak je z migranti v resnici, ka ne boš nasedo desničaron s temi nesmisli, ka si jih napiso.

In reply to by Zalostno (ni preverjeno)

Salica (ni preverjeno)

Nej so novinari za to ka preverjajo taksne stvari, nej posamezniki? Vsi znamo kelko pejnez ide za “brazilce” in zamotance in me nebi cudilo, ce bi to bilo resan. Pa me bk za politiko znas!

In reply to by Bindi (ni preverjeno)

vsi znate (ni preverjeno)

Što ste to vi ka tak vse znate? No te pa povej kelko pejnez ide za brazilce in zamotane? Ajde, če tak vse znaš. Pa nej informacije iz nova24 ali ostalih maloumnih drekomešalcov, ampak uradne podatke.

In reply to by Salica (ni preverjeno)

Gooooglah (ni preverjeno)

Objavleni so javni razpisi kelko ide ciganan. Ze zadnji teden je bil clanek na Sobotainfo na temo, kelko de obcina Salovci namenila za cigane. Se javno razsvetljavo do njin delali. Vpisi v iskalnik besedo “romi” ale v Google “denar za rome” “subvencije za rome” “pomoc romom” pa dobis vse javne cifre! Nobena skrivnost, samo javni uradni podatki. Ale je tezko uporabljati Google??

In reply to by vsi znate (ni preverjeno)

Lili56 (ni preverjeno)

Vsi tisti, ki govorite o tem, kako bi lahko šla delat, ste razmišljali, da verjetno niti kolesa nimata? Lahko jima pomagamo tudi recimo na ta način.

Katarina Bojnec (ni preverjeno)

Potem, če lahko, pomagajte. Občina bi tudi lahko pomagala, kaki bivalnik jima naj dajo. Vseskupaj je malo čudno, tako razpadajočo hišo sta šla *kupovat*.

In reply to by Lili56 (ni preverjeno)

Malotruda (ni preverjeno)

Z Ivanec znan ka dela par lidi v bautaj v MS, v Xali, Mlekoprometi. V vseh teh firmah niti nega pogoja srednje sole, niti izkusenj… vsi iscejo nove lidi. Ka pa ce bi se s tistimi zgucali za prevoz? Marsikama se lidje skup vozijo delat, ka prihranijo za stroske prevoza. Neje tak tezko ce se sce! Avto za 1.500€ pa si hitro lejko zasluzeta. Nvn. Moj sodelavec recimo se vozi iz Hodosa v MS z avtobuson, pa pac caka malo pred sluzbo in za njo. Pa dela, se trudi in odi, pa predvsem sluzi pejneze!

In reply to by Lili56 (ni preverjeno)

otokar (ni preverjeno)

Za Eritrejce ,Somalijce Afganistance in ostale je super preskrbljeno .

vsi znate (ni preverjeno)

Info nova24???

In reply to by otokar (ni preverjeno)

!?! (ni preverjeno)

Google prijatelj!

In reply to by vsi znate (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ta TV nikoli ne laže po nepotrebnem.

In reply to by vsi znate (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ti so le mimoidoči, zanje pa z vsem srcem skrbi poslanec Grims!

In reply to by otokar (ni preverjeno)

Anonimnež*** (ni preverjeno)

Hiše od naprej ni slikana. To je slikano od zadnje strani kje so bile prej štale. Po informacijah jima je bila ponujena pomoč v začetku prenove s strani sokrajanov. Ponujena jima je bila celotna oprema za kopalnico spalnico... Od pip pohištva jogijev itd itd. In sta vse lepo zavrnila. Kao da ne rabita nič. In zdaj se treba vprašati kakšno obliko pomoči sploh pričakujeta če sta opremo zavrnila... Mislim da tudi vsak od nas potrebuje kakšen evro v tem kriznem času... Moravske toplice so blizu in v tej sezoni sigurno rabijo čistilke vzdrževalce itd...

Jdjdjdjd (ni preverjeno)

Ne laži da jima je bila dodeljena pomoč sokrejanov.sta pridna in delavna takda suti

In reply to by Anonimnež*** (ni preverjeno)

Iz Kamnika doma (ni preverjeno)

kako pa ti to znaš

In reply to by Jdjdjdjd (ni preverjeno)

Iz Beltincev doma (ni preverjeno)

jaz ne dam nič
Naj gresta delat
Če nabere vsaki dan 10 kila gob
bo imel zlato kopalnico
naj gresta gobe nabirat in borovnice
in jabolka
in hruške
in grozdje

In reply to by Iz Kamnika doma (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Dam za pubece na Pušči
za ova dva ne dam ništa

In reply to by Iz Beltincev doma (ni preverjeno)

Jdjdjdjd (ni preverjeno)

Idi v cerkev pod lizat

In reply to by Iz Beltincev doma (ni preverjeno)

Jdjdjdjd (ni preverjeno)

Sokrajani niso nič ponujali in niti niso nič vprašali za pomoč samo gobce vrtijo.ljudje najprej se prepričajte kaj je res in kaj ni res!!!sama fausija in hudobija!!naj grejo v cerkev pod lizat !!

In reply to by Iz Kamnika doma (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

V tej zadevi ni vse čisto!

In reply to by Anonimnež*** (ni preverjeno)

Kakakaka (ni preverjeno)

Imam sluzbo za oba samo kontakt mi dajte pa vaju poklicem, lahko se zmenimo za tedensko placilo da bosta hitreje uredila hiso sploh ni problema ☝🏻.

upokojenec70 (ni preverjeno)

Nimata za hrano, redita pa psa in mačke... Rabita edino mentorja, ki bi ju naučil odgovorno živeti.

Opaa (ni preverjeno)

Top komentar! Hrana, veterinarska oskrba stane. Ce nemata za sebe kak mata za zival? Ale ce je betezen pac naj krepne?

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

Točno to!

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Sekretarr (ni preverjeno)

Vrli komentator D. Fuknjenec pod anonimko ZTR (Tratnjek) pravi, da ju ne razume, ker da ne moreta
dobiti službe, katero se po mnenju pisca dobi za vsakim vogalom, če si nekdo le delati želi.
Na tem mestu ga sprašujem, zakaj tudi sam celo življenje delat ne gre in raje živi pri 60 + letih na račun
drugih?

- (ni preverjeno)

mama tvoja pa je tudi živela od računanja
drugim

In reply to by Sekretarr (ni preverjeno)

Anon2103 (ni preverjeno)

Bi daroval, ampak mo žal po novon vsako leto mogo daruvati še za oskrbo starejših. Tak ka oprosti, neman.

franček75 (ni preverjeno)

Preveriti ozadje, če sta mutibariča prste fkraj, če sta pa poštenjaka pa nas gej dosta takših, ka pomoremo.

zgrejbaš (ni preverjeno)

lepou ka nucata pomouč...ali če bi novinar poročal realno bi bijla tudi lejpa slika hiše ki sta jo kupila na Ivancih. Tak da tej del odzadaj je res za porušiti tam naprej pa je kar lepa hiška sicer potrebno nekaj vlaganja ali z pridnimi rokami se da. Če sta rejsan zavračala pomouč sokrajanov se je res treba pijtati na kero karto špilata kaj bi sploh rada. Mnogo ljudi nima izpita pa hodi z biciklom ali avtobuson delat in ja tudi ljudje iz tega konca taka da mlada sta ajde poiščita možnosti za delo in sprejemajta pomoč če vama kdo ponudi ne pa da prebirata kaj in kakšno pomoč bi rada.

Jdjdjdjd (ni preverjeno)

Noben od sokrajanov jima ni nudil pomoči takda ne neke na pamet gobcate

In reply to by zgrejbaš (ni preverjeno)

Skof (ni preverjeno)

Suti zaperi gobec

In reply to by zgrejbaš (ni preverjeno)

JUŠ (ni preverjeno)

Jes san šo na eno podjetje v MS pitat ka nucajo delavca v pisarni mi prijazen gospodič takoj povej prinesite prošnjo še gnes nato ide mijmo direktor pa pijta ka to gospodič njemi povej za kuj san prišo direktor pravi nej nenucamo za en teden sričan toga prijaznoga gospodiča pa ga pijtan gda do nucali delavca pa pravo direktor je od svoje ljubice sina vzil v službo tak to ide

🤣🤣 (ni preverjeno)

Te majo v mlekoprometi puno ljubic, ce vsa delovna mesta zasedejo ljubice, za druge pa nic ne ostane 😂😂😂

In reply to by JUŠ (ni preverjeno)

Tuintam (ni preverjeno)

Tu v Prekmurju je najmanj 100 wannabee hippie tipov, ki so šli na "Goričko" v neke stare hiše, kao v stilu da "ge neščem v Soboti živeti...", ko pa je neko sranje, pa se ne zavedajo da so te kuče bolj tak...zdaj še posebej, ko poletne nevihte kažejo svoje zobe, in to bo vse huje, prihaja počasi vreme kak je kje v Teksasu, tornadi in podobno.

Tralala126 (ni preverjeno)

Kolikor je meni znano, na zavodu za zaposlovanje fant ze isce kar nekaj casa sluzbo, a tam je vedno dobil odgovor da zanj ni sluzbe, da nimajo nicesar za ponuditi. Fant ima osnovno solsko izobrazbo.

Bindi (ni preverjeno)

Zavod že dolgo časa nima ponuditi ničesar marsikomu, ne poznam nikogar, ki bi mu Zavod našel službo. Naj gre fant vprašat sam na firme, pa bo, tudi v gostinstvu in trgovini potrebujejo zaposlene.

In reply to by Tralala126 (ni preverjeno)

Pomgrad (ni preverjeno)

Vsaki gradbinec ga zeme, ce ma dvej nogej pa dvej rokej. Niti steti pa pisati ne nuca znati, konec koncov niti gucati nej… talige lejko vozi, pa lopato tudi drzi. Ce sce seveda… to pa je drugo nej 🤣

In reply to by Tralala126 (ni preverjeno)

2g (ni preverjeno)

Za delo na gradbiščih nikoli ni bilo in ne bo velikega interesa. Pač, veliko brezposelnih je alergičnih na kramp in lopato! Dela je dovolj, le delavcev premalo. Vsak, ki ima zdrave roke in noge in mu delo ne smrdi, lahko preživi, pa tudi kaj prištedi!

In reply to by Pomgrad (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

boli me alibaba in 40 razbojnikov

Aninimno (ni preverjeno)

In kje je sedaj naša znana odaja DELOVNA AKCIJA????
ANA.. KI vsem dobrim pomaga????.. Zakaj potem njima nemore pomagat??? Naša preljuba država????

Niko i ništa (ni preverjeno)

Treba videti ozadje zgodbe, ge isto küjpin razpadajočo kučo in začnen prosjačiti. Pa ne bom, ker delam si vse zasližin ka man.

In reply to by Aninimno (ni preverjeno)

Milan 1 (ni preverjeno)

Kje zdaj tu ana z svojimi sodelavci. Prenove hiše za pomoc. Drugače pa delo se najde lahk. Če želiš .

Protko (ni preverjeno)

Ajde sosedi al sokrajani al kdo ste ce mate kaksno vprasanje pridite sem vam se prej rdeco prepogo polozim pa odgovor tudi dobite. Kdo je komu ponujal spalnico kopalnico pipe jogije itd?KDO??? Ajde ce ma tisti jajca kaj je to ponujal se zglasi lepo!!!

A I (ni preverjeno)

Ni sluzbe? V zivljenju sem delala marsikaj, nikogar nisem imela, ampak neko delo se je vedno naslo... Kaj vem... malo sem skepticna do te izjave.

Niko i ništa (ni preverjeno)

Ta zgodba smrdi.
Da v današnjem času dela ne dobiš in se za to celo trudiš je nekaj narobe s tabo in ne z družbo.

Gost1 (ni preverjeno)

Socijalno ma pejneze, takšni je odgovor osebe, ki prejema socijalno pomoč in ta oseba se fajn okrog vozi, se norčuje iz drugih. Ka ma socijalno pejneze so to naši pejnezi, ka mi ka hodimo delat plačujemo prevelike davke in prispevke. Po drugi strani pa so pametni, ka nehčejo delati. Golob de jih vse nahrano, delace ka pridno delajo pa de posro.

Delo na črno? (ni preverjeno)

Prijateljica od mlajše ženske (kot jo imenuje novinar) je omenila na fb, da gospa gre delat, če jo kdo pokliče. Seveda za plačilo. Bom poiskala gospo v Ivancic, bomo videli kako to izpade.

Nuna (ni preverjeno)

Najprej se v ogledalo poglej .pa saj nezaman da dede menjavles tak spodnje Gate🤣🤣

In reply to by Delo na črno? (ni preverjeno)

Starejše novice