Središče Murske Sobote je danes zaživelo s tradicionalnim 'Mikloševin senjon'. Množica obiskovalcev in stojnic vse do večernih ur.

Tradicionalno Mikloševo senje velja poleg Trejzinega senja za največji sejemski dogodek v mestu.

Na Slovenski ulici se takrat zberejo številni obiskovalci, Miklavž pa naznani začetek prazničnega dogajanja.

Mikloševo senje privabilo množico obiskovalcev

Tudi danes ni bilo nič drugače. Že od 8. ure naprej je bilo središče Murske Sobote napolnjeno z obiskovalci, mesto pa je spet zaživelo v sejemskem prazničnem duhu.

Na prizorišču je bilo cel dan več kot 350 stojnic z različnimi razstavljavci iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije ter številni gostinci. 

Razstavljali so najrazličnejši rokodelci. Na voljo je bilovse od medičarskih in kvačkanih izdelkov do nakita iz različnih materialov, suhega sadja, ob tem pa še lončarski in pleteni izdelki, suha roba, igračetekstil in obutev, cvetličarski izdelki, naravna mila in še marsikaj drugega.

Ponujali so seveda tudi kuhane klobase, langaš, vaflje, sladkarije ter ostalo ponudbo. Kot se za praznični december spodobi je na stojnicah bilo na voljo tudi odlično kuhano vino in čaj, da so se obiskovalci malo segreli in poveselili. 

Bogat spremljevalni program in ponudba

Skozi celoten dan je bila na voljo tudi zabavna glasbena spremljava. Ozračje so od 12.00 do 18.00 ogrevali člani skupine Avantura. Ob 14.00 pa so dogajanje popestrile še mažoretke iz Odrancev.

Ob 10.30 in 15.30 je na prizorišče prišel tudi Miklavž s spremljevalci, ki se je sprehodil čez celotno prizorišče in pozdravil obiskovalce. 

Veselo vzdušje je tako trajalo skozi celoten dan, v središču mesta pa lahko še zdaj najdemo številne obiskovalce.

Utrinke večernega dogajanja smo zbrali spodaj.

Komentarji (7)

senjere (ni preverjeno)

miklavz brez kriza na mitri je zgolj kot prazna lutka v rokah brezboznih kapitalistov

asdasd (ni preverjeno)

Meni je bila najljubša pevka !

In reply to by senjere (ni preverjeno)

Cerkev in zlorabe (ni preverjeno)

novice.svet24/clanek/novice/slovenija/638f5d2177a01/slovenski-jezuit-o-domnevnih-zlorabah-redovnic-ljubljanske-skupnosti

In reply to by senjere (ni preverjeno)

Čefur MS (ni preverjeno)

Lepo je kot je živo v Soboti

čarni vrag (ni preverjeno)

Cene hrane in pijače na ton senji so bile kak v hoteli A kategorije.

..... ..... (ni preverjeno)

Pa ka tij mijsliš ka de narod za šenki talal jesti pa pijačo pa ostale artikle ka so tržili. Či ti kaj ne paše te idi fektat na rdeči križ pa seveda na socialno.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

LevICA79 (ni preverjeno)

Z socialo in vsemi dodatki cca 700 eurof si težko privoščin ka bi na velko zapravli na senji. Lejko bi občina za nas socialce dala kakšne vrednostne bone. To bi bilo nekaj.

In reply to by ..... ..... (ni preverjeno)

Starejše novice