Prostovoljno gasilsko društvo Trdkova je minuli konec tedna pripravilo slovesnost ob obletnici, slavnostni govorec je bil Marjan Šarec.

Prostovoljno gasilsko društvo Trdkova v letošnjem letu obeležuje 90. obletnico delovanja.

Slovesnost ob obletnici je bila minulo soboto z izvedbo gasilske parade, na kateri je sodelovalo 12 prijateljskih gasilskih društev.

Slavnostni govornik je bil minister za obrambo Marjan Šarec, prisotni pa so bili tudi drugi gostje, in sicer poslanec v državnem zboru Jožef Horvat, namestnik poveljnika gasilske regije Pomurje Andrej Trstenjak, predsednik Gasilske zveze občine Kuzma Slavko Krpič in poveljnik Gasilske zveze občine Kuzma Alojz Krpič.

Na slovesnosti podelili listino o častnem članstvu

Dan pred slovesnostjo je bila tudi svečana seja, na kateri so bila podeljena priznanja in zahvale posameznim članom društva za aktivno in dolgoletno delo v gasilstvu.

Na sami slovesnosti je bila podeljena listina o častnem članstvu za dolgoletno izjemno uspešno in aktivno delo ter v zahvalo za delo zelo pomemben osebni prispevek pri razvoju gasilstva, ki so jo prejeli Karel Emberšič, Jožef Žampar, Karel Lesic in Jožef Rogan.

Posebno zahvalo in kipec ob 90-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Trdkova za dolgoletno delo v upravnem odboru in za krepitev medsebojnih odnosov v društvu in med društvi sta prejela Jožef Rogan in Jožef Žampar.

Podelili tudi gasilska odlikovanja

Namestnik poveljnika gasilske regije Pomurje Andrej Trstenjak je podelil plamenico in odlikovanja Gasilske zveze Slovenije, gasilsko plamenico III. stopnje je prejel Ivan Kuhar.

Gasilko odlikovanje III. stopnje sta prejela Anton Andrejek in Stanislav Žampar. Gasilsko odlikovanje II. stopnje so prejeli Marjan Emberšič, Jože Kuhar in Anton Ropoša. Prostovoljno gasilko društvo Trdkova je ob 90. obletnici delovanja prejelo gasilsko plamenico I. stopnje.

Druženje je potekalo ob glasbenem nastopu Marine Huber iz Gornjih Slaveč ter glasbene skupine Donačka.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
……… (ni preverjeno)

Ge pa je Utroša?

Jezušmarija (ni preverjeno)

Pripravlja se za kandidaturo za poveljnika GZS!😩

In reply to by ……… (ni preverjeno)

Starejše novice