Prostovoljno gasilsko društvo Nemčavci je predstavilo najnovejšo pridobitev, novo gasilsko vozilo, ki sta si ga ogledala tudi Damjan Anželj in Aleksander Jevšek.

Prostovoljnem gasilskem društvu Nemčavci so si že dalj časa želeli novo gasilsko vozilo, dolgoletna želja pa se jim je uresničila. 

Društvo na požarno preventivnem področju deluje že 100 let. Pred kratkim so pripravili krajšo slovesnost in demonstracijo prikaza delovanja novega gasilskega vozila z vodo GVV-1.

Gasilski avto je že parkiran v gasilski garaži, večletna prizadevanja za zamenjavo vozila dotrajanega vozila, ki so ga prvič registrirali leta 1996 pa so bila uslišana.

Po zaslugi kakovostnega strokovnega izvajalca uspešni na razpisu

V društvu so za vozilo varčevali kar nekaj let, je pa novo vozilo skladno s tipizacijo Gasilske zveze Slovenije, dokončni sklep pa je bil sprejet na občnem zboru leta 2020.

Kot se spominjajo v društvu, sprva za njihov načrt ni bilo dovolj navdušenja v Gasilski zvezi Mestne občine Murska Sobota. Pravijo, da jim je komisija za investicije in tehniko pri Gasilski zvezi Mestne občine Murska Sobota najprej ponujala staro avtocisterno enega od društev.

Z dobro voljo so v nadaljevanju odpravili kratek stik in tudi v sodelovanju z občinsko upravo in razumevanjem župana izdelali vzdržen finančni načrt.

Sredi leta 2021 so objavili javni razpis za izbiro najugodnejšega ponudnika za nabavo podvozja in izdelano nadgradnjo ter ga po zaslugi kakovostnega strokovnega izvajalca hitro zaključili.

Novo vozilo sta si ogledala tudi Jevšek in Anželj

Novo vozilo je na podvozju znamke Iveco in z nadgradnjo za GVV-1. Ima črpalko za vodo z visokim tlakom in rezervoar z 800 litri vode, kar je več kot primerno za gašenje začetnih požarov.

V novem vozilu je nameščena vsa oprem z orodjem v skladu z najnovejšo tipizacijo Gasilske zveze Slovenije. Skupna vrednost nove pridobitve je okoli 104.000 evrov.

52 odstotkov je bilo lastnih sredstev, razliko pa je dodala Mestna občina Murska Sobota. Novo vozilo pa sta si ogledala tudi minister Aleksander Jevšek in župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj.

Komentarji (9)

pink flojd (ni preverjeno)

Pa ka toga Jevšeka zovejo

...oik (ni preverjeno)

Pa on je dejansko zupan in kapo di bando. Ostalo je samo za publiko show.

In reply to by pink flojd (ni preverjeno)

Mambo (ni preverjeno)

Ka jevšeki je dosadno v beli ljubljani? Prileto je v Nemčavce kak če bi iz svojega lastnega žepa dal pejneze za gasilsko vozilo.

......t (ni preverjeno)

Sem ze mislil, da je Jevsek zupan, poleg njega pa gasilski poveljnik. Kdo bo po novem podzupan? Kaj se to po mestu govori....

mirkosoft (ni preverjeno)

dobro se zna ...

In reply to by ......t (ni preverjeno)

Wertyyui (ni preverjeno)

Zakaj imam obcutek, da bodo eni njihovi preseneceni...in razocarani

In reply to by mirkosoft (ni preverjeno)

cofek (ni preverjeno)

Ka sploh razmišljate, kdo je župan v Soboti, jasno Jevšek večen župan kak Šlihti v Petrovcaj.
Brez Jevška niti Soboški pingvini nesmijo v njegovo jezero.

6890ppl (ni preverjeno)

Kdaj bo clanek ????
Župan občine M.Sobota je sprejel gospodarstvenike in obrtnike.

Mambo (ni preverjeno)

Saj bo že enkrat prišo tudi do njih. Jim v roko segel, se malo posliko, kakšno puhlico povedal za anale sobotainfo in to je to.

In reply to by 6890ppl (ni preverjeno)

Starejše novice