Branko Raj je svojo kri daroval že stotič.

Danes, ob 10.30, je v Enoti za transfuzijsko dejavnost Murska Sobota, ki deluje pod okriljem Centra za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, krvodajalec Branko Raj svojo kri daroval že stotič.

Branko Raj je ob stotem darovanju krvi povedal, da je krvodajalec že od leta 1990, ko je služil v vojski, sedaj že skoraj 35 let.

»Meni osebno krvodajalstvo pomeni, da lahko pomagam, če ne na drugi način, vsaj na ta način, da daruješ kri, s katero lahko pomagaš tistim, ki jo potrebujejo.

V začetku je bilo darovanje bolj iz tega vidika, da si dobil dopust, ko sem pa postajal starejši, zrelejši, sem ugotovil, da lahko s tem pomagaš sočloveku,« je povedal Raj.

Hvale vredno dejanje

Daniela Uležič Paučič, zdravnica v Univerzitetnem kliničnem centru Mariboru je povedala, da je krvodajalska baza v Pomurju zelo močna:

»Krvodajalci so dobri ljudje in tudi pogosto darujejo kri. stokrat darovati kri pomeni, da daruješ kri vsake tri mesce 25 let, kar je hvale vredno dejanje.

S strani rdečega križa se veliko dela na tem, da se ozavešča o krvodajalstvu, o tem govorijo že v vrtcih.«

Komentarji (5)

Vaše ime (ni preverjeno)

Bravo mojster, vsaka čast

Niko i ništa (ni preverjeno)

ali je simpatizer SDS

In reply to by Vaše ime (ni preverjeno)

Noseča Sestra . (ni preverjeno)

mislim da ni

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

999999999999999 (ni preverjeno)

Lahko daruje kri, v resnici pa ne pomeni, da je zares dober človek, treba je vse ljudi spoštovati in se vedeti tudi ljudem pozdraviti, ne samo, ko nekdo vidi, da je daroval kri, v vseh stvareh bodi potem dober človek.

Maratonec (ni preverjeno)

Milijonkrat hvala!

Starejše novice