Kar osem psov je na Melincih po smrti lastnika in odhodu lastnice v bolnišnico naenkrat ostalo brez lastnikov.

Društvo za zaščito živali Pomurje organizira različne aktivnosti v smeri zmanjševanja nezaželenih kotitev, ampak vseeno obstaja velika problematika pretiranega razmnoževanja mačk in psov, k čemur pa žal prispevajo veliko tudi neodgovorni lastniki.

Ti se pogosto precenijo pri svojih zmožnostih obvladovanja in skrbi velikega števila živali.

Nekaj takega se je zgodilo na Melincih, v občini Beltinci, kjer Društvo za zaščito živali Pomurja pospešeno išče nov dom za kar osem štirinožnih prijateljev, ki so naenkrat ostali brez lastnikov. Društvo naproša vse ljubitelje živali za pomoč.

Predsednica Društva za zaščito živali Pomurja Trezika Cvetko poziva k hitremu ukrepanju, saj se vse bolj bliža zima, ki je lahko za štirinožce tudi usodna, če bodo še zmeraj sami.

Lastnik nesrečnih, ampak še zmeraj zdravih in radoživih kužkov, je pred dnevi umrl, njegova žena pa je pristala v bolnišnici in so tako psi ostali sami na domačem dvorišču.

"V društvu smo jim odpeljali hrano, zaenkrat jih oskrbuje sorodnica, ki pa nas prosi, da bi jih naj čim prej odpeljali, ker je tudi sama bolna in ne more hoditi vsak dan k njim. Žal se lastnika prej nista zavedala, da ni enostavno imeti toliko psov. Sicer sta primerno skrbela za njih, bili so spuščeni na dvorišču in imeli urejena bivališča. Takšen dom jim tudi želimo najti sedaj, saj si nikakor ne želimo, da bi bili kje privezani ali v boksu, ker tega očitno niso vajeni," razlaga Cvetkova, ki dodaja: "Vsi psi so prijazni in vajeni ljudi, zato jim tudi takšen prijazen dom želimo najti".
 

Psi so sicer stari od pet do 10 let, med njimi je pet psičk (Bela, Lajka, Monika, Rika,Tisa) in trije samci (Tarzan, Pubi, Lofko). 

Zainteresirani posvojitelji se lahko oglasijo na elektronski naslov: [email protected], ali pa na telefonsko številko: 040 736 313

Komentarji (6)

Mirko Papirko (ni preverjeno)

No, gi ste te zaj ljubimci - ljubimke psov!

da (ni preverjeno)

zakaj pa se ne počaka da se lastnica vrne iz bolnišnice..to ni fer tako vstran vzeti če še ga želi in jo bo to prizadelo zelo..

gostja 426 (ni preverjeno)

Brez skrbi, ka ne jemlejo kraj psov, če nega razloga za tou, če bi lejko skrbejla, bi ji bar kakšnoga püstile. Želja neje zadosta, trbej tüdi znati skrbeti za nje.

In reply to by da (ni preverjeno)

Lajoš (ni preverjeno)

Zglednejo kak da se jin je nebeško dobro godilo.

Viktor (ni preverjeno)

Ti psi so, ali vsaj zgledajo starejši od svojih pokojnih lastnikov.

gostja 426 (ni preverjeno)

Držin pesti, ka najdejo dober dom. Težko je, ali se da.

Starejše novice