Kapetan NŠ Mura Alen Kozar, je v imenu kluba evangeličanski cerkvi v Murski Soboti predal dobrodelna sredstva.

Danes ob 12. uri je pred evangeličansko cerkvijo v Murski Soboti kapetan NŠ Mura predal dobrodelna sredstva Evangeličanski cerkvi v Sloveniji. Prisoten je bil tudi škof Leon Novak, ki bo poskrbel, da bodo sredstva šla v prave roke. 

»Nekateri ljudje se težko prebijajo iz meseca v mesec«

Kot že več let prej se je ekipa Mure odločila biti dobrodelna tudi tokrat.

»Pridejo trenutki, kot so zdaj in je vse skupaj še toliko težje. Vsako leto decembra se zato odločimo za humanitarne zadeve. Igralci stopimo skupaj in podpremo,« pravi kapetan NŠ Mura.

Kljub igranju v Evropi in dobrim rezultatom pa igralci ne pozabljajo na okolje, kjer živijo.

»Mi živimo v tem okolju, vemo tudi, da je težko okolje. Nekateri ljudje se težko prebijajo iz meseca v mesec. S tem pokažemo ljudem, da tudi mi stojimo ob strani v težkih časih kot morajo včasih oni nam,« še doda Kozar. 

Kozar še pravi, da je Murska Sobota malo mesto. Vsi se med seboj srečujemo in se poznamo. Ob naslovu državnih prvakov so zato pokal prinesli tudi v cerkev v Murski Soboti. 
 

Tesna povezanost cerkve in nogometne ekipe

»Veseli smo, da smo tako tesno povezani eden z drugim. Torej nogometna šola in EHO podpornica. Naši pripadniki evangeličanske cerkve hodijo na tekme in s tem stojijo ob strani tudi nogometašem, kot oni sedaj nam,« pravi škof Leon Novak.

Novak je še hvaležen za to humanitarno gesto, saj bodo sredstva pomagala tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Pri izvedbi božjih služb pa duhovniki večkrat povezujejo tudi nogomet in vero. S tem spodbujajo tudi mlade k aktivnosti.

»To se nam zdi po eni strani pomembno, zaradi tega, ker so člani Evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota strastni navijači nogometnega kluba Mura. Radi pa bi spodbujali tudi mlade, da se aktivneje vključijo v športne dejavnosti in se gibljejo,« še doda škof.

Škof Leon Novak si želi, da bi bili prav vsi športi tako uspešni in ne samo nogomet. Po verski strani pa si želi takšno motivacijo tudi za vernike, da bi kot moštvo sodelovali in širili božjo besedo. 
 

Sredstva kot pomoč družinam

»Vsaka humanitarna poteza, kot je ta s strani nogometnega kluba Mura, je pri nas zelo dobrodošla. Vemo, da je ljudi, kateri potrebujejo to humanitarno pomoč vedno več,« pravi Peter Andrejčak, predsednik EHO podpornice.

Sredstva bo EHO podpornica porabila za ljudi, ki so se znašli v socialni stiski. Predvsem za mlade družine z otroki. Pomagali bodo s prehrambnimi paketi, nakupom šolskih potrebščin, plačilom šolskih obveznosti in pa tudi plačilom drugih položnic.

»Povezanost z ekipo NŠ Mura je velika, sploh pa lahko povem, da ta donacija ni prva iz njihove strani,« še zaključi Andrejčak. 
 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Evangelikanci … (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

proti Kri.stjanom ... Kri.stjani so Kri.minalci

butlin (nepreverjen)

sram te bodi, primitivec

In reply to by Evangelikanci … (nepreverjen)

ropokop (nepreverjen)

misliš katoličani
kristjani so nadskupina katoličanov, protestantov in pravoslavcev

In reply to by Evangelikanci … (nepreverjen)

KPS (nepreverjen)

Religija je opij za ljudstvo.

tuncika

Upam da komentatori razumete, da gre za donacijo, za dobrodelnost. In ta je vedno pozitivna. Da pa pišete tako hudobne komentarje, pomeni samo eno. Da ste zelo slabo vzgojeni, da ste popolni egoisti in sovražite vernike.
Pojdite na oddih, tam dol malo na jug in povejte to, kar pišete tu, če si upate ???????? Bedaki.........................

. (nepreverjen)
Hmmm (nepreverjen)

Vi pa ste lepo vzgojeni komentator Tunčika, da nam javno talate BEDAKE

In reply to by tuncika

gferga (nepreverjen)

Ledzo didn´t have to flex so hard tho 8)

Starejše novice