Kulinarično razvajanje na Kovačevi domačiji v Nedelici.

Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica je v Nedelici v soboto, 24. junija, na Kovačevi domačiji pripravilo kuhanje jedi na žilico.

Srečali so se kuharji amaterji, ki jih veseli kuhanje pristnih domačih jedi. Šlo je za odprto kuhinjo, kjer so ekipe pokazale, kaj znajo skuhati.

Kuhanja so se udeležili različne ekipe, ki so v kotličkih kuhale različne jedi po njihovi želji in okusu. Kuhali so golaž, vampe, bograč, paradižnikove zemlje in druge jedi.

Vsako leto želijo spodbuditi kuharje, da pokažejo svoje sposobnosti

Ekipe so jedi kuhale večino iz domačih sestavin, ki so zrasle na vrtu. Kuhanja so se udeležile ekipe Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica, kot organizator, Prostovoljno gasilsko društvo Nedelica, Turistično društvo Lipa, Turistično društvo Lipovci, Društvo upokojencev Turnišče, Kolesarski klub Varaški šujstri Turnišče, ekipa kuharjev iz Renkovcev, Društvo kmetic Turnišče in ekipa Kulturno turistično društvo Močvirski tulipan Radmožanci.

Za sladokusce pa so pekli palačinke z različnimi nadevi. Kot pravi predsednik Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica Anton Raduha želijo vsako leto na ta način spodbuditi kuharje, da pokažejo svoje kulinarične sposobnosti v vrtenju kuhalnice.

Jedi so brezplačno razdelili med obiskovalce

Ko so bile jedi skuhane, so jih brezplačno razdelili med obiskovalce, ki so ocenili, katera jed na žilico je bila najbolj okusna po aromi, videzu, barvi, kar je bil tudi pogoj sodelovanja.

Obiskovalci so nazdravili tudi z žlahtno kapljico iz lendavskih goric. Druge kulinarično kuhanje in srečanje na Kovačevi domačiji v Nedelici je uspelo in noben obiskovalec domov ni odšel lačen. 

Komentarji (4)

. (ni preverjeno)

Škoda ka me ni bilo tan.

Pik (ni preverjeno)

Ta baba ka vrteci kuja misli ka najbole pametna..

cirill (ni preverjeno)

se bole kak slivnjek

In reply to by Pik (ni preverjeno)

slavni influencer (ni preverjeno)

LENOBO VEDNO SLABO SKOZ PRIDE ZATO JE VSEM IZNAJDLJIVIM NEVOŠČLJIVA

Starejše novice